Maandag 26 juni jl. presenteerden 11 deelnemers aan BSG Excellent waar zij gedurende de afgelopen maanden aan hebben gewerkt. BSG Excellent is bedoeld voor mavo-, havo- en atheneumleerlingen die wat extra uitdaging kunnen gebruiken.

De leerlingen zoeken zelf een onderwerp dat ze interesseert, bedenken hier onderzoeksvragen bij en gaan hier op zelfgekozen momenten mee aan de slag. Als zij willen, kunnen ze hulp vragen aan een vakdocent. Ook krijgen ze een workshop presenteren aangeboden. Al deze zelfstandigheid leidde tot een klein feestje waar docenten en genodigden genoten van zes geweldige presentaties: 

  • Victor nam ons mee in zijn onderzoek naar complexe getallen in de wiskunde. Hoewel dit onderwerp de pet van de meeste aanwezigen te boven ging, had Victor duidelijk veel plezier beleefd aan zijn project en volgens zijn docent wiskunde legde Victor het goed uit.
  • Julius en Finn toonden wat zij allemaal hadden onderzocht over raketten. Er kwamen raketten langs met verschillende soorten brandstof en ook met meer of minder stroomlijning. Het verhaal werd ondersteund met filmpjes van het lanceren van de zelfgemaakte raketten.
  • Senne en Florine hadden zich verdiept in genetische modificatie en legden helder en duidelijk uit wat dit kan betekenen voor mens, plant en dier.
  • Suus en Lieke Koppes wilden graag weten wat muziek met je doet en hadden naast de invloed op emoties ook onderzocht of het bijvoorbeeld verstandig is tijdens het leren naar muziek te luisteren.
  • Emma en Luna hadden zelf een duurzame woonwijk ontworpen en hier op een creatieve manier - met behulp van een plattegrond, maquette woningen en folders - uiting aan gegeven.
  • Nadia en Mara hadden zich verdiept in de levens en werken van Jane Austen en de Brontë-zusters en gaven een presentaties in excellent Engels.


Voor alle aanwezigen was het een genot om te kijken en luisteren naar de presentaties. Complimenten voor alle deelnemers en dank ook aan alle collega's die op de achtergrond hebben meegewerkt aan BSG Excellent.