Waarom de BSG?

Wie kan beter vertellen waarom de BSG de leukste school van de regio is dan onze eigen leerlingen? In dit filmpje vertellen leerlingen en personeel over de BSG.

Aanmeldingsdagen

Als jouw keuze voor een middelbare school op de BSG is gevallen (en dat hopen wij natuurlijk!) dan kun je samen met je ouders langskomen op de aanmeldingsdagen. Je ouders kunnen hiervoor een afspraak maken door te bellen naar 072-589 4118. Zonder afspraak langskomen kan ook, mogelijk is er dan een korte wachttijd.

Deze aanmeldingsdagen zijn op maandag 4, dinsdag 5 en woensdag 6 maart 2019

Op maandag en dinsdag van 09.00 tot 19.30 uur. Op woensdag van 09.00 uur tot 17.00 uur

Voor het inschrijven neem je mee:

 1. een kopie van de identiteitskaart (voor- en achterkant) of het paspoort
 2. eventueel een kopie van de uitslag van de NIO-test
 3. het advies van de basisschool
 4. 06-nummers van de ouder(s)/verzorger(s)
 5. de e-mailadressen van de ouder(s)/verzorger(s)
 6. het Burgerservicenummer
 7. het ingevulde aanmeldingsformulier aanmeldingsformulier

Hier vind je het plaatsingsbeleid voor het komende schooljaar.

Welke ondersteuning de BSG biedt en voor welke leerlingen deze ondersteuning is bedoeld, staat precies beschreven in het schoolondersteuningsplan. Heb je misschien nog vragen die niet op deze website worden beantwoord? Bel of mail dan met afdelingsleider Renate IJpelaan: 072-5894118 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Zij neemt graag de tijd om jou en je ouders verder te informeren.

Bruggerkrant

Wil je snel een eerste indruk krijgen van de BSG? Lees dan hier de Bruggerkrant die we speciaal voor jou gemaakt hebben! Voor ouders hebben we ook een ouderkrant gemaakt, die kunnen zij hier lezen.

Leerlingmiddag groep 8

Speciaal voor leerlingen uit groep 8 organiseert onze school leerlingmiddagen. Deze leerlingmiddagen vinden plaats in november 2018, januari 2019 en februari 2019 op woensdagen om 15.00 uur. Je volgt per middag één workshop en kunt meerdere woensdagmiddagen deelnemen. Aanmelden kan hieronder.

Op een leerlingmiddag worden twee workshops naast elkaar aangeboden. Je mag je inschrijven voor deze dag en daarbij één workshop kiezen, waarbij je aangeeft welke je 1en 2e voorkeur heeft. Elke workshop biedt plaats aan maximaal 20 leerlingen, dus wees snel met opgeven! Je kunt kiezen uit:

 • Science
 • Kunst
 • Woord 
 • Wereld

14 november 2018, 21 november 2018 en 28 november 2018 om 15.00 uur

16 januari 2019, 23 januari 2019 en 30 januari 2019 om 15.00 uur

6 februari 2019, 13 februari 2019 en 27 februari 2019 om 15.00 uur

Aanmelden 

Kom naar de Open dag

Als je in groep 8 zit, moet je een middelbare school kiezen. Wij hopen dat je voor de BSG kiest. Maar dan wil je onze school natuurlijk eerst goed leren kennen. Dat kan op een heleboel manieren. Heel leuk is de Open dag.

Op deze site staat veel informatie over de BSG, maar op de Open dag kun je onze school pas echt ‘in bedrijf’ zien. Het is altijd heel gezellig en er zijn docenten, ouders én leerlingen aanwezig om al je vragen te beantwoorden. Bij veel vakken mag je alvast dingen doen. Je kunt op eigen gelegenheid de school bekijken, maar je kunt ook worden rondgeleid door een brugklasser. En natuurlijk mag je je ouders meenemen.

De Open dag is op vrijdag 8 februari 2019 van 15.30 tot 20.30 uur

Ontmoetingsavond ouders

Uw zoon of dochter staat op het punt een nieuwe middelbare school te kiezen. Als ouders wilt u natuurlijk samen met uw kind de juiste afweging maken.

Voor ouders van groep 8 organiseert de BSG een ontmoetingsavond. Hier wordt op een interactieve manier informatie over onze school gegeven. De ontmoetingsavonden vinden plaats in en rond de BSG op donderdag 22 november 2018 en maandag 14 januari 2019, aanvang 19.30 uur

Er is een algemeen gedeelte en gelegenheid om u te verdiepen in onderwerpen waarnaar uw belangstelling uitgaat, zoals bijvoorbeeld BSG-uren (keuze-uren), digitaal onderwijs, gepersonaliseerd leren, mentoraat, projecten, het excellentprogramma, et cetera.

Modeshow

Een laatste kans om de BSG in bedrijf te zien voordat je je keuze voor een middelbare school maakt, is de jaarlijkse modeshow. Dit schooljaar vindt deze modeshow plaats op vrijdag 1 maart om 19.00 en 20.30 uur. Leerlingen van de brugklas tot en met 6 atheneum tonen voor een volle zaal zelfgemaakte creaties op de catwalk. 

Kennismakingsmiddag

Als je je aanmeldt voor de BSG krijg je een paar weken vóór de zomervakantie een uitnodiging om alvast naar je nieuwe school te komen. Dan maak je kennis met je toekomstige klasgenoten en je mentor. Ook ontvang je informatie over welke dingen je moet aanschaffen en wordt er een foto gemaakt. Deze kennismakingsmiddag vindt plaats op woensdag 19 juni 2019 om 14.00 uur. Mocht je die dag niet kunnen komen, dan is een andere mogelijkheid woensdag 3 juli 2019, ook om 14.00 uur.

Quote_Talent

Talent krijgt pas waarde als je het benut.