Leerlingmiddag groep 8

Graag hadden we je woensdag 10 of woensdag 17 februari ontvangen op de Berger Scholengemeenschap. We hebben nu toch moeten besluiten de leerlingmiddagen niet door te laten gaan. We kunnen je niet persoonlijk op school ontmoeten en een workshop aanbieden. Dat vinden we erg jammer!

Wel was er vrijdag 5 februari onze Online Open Dag, die kun je hier terugkijken.

Graag zien we je volgend jaar in één van onze brugklassen!

Aanmeldingsdagen

Als jouw keuze voor een middelbare school op de BSG is gevallen (en dat hopen wij natuurlijk!) dan kun je samen met je ouders het aanmeldingsformulier downloaden en invullen.

De aanmeldingsweek is dit jaar van 1 t/m 5 maart 2021. In verband met corona gaat onze voorkeur uit naar digitaal aanmelden op één van de volgende manieren*:

  1. Download het aanmeldingsformulier, vul dit in, onderteken het en stuur een scan (of foto) van het formulier samen met onderstaande bijlagen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
  2. Je ouders tekenen het formulier met een digitale handtekening (zie toelichting in het blauwe kader op deze pagina) en sturen het samen met onderstaande bijlagen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

* U kunt eventueel het formulier, samen met onderstaande bijlagen, persoonlijk langsbrengen bij de receptie op school. Helaas is het vanuit de overheid niet toegestaan om u een rondleiding te geven door ons schoolgebouw.

Je ouders sturen tussen maandag 1 en vrijdag 5 maart 2021 het digitale formulier naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met de volgende bijlagen:

  1. een kopie van je identiteitskaart (voor- en achterkant) of je paspoort
  2. eventueel een kopie van de uitslag van de NIO-test e.d.
  3. een scan van het schriftelijke advies van de basisschool (dit mag ook na 5 maart worden aangeleverd)

Toelichting Digitale handtekening

Donwnload aanmeldformulier

Een digitale handtekening kunnen je ouders maken door het formulier te download en in te vullen. Als het formulier opgeslagen is op de computer kun je het vervolgens uploaden op: https://smallpdf.com/nl/pdf-ondertekenen.
Op deze website kunnen je ouders hun handtekeningen zetten en het formulier vervolgens weer downloaden. Het getekende formulier kun je dan volgens onderstaande instructies opsturen.

Bekijk hieronder het instructiefilmpje

Meer informatie over gebruik en uitwisseling van leerlinggegevens: toelichting toestemmingsverklaring.

Zie ook: Plaatsingsbeleid Berger Scholengemeenschap.

Heb je misschien nog vragen die niet op deze website worden beantwoord? Bel of mail dan met afdelingsleider brugklassen Renate IJpelaan: 072-5894118 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zij neemt graag de tijd om jou en je ouders verder te informeren.

Bruggerkrant

Wil je snel een eerste indruk krijgen van de BSG? Lees dan de Bruggerkant die we speciaal voor jou gemaakt hebben! Voor ouders hebben we ook een ouderkrant gemaakt.

Online Open dag

Vrijdag 5 februari j.l. was de Online Open Dag van de BSG. Gemist? De Online Open Dag kun je op je gemak hier terugkijken.

We laten je aan de grote BSG-tafel alles zien wat onze school bijzonder maakt. 
Met chatsessies, filmpjes, een modeshow, superleuke opdrachten en proefjes, muziekoptredens van leerlingen en nog véél meer!

Programma Online Open Dag

15.30 uur: Sfeer & Schoolklimaat
Leerlingen, ouders en docenten in gesprek met afdelingsleider vwo Eva van Leeuwen over de sfeer op school. Wat vinden ouders van de BSG? Hoe ervaren leerlingen de sfeer? Waarom kiezen ouders en leerlingen voor de BSG? Toby laat een proefje zien aan tafel en jij kunt thuis meedoen, Ricky maakt muziek. 

16.30 uur: Hoe is het om leerling op de BSG te zijn?
Leerlingen en mentoren in gesprek met afdelingsleider brugklas en mavo/vmbo-tl Renate IJpelaan over het brugklasjaar. Wat maak je als brugger mee in het eerste jaar op de BSG? Wat doet een brugklasmentor precies? Hoe leer je iedereen kennen? Wat is een hulpmentor? Welke activiteiten zijn er? Kun je opstromen naar een hoger niveau? Aan het einde van dit blok kun je via een livestream zelf vragen stellen aan BSG-leerlingen. Je bent dan live in de uitzending en kunt vragen wat je wilt.

17.30 uur: Kunst & Cultuur
Leerlingen en docenten in gesprek met docent beeldend Cune van der Zwaan over alles wat op de BSG met kunst en cultuur te maken heeft. Welke kunstvakken zijn er? Aan welke extra activiteiten op cultureel en kunstzinnig gebied kun je meedoen? Wat maakt de BSG een kunst-en cultuurschool? Is de BSG ook een leuke school als je niets met kunst & cultuur hebt? Over muziek, stopmotion, muziektheater, de modeshow, museum Kranenburgh, tekenen, handvaardigheid, textiele werkvormen en drama.

18.30 uur: Projecten & activiteiten
Leerlingen en docenten in gesprek met afdelingsleider havo Glenn van den Berg over o.a. Sport & Bewegen. Hoe vaak krijg je gym per week, welke extra sportactiviteiten en sportclinics zijn er? Maar ook over alle activiteiten en projecten die je volgt naast de vakken in het rooster. Wat maakt de school bijzonder? Wat zijn de leuke extra's? Welk project doe je met biologie, welke excursies maak je voor geschiedenis en aardrijkskunde? Hoe leer je debatteren?

19.30 uur: Onderwijs & burgerschap
Leerlingen, docenten en decanen in gesprek met rector Co Huisman over digitaal onderwijs, het nieuwe vak Programmeren & Design, de ontwikkeling van de mavo naar een Media Business Mavo, begeleiding bij het kiezen van een profiel in de bovenbouw en vervolgonderwijs. Ook hoor je hier hoe de BSG je voorbereidt op je plek in de maatschappij. Hoe leer je op de BSG wat er verder nog meer gebeurt in de wereld?

Ontmoetingsavond ouders

Uw zoon of dochter staat op het punt een nieuwe middelbare school te kiezen. Als ouders wilt u natuurlijk samen met uw kind de juiste afweging maken.

Voor ouders van groep 8 organiseert de BSG een online ouderavond groep 8 op maandag 11 januari 2021, aanvang 19.30 uur. Vanwege het coronavirus vinden wij het als school niet verantwoord om de avonden op de gebruikelijke wijze te organiseren: live op school, met duidelijke informatie en een goed kopje koffie of thee als warme ontvangst. Daarom organiseren we de avonden dit jaar online. Nog steeds met duidelijke informatie en interactief. 

Er is een algemeen gedeelte en gelegenheid om u te verdiepen in onderwerpen waarnaar uw belangstelling uitgaat, zoals bijvoorbeeld BSG-uren (keuze-uren), digitaal onderwijs, gepersonaliseerd leren, mentoraat, projecten, het excellentprogramma, et cetera. U kunt hier de online ouderavond groep 8 terugkijken. 

Op woensdag 13 januari 2021, aanvang 19.30 uur, volgt een extra online ouderavond voor groep 8, die geheel in het teken staat van de Programmeer- en Designklas. Wat houdt deze nieuwe klas in, waarom zou je voor deze klas kiezen, hoe ziet het lesprogramma eruit en welke kennis en vaardigheden komen aan bod?

De BSG is de eerste school in de regio met een profiel Programmeren & Design. Dit is een profiel waarbij leerlingen drie uur in de week op een eigentijdse manier informaticaonderwijs krijgen. Afhankelijk van persoonlijke interesse krijg de leerling de kans zich in bepaalde gebieden te specialiseren: programmeren of applicatiedesign. Voorbeelden zijn webdevelopment, programmeren of user experience. Samen met bedrijven worden groepsontwerpopdrachten ontwikkeld waar leerlingen met hun eigen specialisme op in kunnen tekenen en de rol vervullen van programmer, project manager of designer. Doel van deze Programmeer- en Designklas is om jong ICT- en designtalent in de regio op te sporen en verder te ontwikkelen. Meer weten? U kunt hier de extra online ouderavond Programmeren & Design terugkijken. 

Kennismakingsmiddag

Als je je aanmeldt voor de BSG krijg je een paar weken vóór de zomervakantie een uitnodiging om alvast naar je nieuwe school te komen. Dan maak je kennis met je toekomstige klasgenoten en je mentor. Ook ontvang je informatie over welke dingen je moet aanschaffen en wordt er een foto gemaakt. Deze kennismakingsmiddag vindt plaats op woensdag 23 juni 2021 om 14.00 uur. Mocht je die dag niet kunnen komen, dan is een andere mogelijkheid woensdag 30 juni 2021, ook om 14.00 uur.

Quote_Talent

Talent krijgt pas waarde als je het benut.