Dinsdag 1 mei bereikte ons het droevige en schokkende bericht dat onze collega Han Hartzuiker, docent lichamelijke opvoeding, onverwacht is overleden. Wij wensen zijn nabestaanden veel sterkte de komende tijd. Zondag 6 mei is er tussen 15.00 en 16.00 uur gelegenheid tot afscheid nemen op Spaak-Nes 19 in Bergen. De crematie vindt plaats op maandag 7 mei om 12.00 uur in Schagen. Daar is echter beperkt ruimte, dus wij adviseren onze leerlingen om terughoudend te zijn in het bezoeken van die gelegenheid. Vanaf maandagochtend 7 mei is er op school een herdenkingsplek.  

Woensdag 18 en donderdag 19 april ging de cluster aardrijkskunde uit 4 atheneum op tweedaagse excursie naar het rivierengebied. Dit was (na 42 jaar BSG) de laatste excursie georganiseerd door dhr. Burgering. De groep had twee dagen prachtig weer voor veldwerk. De leerlingen hebben 's avonds heerlijk gekookt, gegeten en geslapen in het bos. Op donderdag werd een beekwandeling gemaakt en aan het einde van de middag keerde de groep terug naar Bergen. Het was een fantastische excursie!

Donderdag 19 april heeft de uitreiking ‘beste docent van de BSG schooljaar 2017-2018’ plaatsgevonden. In totaal hebben 568 leerlingen op 58 docenten gestemd.

De top 5:

1) meneer van Wichen en meneer Rol met 50 stemmen
2) meneer Gronsfelt met 41 stemmen
3) meneer J. Bakker en meneer Burgering met 27 stemmen
4) meneer Lek en mevrouw Barendregt met 25 stemmen
5) mevrouw Hendriksen met 22 stemmen

Iedereen van harte gefeliciteerd!

Zit jij volgend jaar in 4 havo, 4 atheneum of 5 atheneum? En wil jij dat schooljaar hulpmentor van een brugklas worden? Kijk dan hier voor de sollicitatieprocedure. Reageren kan tot en met 18 mei 2018. Ook huidige hulpmentoren kunnen solliciteren.

BSG Modeshow
Vrijdagavond 9 maart 2018 vond de jaarlijkse Modeshow plaats in de aula. Je kunt hier en hier de foto's bekijken. De foto's onder de eerste link zijn gemaakt door dhr. Bakker (docent L.O.), de foto's onder de tweede link door leerling Manuela Loos uit 4 mavo/vmbo-tl.

Wat staat er allemaal te gebeuren?

14 t/m 28 mei

CSE tijdvak 1

Alle examenkandidaten mavo, havo en atheneum beginnen op maandag 14 mei met hun eindexamen. Afhankelijk van hun vakkenpakket duurt het eerste tijdvak tot en met maandag 28 mei. Wij wensen onze examenkandidaten veel succes!

28 mei t/m 2 juni

Bezoek BSG aan Frankrijk

Tussen 28 mei en 2 juni gaat een groep leerlingen en docenten uit 3 mavo/vmbo-tl op uitwisseling naar het ‘Lycée Pierre de La Ramée’ in Saint-Quetin, Frankrijk.

1 juni

Open podium brugklas

Speciaal voor alle brugklassers wordt op vrijdag 1 juni 2018 een Open podium gehouden in de aula. Er zullen solo-optredens zijn en optredens van bands, waarbij dans en muziek elkaar zullen afwisselen.