Afgelopen vrijdag deed de BSG mee aan het NK debatteren. Een dag vol debat en strijd. Het knappe was dat de BSG als enige school tussen allemaal gymnasia optrad met een gemengd havo en atheneumteam. Onze delegatie bestond uit: Eva Schulte, Yvette Schuurman, Ravian Krop, Stijn van Hiele, Jelle Plomp en Femke Siewers. Docent Tim Hamaker begeleidde de groep.

Vrijdagavond vond op de BSG het jaarlijkse Halloweenfeest plaats voor de tweede klassen. Er werd niet alleen gedanst, maar de leerlingen konden zich ook laten rondleiden door een grrrriezelige spooktuin. 

Afgelopen schooljaar heeft een grote groep BSG-leerlingen lessen gevolgd in Cambridge English, met als doel het Cambridge Certificate te behalen. En met succes! Vanavond ontvingen de leerlingen tijdens een feestelijke diploma-uitreiking hun Certificate in Advanced English (CAE), in aanwezigheid van hun docent mevrouw Van Grootveld. Het certificaat werd uitgereikt door een medewerker van het Britse Consulaat. Leerling Sophie Langendijk ontbreekt op de foto.

Het kunstwerk van Hetty van der Linden is uitgekozen door Anne-Mei Nguyen en Lara Wegkamp uit 6 atheneum.

Hun motivatie: "Omdat wij ons veel bezighouden met museum Kranenburgh, mochten we een kunstwerk uitzoeken uit de uitleen van het museum. Onze ogen vielen direct op dit warmkleurige en speelse schilderij van Hetty van der Linden. Het diepe rood en het hobbelende paard met de gierende meisjes achterop geven je een gezellig gevoel en dat vonden wij goed bij de school passen.”

De eerste BSG-berichten van het schooljaar 2017/2018 is verschenen en gemaild naar alle ouders. In deze nieuwsbrief kunt u lezen welke activiteiten en bijzondere lessen er onlangs hebben plaatsgevonden en worden mededelingen gedaan vanuit de schoolleiding. U kunt de nieuwsbrief ook hier lezen.

Wat staat er allemaal te gebeuren?

13 t/m 17 november

Activiteitenweek 1

Tussen 13 en 17 november worden allerlei activiteiten georganiseerd voor onze leerlingen. Zoals het project 'Dag tegen de verslaving' voor alle tweede klassen, het project 'Film en Literatuur' voor alle vierde klassen havo en atheneum, Rots & Water-training voor alle brugklassers en slagwerkworkshops voor het vak muziek. Ook vindt de maatschappelijke stage plaats voor de derde klassen mavo/vmbo-tl, zijn er excursies naar Amsterdam en Rotterdam voor het vak aardrijkskunde en wordt het grote Bergerbos-project georganiseerd voor de brugklassen.