Maandag 12 maart vertrok een delegatie van BSG-leerlingen uit 4 havo en 4 atheneum op uitwisseling naar Kalisz, Polen. Onder begeleiding van docenten dhr. Hamaker en dhr. van den Berg logeerden zij deze week bij gastgezinnen en was er een vol programma georganiseerd. De leerlingen bezochten o.a. een fabriek waar handmatig kerstdecoraties worden gemaakt en werd een bezoek gebracht aan een historisch kasteel waar kunst vanuit heel Europa wordt geëxposeerd. 

Vrijdag 16 maart jl. heeft de BSG met een team van 8 leerlingen uit 3- en 4 vmbo-tl deelgenomen aan het NK Debatteren voor VMBO. Onze leerlingen hebben het super gedaan: Ze zijn net buiten de top 5 van 40 scholen geëindigd. Het was een prachtige dag met een sterk team en veel persoonlijke succesmomenten. 

Deze week is de BSG moeilijk bereikbaar per auto. Wegwerkzaamheden door de firma Stam & Co in opdracht van Liander zullen voor de nodige overlast zorgen. Wij betreuren dat we hierover niet zijn ingelicht en willen u vragen indien mogelijk met de fiets te komen of uw auto bij het Hertenkamp te parkeren en het laatste stuk te voet af te leggen. 

Zondag 4 maart jl. werd op NPO1 het tv programma De Reünie uitgezonden. KRO-NCRV bracht met hulp van docenten Peter Baas en Frans Rol een 4e klas havo van de BSG weer bijeen. Benieuwd hoe onze oud-leerlingen terecht zijn gekomen? Hier kun je de aflevering terugkijken.

Volgend jaar komen er meer keuze-uren in het rooster van een brugklasleerling. Ben je nieuwsgierig hoe dat er uit gaat zien? Klik dan hier  voor een voorbeeld.

Wat staat er allemaal te gebeuren?

Vrijdag 9 maart 19.00-20.30 uur

Modeshow

Aanstaande vrijdag 9 maart vind de jaarlijkse Modeshow plaats op de Berger Scholengemeenschap. Leerlingen van de brugklas tot en met 6 atheneum zullen zelfgemaakte creaties tonen op de grote catwalk. De eerste show begint om 19.00 uur, de tweede show om 20.30 uur. De toegang is gratis, wel graag uw kaartjes reserveren via een mail naar raaijman.b@berger-sg.nl onder vermelding van naam en aantal.

Maandag 12 t/m woensdag 14 maart

Aanmeldingsdagen nieuwe leerlingen

Van 12 tot en met 14 maart kunnen leerlingen die in schooljaar 2018/2019 naar de middelbare school gaan zich inschrijven op de BSG. U bent van harte welkom om het aanmeldingsformulier in te leveren op deze dagen.
Maandag 12 en dinsdag 13 maart van 09.00 tot 19.30 uur.
Woensdag 14 maart van 09.00 tot 17.00 uur.

25 t/m 30 maart

Excursie Rome 5 atheneum

Van 25 t/m 30 maart a.s. vertrekken onze leerlingen uit 5 atheneum voor een inspirerende, leerzame en gezellige buitenlandreis naar Rome, Italië. Via de facebookpagina van de BSG zullen alle ouders op de hoogte worden gehouden.