Ons onderwijs is zo ingericht dat er genoeg aandacht is voor iedere leerling en dat de aangeboden stof toereikend is om te werken naar een mooi diploma. Toch kan het zo zijn dat leerlingen, op bepaalde punten, wat hulp kunnen gebruiken bij de aanpak van schoolse taken. Ook dit jaar gaan we weer van start met georganiseerde bijles en huiswerkbegeleiding. Door nieuwe inzichten en veranderingen in ons onderwijs, hebben wij het aanbod aangepast.

Vragenuurtje

Voor lichte, vakinhoudelijke ondersteuning kunnen leerlingen uit alle leerjaren terecht bij hun vakdocent. In overleg met de docent kunnen de leerlingen zich, via Magister, aanmelden voor een vragenuurtje voor of na schooltijd. De leerlingen kunnen hier terecht voor vakinhoudelijke vragen/moeilijkheden en/of extra uitleg. De startdatum volgt nog. 

Leren leren/executieve vaardigheden

Vanaf leerjaar 3 kunnen leerlingen zich aanmelden voor leren leren en hulp bij executieve vaardigheden, zoals plannen, taakindicatie en doelgericht doorzettingsvermogen. Deze ondersteuning wordt verzorgd door docent Thijs Oudshoorn. Leerlingen kunnen zich via de mentor voor deze begeleiding aanmelden. De startdatum volgt nog.

HUBS Basisvaardigheden (nieuw)

Leerlingen uit leerjaar 1 en 2 kunnen bij de HUBS terecht voor het verbeteren van de basisvaardigheden rekenen en Nederlands. Aanmelden kan hier.

HUBS Huiswerkklas (nieuw)

Leerlingen uit alle leerjaren kunnen zich aanmelden voor de huiswerkklas. Dit is een rustige plek waar leerlingen zelfstandig aan hun huiswerk kunnen werken. Aanmelden kan hier.

HUBS Huiswerkbegeleiding

Leerlingen uit alle leerjaren kunnen zich aanmelden voor huiswerkbegeleiding. Deze ondersteuning bestaat uit hulp bij plannen, structuur, overzicht en ‘leren’ leren. Aanmelden kan hier .

Alle HUBS ondersteuning wordt aangeboden op maandag-, woensdag- en dondermiddag tussen 13:45 en 17:15 uur en op dinsdagmiddag tussen 12:30 en 16:15 uur en is geheel kosteloos.

Numo

In leerjaar 1 bieden wij Numo aan, een oefenprogramma waarin elke leerling zijn/haar eigen route volgt en werkt in zijn/haar eigen tempo aan reken- en taalvaardigheden. Alle eerstejaars maken de 0-meting. Deze 0-meting vindt plaats tijdens reeds geroosterde lessen. Aan de hand van de resultaten krijgt een aantal leerlingen een oefenprogramma aangeboden om thuis mee aan de slag te gaan. Aanmelden is niet nodig, de leerlingen krijgen vanzelf bericht of zij kunnen gaan werken met dit programma. Uiteraard is Numo ook geheel kosteloos. 

Bijles wiskunde 

Vanaf leerjaar 3 kunnen leerlingen zich aanmelden voor bijles wiskunde. Deze bijles wordt verzorgd door de heer Wouter Haenen, een externe wiskunde docent die, net als vorig schooljaar, werkzaam is op onze school. Deze lessen worden (waar mogelijk) binnen het rooster van de leerlingen gepland en zijn geheel kosteloos. Aanmelden kan via de afdelingsleider.

Voor vragen over bovenstaand aanbod kun je contact opnemen met :

Vragenuurtje vakdocent via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ex. vaardigheden Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Bijles wiskunde vakdocent via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
HUBS Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Numo Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Quote_Talent

Talent krijgt pas waarde als je het benut.

Wat staat er allemaal te gebeuren?

Dinsdag 30 augustus

Eerste schooldag

Op dinsdag 30 augustus start het nieuwe schooljaar met van 30 augustus t/m 2 september de introductieweek voor de brugklassen.

3 t/m 5 oktober

Brugklaskamp

Tijdens het brugklaskamp gaan de brugklassen gezellig met z’n allen naar Sint-Michielsgestel. Alle activiteiten staan in het kader van samenwerking en elkaar leren kennen. Klimmen en tokkelen, een sport- en spelmiddag, een maskerade van iedere klas, een reflectortocht door het bos ‘s avonds, een disco avond en als afsluiter van het kamp, als klap op de vuurpijl, een paar uurtjes vertier in een tropisch zwembad alvorens we terugkeren richting Bergen.

3 t/m 5 oktober

Activiteitendagen

Alkmaarexcursie GS klas 2
Slagwerkworkshop Muziek klas 2
Amsterdamexcursie AK klas 3
Rots & Water klas 3
PWS werkmiddagen  M4 
Outdoorsportdagen klas 4
Voorbereidingsmiddag no.1 Romereis A5
Amsterdamexcursie GS H5 + A6 
Excursie Rijksmuseum KuA H5 + A6