De Open Dag is het komende schooljaar op vrijdag 4 februari 2022 15.30-20.30 uur.

Vrijdag 5 februari 2021 was de Online Open Dag van de BSG. Gemist? Je kunt hier de Open Dag op je gemak terugkijken.  

We laten je aan de grote BSG-tafel alles zien wat onze school bijzonder maakt. 
Met chatsessies, filmpjes, een modeshow, superleuke opdrachten en proefjes, muziekoptredens van leerlingen en nog véél meer!

Programma Online Open Dag

15.30 uur: Sfeer & Schoolklimaat  Filmpje
Leerlingen, ouders en docenten in gesprek met afdelingsleider vwo Eva van Leeuwen over de sfeer op school. Wat vinden ouders van de BSG? Hoe ervaren leerlingen de sfeer? Waarom kiezen ouders en leerlingen voor de BSG? Toby laat een proefje zien aan tafel en jij kunt thuis meedoen, Ricky maakt muziek. 

16.30 uur: Hoe is het om leerling op de BSG te zijn? Filmpje
Leerlingen en mentoren in gesprek met afdelingsleider brugklas en mavo/vmbo-tl Renate IJpelaan over het brugklasjaar. Wat maak je als brugger mee in het eerste jaar op de BSG? Wat doet een brugklasmentor precies? Hoe leer je iedereen kennen? Wat is een hulpmentor? Welke activiteiten zijn er? Kun je opstromen naar een hoger niveau? Aan het einde van dit blok kun je via een livestream zelf vragen stellen aan BSG-leerlingen. Je bent dan live in de uitzending en kunt vragen wat je wilt.

17.30 uur: Kunst & Cultuur Filmpje Filmpje
Leerlingen en docenten in gesprek met docent beeldend Cune van der Zwaan over alles wat op de BSG met kunst en cultuur te maken heeft. Welke kunstvakken zijn er? Aan welke extra activiteiten op cultureel en kunstzinnig gebied kun je meedoen? Wat maakt de BSG een kunst-en cultuurschool? Is de BSG ook een leuke school als je niets met kunst & cultuur hebt? Over muziek, stopmotion, muziektheater, de modeshow, museum Kranenburgh, tekenen, handvaardigheid, textiele werkvormen en drama.

18.30 uur: Projecten & activiteiten Filmpje
Leerlingen en docenten in gesprek met afdelingsleider havo Glenn van den Berg over o.a. Sport & Bewegen. Hoe vaak krijg je gym per week, welke extra sportactiviteiten en sportclinics zijn er? Maar ook over alle activiteiten en projecten die je volgt naast de vakken in het rooster. Wat maakt de school bijzonder? Wat zijn de leuke extra's? Welk project doe je met biologie, welke excursies maak je voor geschiedenis en aardrijkskunde? Hoe leer je debatteren?

19.30 uur: Onderwijs & burgerschap Filmpje
Leerlingen, docenten en decanen in gesprek met rector Co Huisman over digitaal onderwijs, het nieuwe vak Programmeren & Design, de ontwikkeling van de mavo naar een Media Business Mavo, begeleiding bij het kiezen van een profiel in de bovenbouw en vervolgonderwijs. Ook hoor je hier hoe de BSG je voorbereidt op je plek in de maatschappij. Hoe leer je op de BSG wat er verder nog meer gebeurt in de wereld?