Leerlingmiddag groep 8

De leerlingmiddagen beginnen om 15.00 uur.
De leerlingmiddagenen zijn in 2021 op de woensdagen 17 november, 24 november, 1 december en 8 december en in 2022 op de woensdagen 12 januari, 19 januari , 26 januari, 2 februari, 9 februari en 16 februari.

De Online Open Dag kun je hier terugkijken.

Graag zien we je volgend jaar in op één van onze van onze leerlingmiddagen!

Aanmeldingsdagen

Als jouw keuze voor een middelbare school op de BSG is gevallen (en dat hopen wij natuurlijk!) dan kun je samen met je ouders het aanmeldingsformulier downloaden en invullen.

De aanmeldingsweek is dit jaar van 1 t/m 3 maart 2022. In verband met corona gaat onze voorkeur uit naar digitaal aanmelden op één van de volgende manieren*:

  1. Download het aanmeldingsformulier, vul dit in, onderteken het en stuur een scan (of foto) van het formulier samen met onderstaande bijlagen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
  2. Je ouders tekenen het formulier met een digitale handtekening (zie toelichting in het blauwe kader op deze pagina) en sturen het samen met onderstaande bijlagen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

* U kunt eventueel het formulier, samen met onderstaande bijlagen, persoonlijk langsbrengen bij de receptie op school. Helaas is het vanuit de overheid niet toegestaan om u een rondleiding te geven door ons schoolgebouw.

Je ouders sturen tussen dinsdag 1 en vrijdag 4 maart 2022 het digitale formulier naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met de volgende bijlagen:

  1. een kopie van je identiteitskaart (voor- en achterkant) of je paspoort
  2. eventueel een kopie van de uitslag van de NIO-test e.d.
  3. een scan van het schriftelijke advies van de basisschool (dit mag ook na 5 maart worden aangeleverd)

Toelichting Digitale handtekening

Donwnload aanmeldformulier

Een digitale handtekening kunnen je ouders maken door het formulier te download en in te vullen. Als het formulier opgeslagen is op de computer kun je het vervolgens uploaden op: https://smallpdf.com/nl/pdf-ondertekenen.
Op deze website kunnen je ouders hun handtekeningen zetten en het formulier vervolgens weer downloaden. Het getekende formulier kun je dan volgens onderstaande instructies opsturen.

Bekijk hieronder het instructiefilmpje

Meer informatie over gebruik en uitwisseling van leerlinggegevens: toelichting toestemmingsverklaring.

Zie ook: Plaatsingsbeleid Berger Scholengemeenschap.

Heb je misschien nog vragen die niet op deze website worden beantwoord? Bel of mail dan met afdelingsleider brugklassen Renate IJpelaan: 072-5894118 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zij neemt graag de tijd om jou en je ouders verder te informeren.

Bruggerkrant

Wil je snel een eerste indruk krijgen van de BSG? Lees dan de Bruggerkant die we speciaal voor jou gemaakt hebben! Voor ouders hebben we ook een ouderkrant gemaakt.

Open dag

De Open Dag is het komende schooljaar op 4 februari 2022 om 15.30-20.30 uur

Vrijdag 5 februari 2021 was de Online Open Dag van de BSG. Gemist? De Online Open Dag kun je op je gemak hier terugkijken.

We laten je aan de grote BSG-tafel alles zien wat onze school bijzonder maakt. 
Met chatsessies, filmpjes, een modeshow, superleuke opdrachten en proefjes, muziekoptredens van leerlingen en nog véél meer!

Ontmoetingsavond ouders

Uw zoon of dochter staat op het punt een nieuwe middelbare school te kiezen. Als ouders wilt u natuurlijk samen met uw kind de juiste afweging maken.

Voor ouders van groep 8 organiseert de BSG een ouderavond groep 8 op maandag 17 januari 2022 om 19.30-21.00 uur.

Er is een algemeen gedeelte en gelegenheid om u te verdiepen in onderwerpen waarnaar uw belangstelling uitgaat, zoals bijvoorbeeld BSG-uren (keuze-uren), digitaal onderwijs, gepersonaliseerd leren, mentoraat, projecten, het excellentprogramma, et cetera. U kunt hier de online ouderavond groep 8 terugkijken.

De BSG is de eerste school in de regio met een profiel Programmeren & Design. Dit is een profiel waarbij leerlingen drie uur in de week op een eigentijdse manier informaticaonderwijs krijgen. Afhankelijk van persoonlijke interesse krijg de leerling de kans zich in bepaalde gebieden te specialiseren: programmeren of applicatiedesign. Voorbeelden zijn webdevelopment, programmeren of user experience. Samen met bedrijven worden groepsontwerpopdrachten ontwikkeld waar leerlingen met hun eigen specialisme op in kunnen tekenen en de rol vervullen van programmer, project manager of designer. Doel van deze Programmeer- en Designklas is om jong ICT- en designtalent in de regio op te sporen en verder te ontwikkelen. Meer weten? U kunt hier de extra online ouderavond Programmeren & Design terugkijken. 

Kennismakingsmiddag

Als je je aanmeldt voor de BSG krijg je een paar weken vóór de zomervakantie een uitnodiging om alvast naar je nieuwe school te komen. Dan maak je kennis met je toekomstige klasgenoten en je mentor. Ook ontvang je informatie over welke dingen je moet aanschaffen en wordt er een foto gemaakt. Deze kennismakingsmiddag vindt plaats op woensdag 22 juni 2022 om 14.00 uur. Mocht je die dag niet kunnen komen, dan is een andere mogelijkheid woensdag 29 juni 2022, ook om 14.00 uur.

Quote_Talent

Talent krijgt pas waarde als je het benut.