­Wil jij leren hoe je experimenteert als een echte kunstenaar? En wil je aan de slag met natuur en fotografie? Dan is deze masterclass iets voor jou!

In deze tweedelige masterclass maak je een kunstwerk geïnspireerd op kunstenaar Diana Scherer. Diana heeft momenteel een succesvolle tentoonstelling in Museum Kranenburgh met haar wortelkunstwerken. Diana maakt kunst met graswortels waarmee ze kunst en wetenschap combineert. Op de eerste masterclass-dag neemt Diana jou mee in haar tentoonstelling en vertelt ze alles over haar kunst en het werkproces. Hierna zal Diana laten zien hoe jij ook een graskunstwerk kunt kweken door keramieken potjes/vaasjes in te zaaien. Op de tweede masterclass-dag vormen deze graspotjes het uitgangspunt van jouw kunstwerk en ga je aan de slag met fotografie en 3d-pennen onder begeleiding van een museumdocent.

Wanneer?
Dag 1: dinsdag 13 februari, 14.15 – 15.45 uur
Dag 2: dinsdag 5 maart, 14.15 – 15.45 uur

Waar?
Museum Kranenburgh

Meenemen?
Neem voor de eerste masterclass een klein keramieken plantenpotje/ vaasje mee met een interessante vorm. Hierin ga je gras zaaien die je tijdens de tweede masterclass-dag nodig hebt.

Aanmelden?
Er is plek voor maximaal 15 leerlingen van de BSG. Meld je aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.