De laatste week van september was het biologieweek. Voor deze gelegenheid was er een landelijke escaperoom wedstrijd gemaakt, met biologische vraagstukken. Klas A1Y streed op 26 september tegen 99 andere scholen in Nederland.

Er was een kistje aanwezig waarin iedere leerling een eigendom moest doen en de docente deed er nog een prijsje bij. Daarna ging de kist op slot en startte de klok met aftellen.  Elke groep kreeg in een afgeschermd deel van de klas dezelfde 5 biologische vraagstukken, verstopt tussen allerlei onbelangrijke en belangrijke objecten. Er werd heftig nagedacht over de vragen en overal zocht men naar oplossingen. De eerste code leverde een UV lamp op, die een helder beeld gaf voor een van de vraagstukken. Na 20 minuten kwam de eerste groep met een code voor het kistje. Maar helaas was die fout. Twee minuten voor tijd werd de code gelukkig gekraakt en onder luid gejuich kregen de kinderen hun eigendommen weer terug.

Wat staat er allemaal te gebeuren?

16 t/m 20 oktober

4 havo naar Londen

Aan het begin van 4 havo gaan leerlingen onder begeleiding van een groep enthousiaste docenten een week naar Londen toe. Tijdens deze week verblijven zij in een klein groepje bij een gastgezin om zo niet alleen hun Engels te oefenen maar ook wat mee te krijgen van de Britse cultuur. De week is gevuld met educatieve en culturele activiteiten bedoelt om de leerlingen tot een hechte groep te maken. Leerlingen bezoeken o.a. Shakespeare’s Globe Theatre, een musical en meerdere musea en krijgen uiteraard ook tijd om de stad zelf te ontdekken.

3 november

Halloweenfeest tweede klassen

Op vrijdag 3 november wordt er voor alle tweede klassen een heus Halloweenfeest georganiseerd. Leerlingen en docenten trekken hun engste outfits aan en ook de schmink leidt tot huiveringwekkende aangezichten. De hal van de BSG wordt omgetoverd tot een spookhuis. Kaartjes zijn van tevoren te koop bij de mentoren.