Waarom de BSG?

Wie kan beter vertellen waarom de BSG de leukste school van de regio is dan onze eigen leerlingen? In dit filmpje vertellen leerlingen en personeel over de BSG.

Aanmeldingsdagen

Als jouw keuze voor een middelbare school op de BSG is gevallen (en dat hopen wij natuurlijk!) dan kun je samen met je ouders langskomen op de aanmeldingsdagen. Je ouders kunnen hiervoor een afspraak maken door te bellen naar 072-589 4118. Zonder afspraak langskomen kan ook, mogelijk is er dan een korte wachttijd.

Deze aanmeldingsdagen zijn op maandag 1, dinsdag 2 en woensdag 3 maart 2021

Op maandag en dinsdag van 09.00 tot 19.30 uur. Op woensdag van 09.00 uur tot 16.00 uur

Voor het inschrijven neem je mee:

  1. een kopie van de identiteitskaart (voor- en achterkant) of het paspoort
  2. het advies van de basisschool
  3. het ingevulde aanmeldingsformulier aanmeldingsformulier
    (toelichting toestemmingsverklaring)

Hier vind je het plaatsingsbeleid voor het schooljaar 2020-2021.

Welke ondersteuning de BSG biedt en voor welke leerlingen deze ondersteuning is bedoeld, staat precies beschreven in het schoolondersteuningsplan. Heb je misschien nog vragen die niet op deze website worden beantwoord? Bel of mail dan met afdelingsleider Renate IJpelaan: 072-5894118 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Zij neemt graag de tijd om jou en je ouders verder te informeren.

Bruggerkrant

Wil je snel een eerste indruk krijgen van de BSG? Lees dan hier de Bruggerkant die we speciaal voor jou gemaakt hebben! Voor ouders hebben we ook een ouderkrant gemaakt.

Leerlingmiddag groep 8

Speciaal voor leerlingen uit groep 8 organiseert onze school leerlingmiddagen. Deze leerlingmiddagen vinden plaats in november 2020, december 2020, januari 2021 en februari 2021 op woensdagen om 15.00 uur. Je volgt per middag één workshop en kunt meerdere woensdagmiddagen deelnemen. Titels van de workshops per leerlingmiddag volgen binnenkort! Aanmelden kan hieronder.

Op een leerlingmiddag worden twee workshops naast elkaar aangeboden. Je mag je inschrijven voor deze dag en daarbij één workshop kiezen, waarbij je aangeeft welke je 1en 2e voorkeur heeft. Elke workshop biedt plaats aan maximaal 20 leerlingen, dus wees snel met opgeven! Je kunt kiezen uit:

  • Science
  • Kunst
  • Woord 
  • Wereld

De leerlingochtenden & leerlingmiddagen vinden plaats op:
11 november 2020, 18 november 2020, 2 december 2020 en 9 december 2020 om 15.00 uur
13 januari 2021, 20 januari 2020 en 27 januari 2021 om 15.00 uur
3 februari 2021, 10 februari 2021 en 17 februari 2021 om 15.00 uur

Titels van de workshops per leerlingmiddag volgen binnenkort!

Aanmelden 

Open dag

Als je in groep 8 zit, moet je een middelbare school kiezen. Wij hopen dat je voor de BSG kiest. Maar dan wil je onze school natuurlijk eerst goed leren kennen. Dat kan op een heleboel manieren. Heel leuk is de Open dag.

Op deze site staat veel informatie over de BSG, maar op de Open dag kun je onze school pas echt ‘in bedrijf’ zien. Het is altijd heel gezellig en er zijn docenten, ouders én leerlingen aanwezig om al je vragen te beantwoorden. Bij veel vakken mag je alvast dingen doen. Je kunt op eigen gelegenheid de school bekijken, maar je kunt ook worden rondgeleid door een brugklasser. En natuurlijk mag je je ouders meenemen.

De Open dag is op vrijdag 5 februari 2021 van 15.30 tot 20.30 uur

Ontmoetingsavond ouders

Uw zoon of dochter staat op het punt een nieuwe middelbare school te kiezen. Als ouders wilt u natuurlijk samen met uw kind de juiste afweging maken.

Voor ouders van groep 8 organiseert de BSG een ontmoetingsavond. Hier wordt op een interactieve manier informatie over onze school gegeven. De ontmoetingsavond vindt plaats in en rond de BSG op maandag 11 januari 2021, aanvang 19.30 uur

Er is een algemeen gedeelte en gelegenheid om u te verdiepen in onderwerpen waarnaar uw belangstelling uitgaat, zoals bijvoorbeeld BSG-uren (keuze-uren), digitaal onderwijs, gepersonaliseerd leren, mentoraat, projecten, het excellentprogramma, et cetera.

Modeshow

Een laatste kans om de BSG in bedrijf te zien voordat je je keuze voor een middelbare school maakt, is de jaarlijkse modeshow. Dit schooljaar vindt deze modeshow plaats op donderdag 4 en vrijdag 5 maart om 19.00 en 20.30 uur. Leerlingen van de brugklas tot en met 6 atheneum tonen voor een volle zaal zelfgemaakte creaties op de catwalk. 

Kennismakingsmiddag

Als je je aanmeldt voor de BSG krijg je een paar weken vóór de zomervakantie een uitnodiging om alvast naar je nieuwe school te komen. Dan maak je kennis met je toekomstige klasgenoten en je mentor. Ook ontvang je informatie over welke dingen je moet aanschaffen en wordt er een foto gemaakt. Deze kennismakingsmiddag vindt plaats op woensdag 23 juni 2021 om 14.00 uur. Mocht je die dag niet kunnen komen, dan is een andere mogelijkheid woensdag 30 juni 2020, ook om 14.00 uur.

Gezonde school

Gezonde leerlingen presenteren beter! Op de middelbare school leg je de basis voor een leven lang gezond zijn. Een gezonde en actieve leefstijl is dus belangrijk. Daarom motiveren we je om veel te bewegen en gezond te eten. Onze kantine voldoet aan de richtlijnen van het Voedingscentrum, de Richtlijnen Gezondere Kantines. Het assortiment van onze gezonde Vital4Skool schoolkantine bestaat vooral uit Schijf van Vijf producten, zoals fruit, bruine en volkoren broodjes en salades en betere keuzes zoete en hartige snacks. Lekker en gezond is goedkoper! Hier is ook een gouden Schoolkantine Schaal van het Voedingscentrum mee verdiend! Ieder jaar willen we dit bereiken en daarom brengen we jaarlijks het aanbod in de kantine in kaart met de Kantinescan en rapporteren we de uitkomst aan de directie. In de aula is een watertappunt opgehangen, hierdoor kun je gemakkelijk en snel je fles water bijvullen. Onze school is daarnaast ook rookvrij en alle schoolfeesten zijn alcoholvrij.

Quote_Talent

Talent krijgt pas waarde als je het benut.