Deze week is de nieuwe BSG-berichten verschenen, waarin onder andere nieuwe personeelsleden zich voorstellen. Wij wensen u veel leesplezier.

Ons huidige schoolplan loopt in 2018 af. Dit betekent dat we een nieuw schoolplan voor 2019-2023 gaan schrijven. Hierbij betrekken we personeel, leerlingen en ouders. Vanochtend zijn in vier sessies van een uur leerlingen van brugklas tot 6 atheneum geïnterviewd door bureau Van Beekveld & Terpstra. Op 5 november zijn ouders aan de beurt. Aan de bijeenkomst van 5 november kunnen ongeveer 25 mensen meedoen. Wilt u uiterlijk donderdag 1 november aangeven of u aanwezig wilt zijn door een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ?

Medio januari 2019 zal het nieuwe schoolplan worden gepresenteerd.

Kunt als ouder enthousiast vertellen over uw studie en interessante baan?

Dan nodigen wij u van harte uit voor onze voorlichtingsmiddag ‘Blik Vooruit Kick-Off’. Deze is op 16 november van 15.30-18.30 uur op de BSG. U geeft die middag ongeveer 20 minuten een presentatie en krijgt vragen van onze eindexamenleerlingen. Ze zullen zich gericht inschrijven voor een bepaalde studie of beroep en zitten vol met vragen.

Na afloop sluiten we de middag onder het genot van een hapje en een drankje samen af met alle voorlichters. Bent u er ook bij? Geef u dan op via dit digitale formulier.

Voor vragen kunt u de decanen bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wat hebben we een heerlijke drie dagen gehad met onze brugklassers, mentoren, hulpmentoren en andere begeleiders. Na een zonnige eerste dag met elkaar, waarbij grote hoogten zijn overwonnen in Klimrijk en mooie maskers zijn gemaakt, ging na een spannende reflectortocht en kampvuur iedereen naar bed. Op de tweede dag deden alle 178 bruggers mee met gave workshops zoals trikking, trommelen op rommel, tekenen met een 3D-pen en kickboksen. Tevens werd er gestreden tussen de klassen op het gebied van volleybal, touwtrekken en andere sporten. Als afsluiter van de tweede dag vond de maskerade plaats. Elke klas heeft zijn beste beentje voorgezet, met als uiteindelijke winnaar H1E. Daarna werd tot in de late uurtjes gedanst in de disco. Op vrijdag is het brugklaskamp relaxed afgesloten in het zwembad in Eindhoven met supersnelle glijbanen en een bubbelbad. We hebben genoten!

Woensdag 26 september gingen enkele brugklassen van de BSG naar de duinen voor een activerende les biologie. Elke herfst neemt dhr. Lek zijn klassen de duinen in om aanschouwend onderwijs te geven. Met zulk zonnig weer genieten we van de ligging van de BSG en het feit dat we regelmatig met de klas het bos en de duinen in kunnen. 

Wat staat er allemaal te gebeuren?

3 november

Halloweenfeest tweede klassen

Op vrijdag 3 november wordt er voor alle tweede klassen een heus Halloweenfeest georganiseerd. Leerlingen en docenten trekken hun engste outfits aan en ook de schmink leidt tot huiveringwekkende aangezichten. De hal van de BSG wordt omgetoverd tot een spookhuis. Kaartjes zijn van tevoren te koop bij de mentoren.