Leerlingmiddag groep 8

De leerlingmiddagen beginnen om 15.00 uur.
De leerlingmiddagen zijn in 2021 op de woensdagen 17 november, 24 november, 1 december en 8 december en in 2022 op de woensdagen 12 januari, 19 januari , 26 januari, 2 februari, 9 februari en 16 februari.

Aanmelden leerlingmiddagen


Bruggerkrant

Wil je snel een eerste indruk krijgen van de BSG? Lees dan de Bruggerkant die we speciaal voor jou gemaakt hebben! Voor ouders hebben we ook een ouderkrant gemaakt.


Ontmoetingsavond ouders

Uw zoon of dochter staat op het punt een nieuwe middelbare school te kiezen. Als ouders wilt u natuurlijk samen met uw kind de juiste afweging maken.

Voor ouders van groep 8 organiseert de BSG een ouderavond groep 8 op donderdag 13 januari 2022 om 19.30-21.00 uur.

Tijdens deze avond ontmoet u leerlingen, docenten en schoolleiders. Er is een algemeen gedeelte en gelegenheid om u te verdiepen in onderwerpen waarnaar uw belangstelling uitgaat, zoals bijvoorbeeld mentoraat, dakpanklassen, Media Business Mavo, projecten, activiteitenweken, formatieve evaluatie, het excellentprogramma, digitaal onderwijs et cetera.


Ouderavond Programmeren & Design groep 8

Op maandag 17 januari 2022, aanvang 19.30 uur, volgt een extra ouderavond voor groep 8, die geheel in het teken staat van de Programmeer- en Designklas. Wat houdt deze nieuwe klas in, waarom zou je voor deze klas kiezen, hoe ziet het lesprogramma eruit en welke kennis en vaardigheden komen aan bod?

De BSG is de eerste school in de regio met een profiel Programmeren & Design. Dit is een profiel waarbij leerlingen drie uur in de week op een eigentijdse manier het vak informatica-en designonderwijs krijgen. Afhankelijk van persoonlijke interesse krijg de leerling de kans zich in bepaalde gebieden te specialiseren: programmeren of applicatiedesign. Voorbeelden zijn webdevelopment, programmeren, app design of user experience.

Resultaten leggen ze vast in een digitaal portfolio. Ze kunnen kiezen uit verschillende modules die ze willen volgen. Er zijn bijvoorbeeld modules voor Python, Linux, Blender, Javascript, UX Design en nog veel meer! Na het afronden van een module kunnen ze een badge krijgen in de skillstree. Een badge is een bewijs dat de leerling die leereenheid goed heeft afgerond. Deze badge wordt toegevoegd aan hun portfolio. Elke badge heeft ook een vervolgbadge waarmee de leerling de mogelijkheid heeft om zich te verdiepen in dat onderdeel.

Daarnaast werken de leerlingen in kleine groepjes aan een project, in de rol van projectmanager, developer of designer. Aan het einde van het project heb je een app gemaakt die zo in de App Store verkocht zou kunnen worden. Ook kun je toewerken naar een certificaat zoals het Google Android developer basics-certificaat.


Open dag

Als je in groep 8 zit, moet je een middelbare school kiezen. Dat kan op een heleboel manieren, maar vooral op de Open dag. Dan kun je onze school pas echt in actie zien! Het is altijd een heel gezellige dag en er zijn docenten, ouders én leerlingen aanwezig om al je vragen te beantwoorden. Bij veel vakken kun je alvast wat schoolwerk uitproberen. Je kunt op eigen gelegenheid de school bekijken of je laten rondleiden door een brugklasser. En natuurlijk mag je je ouders meenemen.

De Open Dag is op vrijdag 4 februari 2022, 15.30-20.30 uur.


Aanmeldingsdagen

Als jouw keuze voor een middelbare school op de BSG is gevallen (en dat hopen wij natuurlijk!) dan kun je samen met je ouders het aanmeldingsformulier downloaden en invullen.

De aanmeldingsweek is dit jaar van 1 t/m 3 maart 2022. U kunt het formulier, samen met onderstaande bijlagen, persoonlijk langsbrengen bij de receptie op school.

  1. een kopie van je identiteitskaart (voor- en achterkant) of je paspoort
  2. eventueel een kopie van de uitslag van de NIO-test e.d.
  3. een scan van het schriftelijke advies van de basisschool (dit mag ook na 5 maart worden aangeleverd)

Meer informatie over gebruik en uitwisseling van leerlinggegevens: toelichting toestemmingsverklaring.

Zie ook: Plaatsingsbeleid Berger Scholengemeenschap.

Heb je misschien nog vragen die niet op deze website worden beantwoord? Bel of mail dan met afdelingsleider brugklassen Renate IJpelaan: 072-5894118 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zij neemt graag de tijd om jou en je ouders verder te informeren.


Kennismakingsmiddag

Als je je aanmeldt voor de BSG krijg je een paar weken vóór de zomervakantie een uitnodiging om alvast naar je nieuwe school te komen. Dan maak je kennis met je toekomstige klasgenoten en je mentor. Ook ontvang je informatie over welke dingen je moet aanschaffen en wordt er een foto gemaakt. Deze kennismakingsmiddag vindt plaats op woensdag 22 juni 2022 om 14.00 uur. Mocht je die dag niet kunnen komen, dan is een andere mogelijkheid woensdag 29 juni 2022, ook om 14.00 uur.


Quote_Talent

Talent krijgt pas waarde als je het benut.