De online ouderavond Programmeren & Design is hieronder terug te kijken.
Bekijk webinar op YouTube

De online ouderavond groep 8 is hieronder terug te kijken.
Bekijk webinar op YouTube

Uw zoon of dochter staat op het punt een middelbare school te kiezen. Als ouders wilt u natuurlijk samen met uw kind de juiste afweging maken.

Voor ouders van groep 8 organiseert de BSG een ontmoetingsavond op maandag 11 januari 2021, aanvang 19.30 uur. Vanwege het coronavirus is het niet mogelijk om de avonden op de gebruikelijke wijze te organiseren: live op school, met duidelijke informatie en een goed kopje koffie of thee als warme ontvangst. Daarom organiseren we de avonden dit jaar online. Nog steeds met duidelijke informatie en interactief. Aanmelden kan via onderstaande knop. Via uw e-mailadres ontvangt u een link met toegang tot de online ouderavond.

Er is een algemeen gedeelte en gelegenheid om u te verdiepen in onderwerpen waarnaar uw belangstelling uitgaat, zoals bijvoorbeeld BSG-uren (keuze-uren), digitaal onderwijs, gepersonaliseerd leren, mentoraat, projecten, het excellentprogramma, et cetera.

Op woensdag 13 januari 2021, aanvang 19.30 uur, volgt een extra ouderavond voor groep 8, die geheel in het teken staat van de Programmeer- en Designklas. Wat houdt deze nieuwe klas in, waarom zou je voor deze klas kiezen, hoe ziet het lesprogramma eruit en welke kennis en vaardigheden komen aan bod?

De BSG is de eerste school in de regio met een profiel Programmeren & Design. Dit is een profiel waarbij leerlingen drie uur in de week op een eigentijdse manier informaticaonderwijs krijgen. Afhankelijk van persoonlijke interesse krijg de leerling de kans zich in bepaalde gebieden te specialiseren: programmeren of applicatiedesign. Voorbeelden zijn webdevelopment, programmeren of user experience. Samen met bedrijven worden groepsontwerpopdrachten ontwikkeld waar leerlingen met hun eigen specialisme op in kunnen tekenen en de rol vervullen van programmer, project manager of designer. Doel van deze Programmeer- en Designklas is om jong ICT- en designtalent in de regio op te sporen en verder te ontwikkelen. Meer weten? U bent woensdag 13 januari van harte welkom bij de online ouderavond. Aanmelden kan via onderstaande knop. Uw zoon of dochter kan zich tevens inschrijven voor een proefles programmeren & design tijdens de leerlingmiddagen op woensdag 13 januari, 10 en 17 februari 2021.