Een historisch resultaat! Voor het eerst is het debatteam van de BSG erin geslaagd de halve finale van Op Weg naar het Lagerhuis Noord-Holland te halen. Na een spannende strijd met de latere winnaar kon het team met opgeheven hoofd Hoofddorp verlaten....

Het BSG Muziektheater presenteert: BREAK A LEG! Drie voorstellingen op 6,7 en 8 maart 2019. Aanvang 19.45 uur, toegang 4 euro. Kaarten zijn vanaf nu te bestellen door een mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ovv datum, naam en aantal. 

Hoera! Twee BSG-leerlingen zijn door naar de tweede ronde van de landelijke Wiskunde Olympiade: Quinty uit 1 atheneum en Daan uit 5 atheneum. De tweede ronde is vrijdag 15 maart op de Universiteit van Amsterdam, in het Sciencepark. Wij feliciteren Daan en Quinty met dit geweldige resultaat en wensen hen veel succes op 15 maart!

Als jouw keuze voor een middelbare school op de BSG is gevallen (en dat hopen wij natuurlijk!) dan kun je samen met je ouders langskomen op de aanmeldingsdagen. Je ouders kunnen hiervoor een afspraak maken door te bellen naar 072-589 4118. Zonder afspraak langskomen kan ook, mogelijk is er dan een korte wachttijd.

Deze aanmeldingsdagen zijn op maandag 4, dinsdag 5 en woensdag 6 maart 2019

Op maandag en dinsdag van 09.00 tot 19.30 uur. Op woensdag van 09.00 uur tot 17.00 uur

Voor het inschrijven neem je mee:

1. een kopie van de identiteitskaart (voor- en achterkant) of het paspoort
2. eventueel een kopie van de uitslag van de NIO-test
3. het advies van de basisschool
4. 06-nummers van de ouder(s)/verzorger(s)
5. de e-mailadressen van de ouder(s)/verzorger(s)
6. het Burgerservicenummer
7. het ingevulde aanmeldingsformulier 
(toelichting toestemmingsverklaring)

Hier vind je het plaatsingsbeleid voor het komende schooljaar.

Welke ondersteuning de BSG biedt en voor welke leerlingen deze ondersteuning is bedoeld, staat precies beschreven in het schoolondersteuningsplan. Heb je misschien nog vragen die niet op deze website worden beantwoord? Bel of mail dan met afdelingsleider Renate IJpelaan: 072-5894118 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Zij neemt graag de tijd om jou en je ouders verder te informeren.


Vrijdagavond 1 maart a.s. vindt de jaarlijkse wervelende Modeshow plaats op de Berger Scholengemeenschap. Leerlingen van de brugklas tot en met 6 atheneum zullen zelfgemaakte creaties tonen op de grote catwalk. De eerste show begint om 19.00 uur, de tweede show om 20.30 uur. Kaarten kunnen gereserveerd worden door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. naam, aantal en tijdstip. De toegang is gratis, maar vol = vol.

Een prachtige kans om nog een laatste keer de BSG te bezoeken voordat uw zoon of dochter een keuze maakt voor een middelbare school. Wij wensen alle aanwezigen een mooie avond! 

Wat staat er allemaal te gebeuren?

1 maart

Modeshow

Vrijdag 1 maart vind de jaarlijkse Modeshow plaats op de Berger Scholengemeenschap. Leerlingen van de brugklas tot en met 6 atheneum zullen zelfgemaakte creaties tonen op de grote catwalk. De eerste show begint om 19.00 uur, de tweede show om 20.30 uur. De toegang is gratis.

4 t/m 6 maart

Aanmeldingsdagen nieuwe leerlingen

Van 4 tot en met 6 maart kunnen leerlingen die in schooljaar 2019-2020 naar de middelbare school gaan zich inschrijven op de BSG. U bent van harte welkom om het aanmeldingsformulier in te leveren op bovenstaande dagen. Het formulier is vanaf deze pagina te downloaden. Maandag 4 en dinsdag 5 maart van 09.00 tot 19.30 uur, woensdag 6 maart van 09.00 tot 17.00 uur.

10 t/m 14 maart

Excursie Rome 5 atheneum

Van 10 t/m 14 maart vertrekken onze leerlingen uit 5 atheneum voor een inspirerende, leerzame en gezellige buitenlandreis naar Rome, Italië. Via de facebookpagina van de BSG zullen alle ouders op de hoogte worden gehouden.