Voor 4 atheneum is project de tuintjes gestart: de november werkzaamheden bestaan uit het onkruidvrij maken van de tuinen. De grond goed doorspitten en een naambord voor elk tuintje maken. In het voorjaar zullen de eerste groentezaden gezaaid worden. Tegelijkertijd hielpen een paar leerlingen de conciërge bij het omzagen van een berk die bij een zomerstorm was gesneuveld.

Maandag 16 november is Co Huisman gestart als interim rector op de Berger Scholengemeenschap. In dit filmpje stelt hij zich kort voor aan alle ouders en leerlingen van de BSG.

Het is onzeker of op middelbare scholen de Open Dagen in januari/februari vanwege corona doorgang kunnen vinden. Om dat probleem enigszins te tackelen heeft de Berger Scholengemeenschap een app ontwikkeld: de BSG Brugklas App. Normaliter krijgt de BSG in februari tijdens de open dag meer dan 1500 bezoekers over de vloer. COVID-19 zou weleens roet in het eten kunnen gaan gooien. Vandaar dat de BSG ‘de brugklasapp’ heeft gemaakt. Die moet de keuze vergemakkelijken. Wie op ‘welkom’ klikt krijgt een filmpje te zien. Leerlingen, docenten en de hoofdconciërge stellen zich voor. Ook kun je je via de app aanmelden voor proeflessen. 

Van 19 t/m 29 november is in museum Kranenburgh de tentoonstelling Social Distance te bezichtigen. Een tentoonstelling met werk van bovenbouwleerlingen van de Berger Scholengemeenschap. Leerlingen van de Berger Scholengemeenschap hebben voor de beeldende vakken gewerkt met het concept 'social distance'. Zij vertellen in een eigen werkstuk wat de lockdown voor hen betekent. Hoe houd je afstand? Hoe vertaal je de emoties die deze periode oproepen in een kunstwerk? Inhoudelijke en praktische dilemma's waar een actuele serie werkstukken en podcasts uit voort zijn gekomen. De tentoonstelling Social Distance is digitaal te bezoeken via de website van museum Kranenburgh en vanaf 19 t/m 29 november tevens in het museum. Reserveren kan via de website en is verplicht. Klik hier voor een preview van de tentoonstelling.

De BSG ontwikkelt zich in rap tempo naar een digitale school op hoog niveau. De BSG is de eerste school in de regio die in schooljaar 2021/2022 het keuzeprofiel Programmeren & Design aanbiedt in de brugklassen havo en atheneum. Dit is een keuzeprofiel waarbij leerlingen op een eigentijdse manier informatica- en designonderwijs krijgen. Op woensdag 13 januari 2021 organiseert de BSG om 19.30u een extra ouderavond voor groep 8, die geheel in het teken staat van de Programmeer- en Designklas. Wat houdt deze nieuwe klas in, waarom zou je voor deze klas kiezen, hoe ziet het lesprogramma eruit en welke kennis en vaardigheden komen aan bod?

Wat staat er allemaal te gebeuren?

11 december

Paarse Vrijdag

Paarse Vrijdag is een landelijke actiedag voor scholieren waarop iedereen paars draagt. Je laat hiermee zien dat iedereen er mag zijn, ongeacht je geaardheid, je gender of iets anders. De BSG doet vrijdag 11 december uiteraard mee aan deze landelijke actiedag. Je kunt in de prijzen vallen door op vrijdag 11 december een klassenfoto te maken en in te sturen. De origineelste/gekste/meest paarse foto wint. Draag dus allemaal paars!

11 januari

Ouderinformatieavond groep 8

Vanwege het coronavirus vinden wij het als school niet verantwoord om de avonden op de gebruikelijke wijze te organiseren: live op school, met duidelijke informatie en een goed kopje koffie of thee als warme ontvangst. Daarom organiseren we de avonden dit jaar online. Nog steeds met duidelijke informatie en uiteraard doen we ons uiterste best u ook online een warm welkom te geven. En dat goede kopje koffie of thee? Dat houdt u van ons tegoed! Op onze website vindt u filmpjes over de overstap naar de middelbare school en over het onderwijs op de Berger Scholengemeenschap.

13 januari

Ouderinformatieavond Programmeer- en Designklas groep 8

Op woensdag 13 januari 2021, aanvang 19.30 uur, volgt een extra ouderavond voor groep 8, die geheel in het teken staat van de Programmeer- en Designklas. Wat houdt deze nieuwe klas in, waarom zou je voor deze klas kiezen, hoe ziet het lesprogramma eruit en welke kennis en vaardigheden komen aan bod?
De BSG is de eerste school in de regio met een profiel Programmeren & Design. Dit is een profiel waarbij leerlingen drie uur in de week op een eigentijdse manier informaticaonderwijs krijgen. Afhankelijk van persoonlijke interesse krijg de leerling de kans zich in bepaalde gebieden te specialiseren: programmeren of applicatiedesign. Voorbeelden zijn webdevelopment, programmeren of user experience. Samen met bedrijven worden groepsontwerpopdrachten ontwikkeld waar leerlingen met hun eigen specialisme op in kunnen tekenen en de rol vervullen van programmer, project manager of designer. Doel van deze Programmeer- en Designklas is om jong ICT- en designtalent in de regio op te sporen en verder te ontwikkelen. Meer weten? U bent woensdag 13 januari van harte welkom bij de online ouderavond. Uw zoon of dochter kan zich tevens inschrijven voor een proefles programmeren & design tijdens de leerlingmiddagen op woensdag 13 januari en 10 februari 2021.