De laatste week van september was het biologieweek. Voor deze gelegenheid was er een landelijke escaperoom wedstrijd gemaakt, met biologische vraagstukken. Klas A1Y streed op 26 september tegen 99 andere scholen in Nederland.

Er was een kistje aanwezig waarin iedere leerling een eigendom moest doen en de docente deed er nog een prijsje bij. Daarna ging de kist op slot en startte de klok met aftellen.  Elke groep kreeg in een afgeschermd deel van de klas dezelfde 5 biologische vraagstukken, verstopt tussen allerlei onbelangrijke en belangrijke objecten. Er werd heftig nagedacht over de vragen en overal zocht men naar oplossingen. De eerste code leverde een UV lamp op, die een helder beeld gaf voor een van de vraagstukken. Na 20 minuten kwam de eerste groep met een code voor het kistje. Maar helaas was die fout. Twee minuten voor tijd werd de code gelukkig gekraakt en onder luid gejuich kregen de kinderen hun eigendommen weer terug.

Wat staat er allemaal te gebeuren?

27 juni

KENNISMAKINGSDAG NIEUWE BRUGKLASSERS

Op woensdag 27 juni komen alle aanstaande brugklassers langs op de BSG om hun klas en mentor te ontmoeten, op de foto te gaan en een rondleiding te krijgen. Voor leerlingen die woensdag 27 juni verhinderd zijn, is er een alternatieve kennismakingsdag 1 week later, op woensdag 4 juni.

27 & 29 juni

OPEN PODIUM

Woensdag 27 juni is er een open podium speciaal voor onze brugklassers. Leerlingen laten hun talenten zien op het gebied van zang, piano, drums, dans, voordracht en jongleren. Iedereen is welkom om te kijken. De aula van de BSG is vanaf 19.30 geopend. De entree is gratis. Vrijdag 29 juni is het open podium voor alle overige leerjaren. Het beloven twee muzikale en spetterende avonden te worden.

9 t/m 13 juli

ACTIVITEITENWEEK

Van maandag 9 t/m vrijdag 13 juli staan voor alle klassen diverse activiteiten gepland. Van een schaaktoernooi en een bezoek aan Archeon voor de brugklassers, tot een voorstelling in theater De Vest voor de tweede en derde klassen. En van Project Samenhang, waaronder Kinetische Kunst in 2 en 4 atheneum tot workshops fotografie in 5 atheneum en een sportdag Hike voor alle derde klassen.