“Ik heb voor de BSG gekozen omdat hier een leuke sfeer heerst. Bijna iedereen kent elkaar en het is gewoon gezellig hier. Ik woon zelf in Bergen, maar heb vrienden gemaakt uit Egmond, Groet, Alkmaar... Zelfs uit De Rijp!

We gebruiken tijdens de lessen soms Chromebooks en dit werkt heel goed. Ook kun je tijdens de BSG-uren werken aan je programmeerskills en we hebben goede docenten die jou dit kunnen leren. Het is te zien dat de BSG meer digitaal wordt en dat is goed, want daar draait de wereld tegenwoordig om. Naast de lessen worden er op de BSG ook veel excursies georganiseerd. Archeon, meerdere malen naar Amsterdam, een week Rome, een literatuurdag in Rotterdam.

Voor leerlingen die extra uitdaging willen is er een excellentprogramma. Ik was uitgenodigd door de Vrije Universiteit om een serie masterclasses te volgen in het kader van hun Pre-University College. Dit was iets enorm gaafs! Ik kreeg vier hele dagen vrijstelling van school om naar de universiteit te gaan om daar colleges te volgen. Ik denk dat ik die masterclasses niet had kunnen doen zonder alle moeite die de school voor mij heeft gedaan.”

Leerling Dylan