Aanmeldingsdagen

Als jouw keuze voor een middelbare school op de BSG is gevallen (en dat hopen wij natuurlijk!) dan kun je samen met je ouders het aanmeldingsformulier downloaden en invullen.

De aanmeldingsweek is dit jaar van 1 t/m 3 maart 2022. U kunt het formulier, samen met onderstaande bijlagen, persoonlijk langsbrengen bij de receptie op school.

 1. een kopie van je identiteitskaart (voor- en achterkant) of je paspoort
 2. eventueel een kopie van de uitslag van de NIO-test e.d.
 3. een scan van het schriftelijke advies van de basisschool (dit mag ook na 5 maart worden aangeleverd)

Meer informatie over gebruik en uitwisseling van leerlinggegevens: toelichting toestemmingsverklaring.

Zie ook: Plaatsingsbeleid Berger Scholengemeenschap.

Heb je misschien nog vragen die niet op deze website worden beantwoord? Bel of mail dan met de BSG: 072-5894118. Wij nemen graag de tijd om jou en je ouders verder te informeren.


Leerlingmiddag groep 8

De leerlingmiddagen zijn op woensdagen 26 januari, 2 februari, 9 februari en 16 februari en beginnen om 15.00 uur. Elke workshop biedt plaats aan maximaal 20 leerlingen, dus wees snel met opgeven! Per leerlingmiddag kun je je voor één workshop opgeven en kun je kiezen uit: Science, Kunst, Woord of Wereld

Zijn de workshops van jouw voorkeur al vol? Meld je dan vooral aan voor de open dag op vrijdag 4 februari van 15.30 tot 20.30 uur. 

Aanmelden leerlingmiddagen


Open Dag

Als je in groep 8 zit, moet je een middelbare school kiezen. Wij hopen dat je voor de BSG kiest. Maar dan wil je onze school natuurlijk eerst goed leren kennen. Dat kan tijdens onze open dag op vrijdag 4 februari tussen 15.30 en 20.30 uur.

Op deze dag ben je van harte welkom om fysiek een kijkje te nemen in de school. In verband met de coronamaatregelen zijn er tijdsloten. Je kunt al je vragen stellen, de sfeer van de school proeven, lesboeken inkijken en leraren en leerlingen ontmoeten. Het wordt een hele gezellige dag dus kom vooral langs en meld je hieronder aan voor een tijdslot.

De open dag is zowel fysiek als online. Vanwege de maatregelen omtrent corona mogen ouders helaas niet het schoolgebouw in. Zij kunnen op het schoolplein de (online) open dag bekijken op een groot LED-scherm.

Mocht je niet fysiek de open dag kunnen bezoeken, meld je dan hier aan en kijk vrijdag 4 februari vanaf 15.30 uur op www.berger-sg.nl . We laten je alles van onze school zien met filmpjes, leerlingen, docenten, muziekoptredens, een modeshow en proefjes en challenges die je (thuis) mee kunt doen. BSG-leerlingen lopen met camera door de school, zo krijg je ook een goed beeld van ons gebouw in het Bergerbos.

Tijdens de online open dag vertellen we je alles wat onze school bijzonder maakt:

 • Kunst & cultuur
 • Sport & bewegen
 • Digitaal onderwijs
 • Brugklassen
 • Excursies en projecten
 • Programmeer- en Designklas
 • Opstromen naar een hoger niveau
 • Kansen bieden

Bruggerkrant

Wil je snel een eerste indruk krijgen van de BSG? Lees dan de Bruggerkant die we speciaal voor jou gemaakt hebben! Voor ouders hebben we ook een ouderkrant gemaakt.


Online Ontmoetingsavond ouders groep 8

Uw zoon of dochter staat op het punt een nieuwe middelbare school te kiezen. Als ouders wilt u natuurlijk samen met uw kind de juiste afweging maken.

Terugkijken ontmoetingsavond

Tijdens deze avond ontmoet u leerlingen, docenten en schoolleiders. Er is een algemeen gedeelte en gelegenheid om u te verdiepen in onderwerpen waarnaar uw belangstelling uitgaat, zoals bijvoorbeeld mentoraat, dakpanklassen, Media Business Mavo, projecten, activiteitenweken, formatieve evaluatie, het excellentprogramma, digitaal onderwijs et cetera.


Online Ouderavond Programmeren & Design groep 8

Op maandag 17 januari 2022, aanvang 19.30 uur, volgt een extra online ouderavond voor groep 8, die geheel in het teken staat van de Programmeer- en Designklas. Wat houdt deze nieuwe klas in, waarom zou je voor deze klas kiezen, hoe ziet het lesprogramma eruit en welke kennis en vaardigheden komen aan bod?

Aanmelden kan via onderstaande knop. Via uw e-mailadres ontvangt u een link met toegang tot de online ouderavond Programmeren & Design groep 8.
Aanmelden ouderavond P&D

De BSG is de eerste school in de regio met een profiel Programmeren & Design. Dit is een profiel waarbij leerlingen drie uur in de week op een eigentijdse manier het vak informatica-en designonderwijs krijgen. Afhankelijk van persoonlijke interesse krijg de leerling de kans zich in bepaalde gebieden te specialiseren: programmeren of applicatiedesign. Voorbeelden zijn webdevelopment, programmeren, app design of user experience.

Resultaten leggen ze vast in een digitaal portfolio. Ze kunnen kiezen uit verschillende modules die ze willen volgen. Er zijn bijvoorbeeld modules voor Python, Linux, Blender, Javascript, UX Design en nog veel meer! Na het afronden van een module kunnen ze een badge krijgen in de skillstree. Een badge is een bewijs dat de leerling die leereenheid goed heeft afgerond. Deze badge wordt toegevoegd aan hun portfolio. Elke badge heeft ook een vervolgbadge waarmee de leerling de mogelijkheid heeft om zich te verdiepen in dat onderdeel.

Daarnaast werken de leerlingen in kleine groepjes aan een project, in de rol van projectmanager, developer of designer. Aan het einde van het project heb je een app gemaakt die zo in de App Store verkocht zou kunnen worden. Ook kun je toewerken naar een certificaat zoals het Google Android developer basics-certificaat.


Kennismakingsmiddag

Als je je aanmeldt voor de BSG krijg je een paar weken vóór de zomervakantie een uitnodiging om alvast naar je nieuwe school te komen. Dan maak je kennis met je toekomstige klasgenoten en je mentor. Ook ontvang je informatie over welke dingen je moet aanschaffen en wordt er een foto gemaakt. Deze kennismakingsmiddag vindt plaats op woensdag 22 juni 2022 om 14.00 uur. Mocht je die dag niet kunnen komen, dan is een andere mogelijkheid woensdag 29 juni 2022, ook om 14.00 uur.


Quote_Talent

Talent krijgt pas waarde als je het benut.