De BSG is de eerste school in de regio met een profiel Programmeren & Design. Dit is een profiel waarbij leerlingen twee uur in de week op een eigentijdse manier programmeer-en designonderwijs krijgen. Afhankelijk van persoonlijke interesse krijg de leerling de kans zich in bepaalde gebieden te specialiseren: programmeren of applicatiedesign. Voorbeelden zijn webdevelopment, programmeren, app design of user experience. Klik hier voor een vlog van Tara en Luna over de lessen P&D

Resultaten leggen ze vast in een digitaal portfolio. Ze kunnen kiezen uit verschillende modules die ze willen volgen. Er zijn bijvoorbeeld modules voor Python, Linux, Blender, Javascript, UX Design en nog veel meer! Na het afronden van een module kunnen ze een badge krijgen in de skill tree. Een badge is een bewijs dat de leerling die leereenheid goed heeft afgerond. Deze badge wordt toegevoegd aan hun portfolio. Elke badge heeft ook een vervolgbadge waarmee de leerling de mogelijkheid heeft om zich te verdiepen in dat onderdeel.

Daarnaast werken de leerlingen in kleine groepjes aan een project, in de rol van projectmanager, developer of designer. Doel van deze Programmeer- en Designklas is om jong ICT- en designtalent in de regio op te sporen en verder te ontwikkelen.

Meer weten? U bent maandag 16 januari 2023 om 19.30 uur van harte welkom op de ouderavond Programmeren & Design.

Uw zoon of dochter kan diezelfde avond, terwijl u aanwezig bent bij de ouderavond, een proefles P&D volgen. Aanmelden voor de proefles Programmeren & Design kan hier.