Op 1 september 2019 bestaat de Berger Scholengemeenschap 100 jaar. Alle reden voor een feest, dat we gaan vieren met leerlingen en oud-leerlingen, collega’s en oud-collega’s en met de gemeenschap waar de BSG al die jaren deel van uit maakt.

Deze week is de nieuwe BSG-berichten verschenen. Wij wensen u veel leesplezier.

De Berger Scholengemeenschap feliciteert oud-leerling Sebastiaan Groot (eindexamen vwo in 2016) met het winnen van Project Rembrandt! De 21-jarige student kunstgeschiedenis mag zich de beste amateur-kunstschilder van Nederland noemen, volgens het oordeel van de jury van het tv-programma Project Rembrandt. Wat een prachtige ervaring en een geweldige prestatie. Vanaf maandag 8 april is zijn werk te bewonderen in het atrium van het Rijksmuseum. Kijk hier de finale. 

Vrijdag 5 april is het debat-team van de mavo/vmbo-afdeling van de Berger Scholengemeenschap Nederlands kampioen debatteren geworden in Wijk bij Duurstede. Het was een leuke en spannende wedstrijd en een mooie ervaring voor de zeven leerlingen. Van harte gefeliciteerd Simon, Kick, Sean ,Lize, Juup, Mies en Mariël, mevrouw IJpelaan en dhr. De Haas!

Waar een kleine school groot in kan zijn... De BSG is met 3 teams door naar de landelijke finale van Olympic Moves op Papendal in Arnhem. Twee tennisteams en het bovenbouw meiden voetbalteam gaan op voor de hoofdprijs. Olympic Moves is het grootste schoolsportkampioenschap van Nederland waar ruim 300 middelbare scholen aan deelnemen. We zijn heel trots op onze leerlingen!

Wat staat er allemaal te gebeuren?

15 t/m 19 april

Excursie Ardennen

Voor de leerlingen van 3 mavo/vmbo-tl wordt ook dit schooljaar een reis naar de Belgische Ardennen georganiseerd. Tijdens de werkweek in de Ardennen zullen zij sportieve opdrachten en activiteiten ondernemen, waardoor de leerlingen elkaar goed leren kennen. De sportieve activiteiten zijn inspannend: zo zullen de leerlingen mountainbiken, kanovaren, wandelen, tokkelen en een touwparcours afleggen in boomtoppen. Naast de sportieve activiteiten zullen ook sociale aspecten een uitdaging zijn, zoals koken en boodschappen doen.

24 mei

OPEN PODIUM

Speciaal voor alle brugklassers wordt op vrijdag 24 mei 2019 een Open podium gehouden in de aula. Er zullen solo-optredens zijn en optredens van bands, waarbij dans en muziek elkaar zullen afwisselen.