De laatste week van september was het biologieweek. Voor deze gelegenheid was er een landelijke escaperoom wedstrijd gemaakt, met biologische vraagstukken. Klas A1Y streed op 26 september tegen 99 andere scholen in Nederland.

Er was een kistje aanwezig waarin iedere leerling een eigendom moest doen en de docente deed er nog een prijsje bij. Daarna ging de kist op slot en startte de klok met aftellen.  Elke groep kreeg in een afgeschermd deel van de klas dezelfde 5 biologische vraagstukken, verstopt tussen allerlei onbelangrijke en belangrijke objecten. Er werd heftig nagedacht over de vragen en overal zocht men naar oplossingen. De eerste code leverde een UV lamp op, die een helder beeld gaf voor een van de vraagstukken. Na 20 minuten kwam de eerste groep met een code voor het kistje. Maar helaas was die fout. Twee minuten voor tijd werd de code gelukkig gekraakt en onder luid gejuich kregen de kinderen hun eigendommen weer terug.

Wat staat er allemaal te gebeuren?

3 t/m 5 oktober

Brugklaskamp

Tijdens het brugklaskamp gaan de brugklassen mavo/vmbo-tl, havo en atheneum gezellig met z’n allen naar Veldhoven. Alle activiteiten staan in het kader van samenwerking en elkaar leren kennen. Klimmen en tokkelen, een sport- en spelmiddag, een maskerade van iedere klas, een reflectortocht door het bos ‘s avonds, een disco avond en als afsluiter van het kamp, als klap op de vuurpijl, een paar uurtjes vertier in een tropisch zwembad alvorens we terugkeren richting Bergen.