Ons onderwijs is zo ingericht dat er genoeg aandacht is voor iedere leerling en dat de aangeboden stof toereikend is om te werken naar een mooi diploma. Toch kan het zo zijn dat leerlingen, op bepaalde punten, wat hulp kunnen gebruiken bij de aanpak van schoolse taken. Ook dit jaar gaan we weer van start met georganiseerde bijles en huiswerkbegeleiding. Door nieuwe inzichten en veranderingen in ons onderwijs, hebben wij het aanbod aangepast.

Vragenuurtje

Voor lichte, vakinhoudelijke ondersteuning kunnen leerlingen uit alle leerjaren binnenlopen bij een vakdocent. Het maakt hierbij niet uit in welke klas je zit en aanmelden is dus niet nodig. Er zijn verschillende dagen en momenten beschikbaar. De meeste vragenuurtjes zijn op het 7e uur (14:35) en 8e uur (15:25). Daarnaast zijn tijdens het 0e uur (08:15) en het 9e uur (16:15) ook vragenuurtjes beschikbaar. Hier is het schema van alle beschikbare uren. 

Lessen in leren (nieuw)

Leerlingen uit 4 mavo en 4 havo kunnen bij docent Thijs Oudshoorn 'lessen in leren' volgen, strategieën om effectief te leren. Er is een aantal factoren dat van invloed is op leren, zoals je omgeving, je gewoontes, focus en plannen. Er zijn effectieve manieren om te leren zoals bijvoorbeeld jezelf toetsen, oefenen, herhalen en spreiden. Tijdens deze 'lessen in leren' gaat het over hoe je bovenstaande factoren kunt gebruiken om succesvol te zijn en met meer zelfvertrouwen en tevredenheid aan school te werken. De lessen worden vanaf 17 november aangeboden aan leerlingen uit 4 mavo en 4 havo. Na die serie  van 4 lessen zijn andere leerjaren aan de beurt. Aanmelden kan hier.

HUBS Basisvaardigheden (nieuw)

Leerlingen uit leerjaar 1 en 2 kunnen bij de HUBS terecht voor het verbeteren van de basisvaardigheden rekenen en Nederlands. Aanmelden kan hier.

HUBS Huiswerkklas (nieuw)

Leerlingen uit alle leerjaren kunnen zich aanmelden voor de huiswerkklas. Dit is een rustige plek waar leerlingen zelfstandig aan hun huiswerk kunnen werken. Aanmelden kan hier.

HUBS Huiswerkbegeleiding

Leerlingen uit alle leerjaren kunnen zich aanmelden voor huiswerkbegeleiding. Deze ondersteuning bestaat uit hulp bij plannen, structuur, overzicht en ‘leren’ leren. Aanmelden kan hier .

Alle HUBS ondersteuning wordt aangeboden op maandag-, woensdag- en dondermiddag tussen 13:45 en 17:15 uur en op dinsdagmiddag tussen 12:30 en 16:15 uur en is geheel kosteloos.

Numo

In leerjaar 1 bieden wij Numo aan, een oefenprogramma waarin elke leerling zijn/haar eigen route volgt en werkt in zijn/haar eigen tempo aan reken- en taalvaardigheden. Alle eerstejaars maken de 0-meting. Deze 0-meting vindt plaats tijdens reeds geroosterde lessen. Aan de hand van de resultaten krijgt een aantal leerlingen een oefenprogramma aangeboden om thuis mee aan de slag te gaan. Aanmelden is niet nodig, de leerlingen krijgen vanzelf bericht of zij kunnen gaan werken met dit programma. Uiteraard is Numo ook geheel kosteloos. 

Bijles wiskunde 

Vanaf leerjaar 3 kunnen leerlingen zich aanmelden voor bijles wiskunde. Deze bijles wordt verzorgd door de heer Wouter Haenen, een externe wiskunde docent die, net als vorig schooljaar, werkzaam is op onze school. Deze lessen worden (waar mogelijk) binnen het rooster van de leerlingen gepland en zijn geheel kosteloos. Aanmelden kan via de afdelingsleider.

Voor vragen over bovenstaand aanbod kun je contact opnemen met :

Vragenuurtje vakdocent via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ex. vaardigheden Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Bijles wiskunde vakdocent via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
HUBS Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Numo Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Quote_Talent

Talent krijgt pas waarde als je het benut.

Wat staat er allemaal te gebeuren?

7 en 8 maart

Aanmeldingsdagen nieuwe leerlingen

Op 7 en 8 maart kunnen leerlingen die in schooljaar 2023-2024 naar de middelbare school gaan zich inschrijven op de BSG. Meer informatie kunt u lezen op de pagina aanmelden op de BSG. Tijden: dinsdag 7 maart van 15.30-17.30 uur en van 19.00 tot 20.00 uur en woensdag 8 maart van 15.30-17.30 uur.

Lees meer...