Leerlingmiddag groep 8

Wil jij beleven hoe het is om door een middelbare school te lopen en alvast de fijne sfeer te voelen van de BSG? Op woensdag 8 februari kun je proeflessen komen volgen. De middag begint om 14.30 uur en duurt tot ongeveer 16.30 uur. Je volgt twee lessen in verschillende lokalen, gegeven door verschillende docenten. 

In groepjes ga je samen met een docent de school verkennen. Hoe zien de lokalen eruit? Waar houd je pauze? Wat voor lessen zijn er eigenlijk allemaal? Al je vragen worden tijdens de leerlingmiddag beantwoord. Wil je samen met een vriendje of vriendinnetje in het groepje? Kom gezellig samen! Zo kun je ervaren hoe wij met elkaar omgaan op de BSG en krijg je een goed beeld of de BSG bij je past. 

Geef je via het onderstaande formulier.

Aanmelden Leerlingmiddag 


Bruggerkrant

Wil je snel een eerste indruk krijgen van de BSG? Lees dan de Bruggerkant die we speciaal voor jou gemaakt hebben! Voor ouders hebben we ook een ouderkrant gemaakt.


Open Dag

Als je in groep 8 zit, moet je een middelbare school kiezen. Wij hopen dat je voor de BSG kiest. Maar dan wil je onze school natuurlijk eerst goed leren kennen. Dat kan tijdens onze open dag op vrijdag 3 februari 2023 tussen 14.00 en 20.30 uur. (Let op: dit is een andere tijd dan in de Bruggerkrant en VO-gids staat).

Op deze dag ben je van harte welkom om een kijkje te nemen in de school. Je kunt al je vragen stellen, de sfeer van de school proeven, lesboeken inkijken en leraren en leerlingen ontmoeten. Het wordt een hele gezellige dag dus kom vooral langs.

Tijdens de open dag vertellen we je alles wat onze school bijzonder maakt:

  • Kunst & cultuur
  • Sport & bewegen
  • Digitaal onderwijs
  • Tweejarige brugperiode
  • Excursies en projecten
  • Programmeer- en Designklas
  • Opstromen naar een hoger niveau
  • Kansen bieden

Ontmoetingsavond ouders groep 8

Uw zoon of dochter staat op het punt een nieuwe middelbare school te kiezen. Als ouders wilt u natuurlijk samen met uw kind de juiste afweging maken. Daarom organiseren we woensdag 18 januari 2023 om 19.30 uur een ontmoetingsavond voor ouders van groep 8. 

Dit is een informatieavond voor ouders die, samen met hun kind in groep 8, dit schooljaar een keuze voor een VO-school gaan maken. Ouders ontmoeten tijdens deze avond meerdere leerlingen en docenten van de BSG. Zij maken zo op een persoonlijke en interactieve manier kennis met de BSG en de manier waarop we werken en met elkaar omgaan. 

Er is een algemeen gedeelte en gelegenheid om u te verdiepen in onderwerpen waarnaar uw belangstelling uitgaat, zoals bijvoorbeeld mentoraat, dakpanklassen, projecten, activiteiten, formatieve evaluatie, het excellentprogramma, digitaal onderwijs, de (ver)nieuwbouw et cetera.


Ouderavond Programmeren & Design groep 8

Op maandag 16 januari 2023, aanvang 19.30 uur, vindt een extra ouderavond voor groep 8 plaats, die geheel in het teken staat van Programmeren & Design. Wat houdt dit vak in, waarom zou je het vak kiezen, hoe ziet het lesprogramma eruit en welke kennis en vaardigheden komen aan bod?

De BSG is de eerste school in de regio met een profiel Programmeren & Design. Dit is een profiel waarbij leerlingen drie uur in de week op een eigentijdse manier het vak informatica-en designonderwijs krijgen. Afhankelijk van persoonlijke interesse krijg de leerling de kans zich in bepaalde gebieden te specialiseren: programmeren of applicatiedesign. Voorbeelden zijn webdevelopment, programmeren, app design of user experience.

Resultaten leggen ze vast in een digitaal portfolio. Ze kunnen kiezen uit verschillende modules die ze willen volgen. Er zijn bijvoorbeeld modules voor Python, Linux, Blender, Javascript, UX Design en nog veel meer! Na het afronden van een module kunnen ze een badge krijgen in de skillstree. Een badge is een bewijs dat de leerling die leereenheid goed heeft afgerond. Deze badge wordt toegevoegd aan hun portfolio. Elke badge heeft ook een vervolgbadge waarmee de leerling de mogelijkheid heeft om zich te verdiepen in dat onderdeel.

Daarnaast werken de leerlingen in kleine groepjes aan een project, in de rol van projectmanager, developer of designer. Aan het einde van het project heb je een app gemaakt die zo in de App Store verkocht zou kunnen worden. Ook kun je toewerken naar een certificaat zoals het Google Android developer basics-certificaat.


Aanmeldingsdagen

Als jouw keuze voor een middelbare school op de BSG is gevallen, kun je samen met je ouders het aanmeldingsformulier online invullen. Nadat u dit formulier heeft ingevuld, ontvangt u een e‑mail met het ingevulde aanmeldingsformulier als bijlage.

Wilt u liever het formulier zelf downloaden en printen dan kunt u dat ook doen. Vervolgens nodigen we je tijdens de aanmeldingsweek uit om samen met een ouder het formulier langs te brengen op de BSG. Wij nemen dan het formulier door en bespreken eventuele bijzonderheden. Aanmelding voor hogere leerjaren is ook mogelijk. 

De aanmeldingsweek op de BSG is dit schooljaar op dinsdag 7 en woensdag 8 maart 2023. Je kunt het formulier, samen met onderstaande bijlagen, persoonlijk langs brengen in de aula van de BSG op onderstaande tijden. Een afspraak maken is niet nodig.

Tijden:
dinsdag 7 maart van 15.30-17.30 uur en van 19.00 tot 20.00 uur 
woensdag 8 maart van 15.30-17.30 uur

Bijlagen graag meenemen naar de aanmelding:

- een kopie van je identiteitskaart (voor- en achterkant) of je paspoort
- eventueel een kopie van de uitslag van de NIO-test e.d.
- het schriftelijke advies van de basisschool 

Meer informatie over gebruik en uitwisseling van leerlinggegevens: toelichting toestemmingsverklaring.

Zie ook: Plaatsingsbeleid Berger Scholengemeenschap 2023-2024

Heb je misschien nog vragen die niet op deze website worden beantwoord? Bel of mail dan met de BSG: 072-5894118. Wij nemen graag de tijd om jou en je ouders verder te informeren.


Kennismakingsmiddag

Als je je aanmeldt voor de BSG krijg je een paar weken vóór de zomervakantie een uitnodiging om alvast naar je nieuwe school te komen. Dan maak je kennis met je toekomstige klasgenoten en je mentor. Ook ontvang je informatie over welke dingen je moet aanschaffen en wordt er een foto gemaakt. Deze kennismakingsmiddag vindt plaats op woensdag 21 juni 2023 om 14.00 uur. Mocht je die dag niet kunnen komen, dan is een andere mogelijkheid woensdag 28 juni 2023, ook om 14.00 uur.


Quote_Talent

Talent krijgt pas waarde als je het benut.