Elke maandagavond is op SBS6 de nieuwe Nederlandse tv serie ‘Zomer in Zeeland’ te zien. De serie is o.a. gefilmd op de BSG, met onze leerlingen en oud-leerlingen als figuranten. Vanaf aflevering 2, uitgezonden op maandag 15 januari, komen zij en ons schoolgebouw regelmatig in beeld.

Ook dit schooljaar gaat de BSG meedoen aan de Wiskunde Olympiade, een landelijke wedstrijd die bedoeld is voor havo/vwo-leerlingen met belangstelling voor wiskunde. De inschrijving is geopend en geïnteresseerde leerlingen kunnen zich aanmelden bij hun wiskundedocent. Donderdag 1 februari zal de eerste ronde plaatsvinden op de BSG. 

Ook benieuwd naar de foto's van het BSG-Kerstgala? Klik hier voor de link. 

Donderdag 21 december vindt op de BSG de actiedag De Ander en Ik plaats. Er worden lezingen, toneelvoorstellingen, een kerstmarkt, een pubquiz en workshops georganiseerd. De workshops tijdens de actiedag kennen een uit- en thuisprincipe. Op de BSG worden verhalen van vluchtelingen gedeeld en verwerkt in een passende kunstvorm. Leerlingen kunnen er ook voor kiezen om buiten de BSG een verhaal op te doen. Onder andere een bezoek aan de rechtbank, de verhalenkamer Willibrord, een daklozenopvang, kerk en moskee. De actiedag wordt mede mogelijk gemaakt door Storytelling Centre Amsterdam en Stichting Vluchteling Ambassadeur.

De eerste BSG-berichten van het schooljaar 2017/2018 is verschenen en gemaild naar alle ouders. In deze nieuwsbrief kunt u lezen welke activiteiten en bijzondere lessen er onlangs hebben plaatsgevonden en worden mededelingen gedaan vanuit de schoolleiding. U kunt de nieuwsbrief ook hier lezen.

Wat staat er allemaal te gebeuren?

21 december

Actiedag De Ander en Ik?

Het project ‘de ander en ik’ heeft als doel om nieuwsgierigheid aan te wakkeren, verhalen te delen en leerlingen te laten nadenken over zichzelf en de ander. Wie is de ander? Wat maakt anderen anders? Wat zegt dat over mij en mijn wereld? Hoe kan ik de ander beter leren kennen en hoe de ander mij? Samenwerking tussen vakken, docenten, leerlingen en maatschappelijke organisaties blijft de belangrijkste pijler van het project.

21 december

Kerstgala

Het jaarlijkse Kerstgala staat er weer aan te komen. Alle leerlingen van onze school zijn welkom op donderdag 21 december. Het gala organiseren we ook dit jaar in samenwerking met Golfbaan Sluispolder. Momenteel is de kaartverkoop voor dit gala in volle gang. Tijdens de verkoop in de pauzes draaien we alvast gezellige kerstmuziek en hangt er een grote kerstman aan het plafond. Restaurant ‘t Sluisje zorgt voor twee dansvloeren en een feestelijke entourage. De installaties zijn gehuurd, de DJ’s vastgelegd en de kroonluchters afgestoft. We zijn klaar voor een goed feest!