Waarom de BSG?

Wie kan beter vertellen waarom de BSG de leukste school van de regio is dan onze eigen leerlingen? In dit filmpje vertellen leerlingen en personeel over de BSG.

Bruggerkrant

Wil je snel een eerste indruk krijgen van de BSG? Lees dan hier de Bruggerkrant die we speciaal voor jou gemaakt hebben! Voor ouders hebben we ook een ouderkrant gemaakt, die kunnen zij hier lezen.

BSG-ateliers

Speciaal voor leerlingen uit groep 8 organiseert onze school de BSG-ateliers. Deze ateliers vinden plaats op woensdag 17 januari en 21 februari 2018 van 14.15 tot 16.10 uur. 

Je mag je inschrijven voor een dag en daarbij drie ateliers kiezen, waarbij je aangeeft welke je 1e, 2e en 3e voorkeur heeft. Je wordt uiteindelijk bij twee workshops ingedeeld. Elk atelier biedt plaats aan maximaal 20 leerlingen, dus wees snel met opgeven! Je kunt kiezen uit:

 • Science-atelier (b.v. workshop CSI, It’s Magic, Heelal)
 • Art & Design-atelier (b.v. workshops Picasso, Land Art, Band Practice)
 • Woordatelier (b.v. workshops Programmeren, DJ’en, Rappen)
 • Wereldatelier (b.v. workshops Freerunnen, Mastermind, Romeinen, Bergerbos)

Aanmelden BSG-ateliers

Kom naar de Open dag

Als je in groep 8 zit, moet je een middelbare school kiezen. Wij hopen dat je voor de BSG kiest. Maar dan wil je onze school natuurlijk eerst goed leren kennen. Dat kan op een heleboel manieren. Heel leuk is de Open dag.

Op deze site staat veel informatie over de BSG, maar op de Open dag kun je onze school pas echt ‘in bedrijf’ zien. Het is altijd heel gezellig en er zijn docenten, ouders én leerlingen aanwezig om al je vragen te beantwoorden. Bij veel vakken mag je alvast dingen doen. Je kunt op eigen gelegenheid de school bekijken, maar je kunt ook worden rondgeleid door een brugklasser. En natuurlijk mag je je ouders meenemen.

De Open dag is op vrijdag 9 februari 2018 van 15.30 tot 20.30 uur.

Ontmoetingsavond ouders

Uw zoon of dochter staat op het punt een nieuwe middelbare school te kiezen. Als ouders wilt u natuurlijk samen met uw kind de juiste afweging maken.

Voor ouders van groep 8 organiseert de BSG een ontmoetingsavond. Hier wordt op een interactieve manier informatie over onze school gegeven. De ontmoetingsavond vindt plaats in en rond de BSG op maandag 22 januari 2018, aanvang 19.30 uur.

Er is een algemeen gedeelte en gelegenheid om u te verdiepen in onderwerpen waarnaar uw belangstelling uitgaat, zoals bijvoorbeeld BSG-uren (keuze-uren), digitaal onderwijs, gepersonaliseerd leren, mentoraat, projecten, het excellentprogramma, et cetera.

Aanmeldingsdagen

Als jouw keuze voor een middelbare school op de BSG is gevallen (en dat hopen wij natuurlijk!) dan kun je samen met je ouders langskomen op de aanmeldingsdagen. Deze aanmeldingsdagen zijn op maandag 12, dinsdag 13 en woensdag 14 maart 2018.

Op maandag en dinsdag van 09.00 tot 19.30 uur. Op woensdag van 09.00 uur tot 17.00 uur.

Voor het inschrijven neem je mee:

 1. een kopie van de identiteitskaart (voor- en achterkant) of het paspoort
 2. eventueel een kopie van de uitslag van de NIO-test
 3. het advies van de basisschool
 4. 06-nummers van de ouder(s)/verzorger(s)
 5. de e-mailadressen van de ouder(s)/verzorger(s)
 6. het Burgerservicenummer
 7. het ingevulde aanmeldingsformulier aanmeldingsformulier

Hier vind je het plaatsingsbeleid voor het komende schooljaar.

Welke ondersteuning de BSG biedt en voor welke leerlingen deze ondersteuning is bedoeld, staat precies beschreven in het schoolondersteuningsplan

Kennismakingsmiddag

Als je je aanmeldt voor de BSG krijg je een paar weken vóór de zomervakantie een uitnodiging om alvast naar je nieuwe school te komen. Dan maak je kennis met je toekomstige klasgenoten en je mentor. Ook ontvang je informatie over welke dingen je moet aanschaffen en wordt er een foto gemaakt. Deze kennismakingsmiddag vindt plaats op woensdag 27 juni 2018 om 14.00 uur. Mocht je die dag niet kunnen komen, dan is een andere mogelijkheid woensdag 4 juli 2018, ook om 14.00 uur.

Quote_Talent

Talent krijgt pas waarde als je het benut.