De laatste week van september was het biologieweek. Voor deze gelegenheid was er een landelijke escaperoom wedstrijd gemaakt, met biologische vraagstukken. Klas A1Y streed op 26 september tegen 99 andere scholen in Nederland.

Er was een kistje aanwezig waarin iedere leerling een eigendom moest doen en de docente deed er nog een prijsje bij. Daarna ging de kist op slot en startte de klok met aftellen.  Elke groep kreeg in een afgeschermd deel van de klas dezelfde 5 biologische vraagstukken, verstopt tussen allerlei onbelangrijke en belangrijke objecten. Er werd heftig nagedacht over de vragen en overal zocht men naar oplossingen. De eerste code leverde een UV lamp op, die een helder beeld gaf voor een van de vraagstukken. Na 20 minuten kwam de eerste groep met een code voor het kistje. Maar helaas was die fout. Twee minuten voor tijd werd de code gelukkig gekraakt en onder luid gejuich kregen de kinderen hun eigendommen weer terug.

Wat staat er allemaal te gebeuren?

Vrijdag 9 maart 19.00-20.30 uur

Modeshow

Aanstaande vrijdag 9 maart vind de jaarlijkse Modeshow plaats op de Berger Scholengemeenschap. Leerlingen van de brugklas tot en met 6 atheneum zullen zelfgemaakte creaties tonen op de grote catwalk. De eerste show begint om 19.00 uur, de tweede show om 20.30 uur. De toegang is gratis, wel graag uw kaartjes reserveren via een mail naar raaijman.b@berger-sg.nl onder vermelding van naam en aantal.

Maandag 12 t/m woensdag 14 maart

Aanmeldingsdagen nieuwe leerlingen

Van 12 tot en met 14 maart kunnen leerlingen die in schooljaar 2018/2019 naar de middelbare school gaan zich inschrijven op de BSG. U bent van harte welkom om het aanmeldingsformulier in te leveren op deze dagen.
Maandag 12 en dinsdag 13 maart van 09.00 tot 19.30 uur.
Woensdag 14 maart van 09.00 tot 17.00 uur.

25 t/m 30 maart

Excursie Rome 5 atheneum

Van 25 t/m 30 maart a.s. vertrekken onze leerlingen uit 5 atheneum voor een inspirerende, leerzame en gezellige buitenlandreis naar Rome, Italië. Via de facebookpagina van de BSG zullen alle ouders op de hoogte worden gehouden.