Vandaag ontvingen wij een verdrietig bericht, dat velen van ons erg heeft aangegrepen: onze oud-collega Hans Gooijer is afgelopen zondag overleden.

Hans heeft 25 jaar op de BSG gewerkt, de meesten kennen hem als docent economie, maar hij was ook neerlandicus en daarbij een groot Reve-liefhebber. Na zijn afscheid in juli 2022 is hij het afgelopen schooljaar tijdelijk teruggekomen om de lessen economie van een collega te verzorgen.

Hans was een uitstekend docent en werd door leerlingen enorm gewaardeerd: streng doch rechtvaardig. Een groot afscheid wilde hij ook deze tweede keer beslist niet, daarom kwam ik naar zijn lokaal en vertelde de leerlingen dat dit nu echt de allerlaatste les van meneer Gooijer was en vroeg hoe dat voor hen was. “Ik vind dit echt zonde want meneer Gooijer is een erg goede docent.” Vooral deze opmerking van de leerling maakte dit tweede afscheid mooi: Hans was zichtbaar geraakt, een groter compliment dan dit kon hij niet krijgen. En hij wist het zeker, vanaf nu zou hij niet meer lesgeven. Samen met zijn vrouw begon hij aan een nieuwe levensfase en hij verheugde zich erop om nog vele jaren van de kleinkinderen te genieten en om zelf zijn dagen te kunnen indelen. Het mocht niet zo zijn.

Hans’ gevleugelde uitspraak was “moedig voorwaarts”. En precies dat gaan we doen: wij gaan door en we zullen nog heel vaak en met warme gevoelens aan hem denken. Wij wensen Anneke, Paul, Rik en allen die hem moeten missen veel sterkte toe bij dit grote verlies. 

Reinoud Buijs
rector Berger Scholengemeenschap