BSG-leerling Tijmen uit 6 atheneum is finalist van het Rijksmuseum Junior Fellowship 2023. Dit is de jaarlijkse prijs voor het beste profielwerkstuk gemaakt door middelbare scholieren. Thijmen krijgt een traineeship in de week van 30 mei t/m 6 juni. Tijdens een feestelijke uitreiking in het Rijksmuseum op 10 juni worden de winnaars bekend gemaakt. De winnaars ontvangen een studiebeurs van €1.500,-. Rijksmuseum Junior Fellowship 2023 wordt georganiseerd door het Rijksmuseum en de NTR. Thijmen werd bij zijn profielwerkstuk begeleid door docent Cune van der Zwaan. De titel van zijn profielwerkstuk luidt: Het oeuvre van Europa: Wat is het effect van veroudering op schilderijen door de eeuwen heen, en hoe is het schilderij oorspronkelijk afgeleverd door de kunstenaar? 

Voor de examenkandidaten van 4 mavo, 5 havo en 6 atheneum was vrijdag 14 april een belangrijke dag. Die avond deden zij hun examen muziek in een tot de nok toe gevulde aula. Net zoals voorgaande jaren was het niveau hoog en werden prachtige nummers gespeeld en gezongen en was het repertoire gevarieerd. Van klassieke stukken van Haydn en Yiruma tot meezingers van Dire Straits, the Beatles en Post Malone. Kay speelde Until I Found You van Stephen Sanchez op de vleugel en Ebel had de slotscène van de laatste James Bond voorzien van zijn eigen interpretatie van No time to die van Billie Eilish. We kijken terug op een prachtige avond en wensen alle examenkandidaten succes met hun eindexamen vanaf 11 mei. 

We hebben een superdag gehad bij de regionale finale volleybal van Olympic Moves in Den Haag. Bijna had het schoolteam een ticket voor de landelijke wedstrijden, maar in de finale kwamen ze wat puntjes tekort. Ons beloftenteam, meisjes leerjaar 1 en 2, kwam goed op gang. We gaan nog veel plezier beleven de komende jaren. Wat een toppers!

Donderdag 20 april was de laatste lesldag van alle examenkandidaten mavo, havo en atheneum. De mavoleerlingen kregen examentraining van Math with Menno, de havoleerlingen kregen workshops plannen en organiseren en de atheneumleerlingen beschilderden de muren en plafonds van lokaal B004. Zo lieten zij een blijvend creatief cadeau achter voor de BSG. Bedankt!

We hebben 3 fantastische dagen met examentrainingen door Math with Menno gehad op de BSG. Onze examenkandidaten mavo, havo en atheneum hebben 3 uur lang keihard gewerkt tijdens één van zijn examentrainingen. Dankjewel Menno!

Wat staat er allemaal te gebeuren?

11 mei

Start eindexamens

Het CSE (centraal schriftelijk examen) begint op 11 mei 2023. Bekendmaking uitslag is op woensdag 14 juni 2023.

4 t/m 6 juni

Activiteitendagen

Van 4 t/m 6 juni worden allerlei activiteiten georganiseerd voor onze leerlingen zoals excursies naar Texel voor 5 vwo en naar het Rivierengebied voor 4 havo en 4 vwo.

6, 7 en 10 juli

Diploma-uitreikingen

Wij kijken uit naar de diploma-uitreikingen. 6 atheneum: donderdag 6 juli om 16.00 uur, 5 havo: vrijdag 7 juli om 16.00 uur en 4 mavo op maandag 10 juli om 16.00 uur.