“Ik heb voor de BSG gekozen omdat hier een leuke sfeer heerst. Bijna iedereen kent elkaar en het is gewoon gezellig hier. Ik woon zelf in Schoorl, maar heb vrienden gemaakt uit Egmond, Groet, Alkmaar... Zelfs uit De Rijp!

We gebruiken tijdens de lessen soms Chromebooks en dit werkt heel goed. Ook kun je tijdens de BSG-uren werken aan je programmeerskills en we hebben goede docenten die jou dit kunnen leren. Het is te zien dat de BSG meer digitaal wordt en dat is goed, want daar draait de wereld tegenwoordig om. Naast de lessen worden er op de BSG ook veel excursies georganiseerd. Archeon, meerdere malen naar Amsterdam, een week Kroatië, een literatuurdag in Rotterdam. Ik vond Kroatië het leukst, want dit was echt een uitwisseling waar ik een cultuur leerde kennen die ik nooit eerder had gezien. Ik heb nog steeds contact met ‘onze’ Kroaten.

Voor leerlingen die extra uitdaging willen is er een excellentprogramma. Ik was uitgenodigd door de Universiteit van Amsterdam om een minor programmeren te volgen aan de faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica. Dit was iets enorm gaafs! Ik kreeg elke dinsdag vrijstelling van school om naar de universiteit te gaan om daar colleges te volgen. Ik denk dat ik die minor niet had kunnen doen zonder alle moeite die de school voor mij heeft gedaan.”

Leerling Philip