De decanen van de BSG organiseren dit schooljaar wederom het evenement, de ‘Blik Vooruit’ Kick-Off. Een interessante en inspirerende voorlichtingsmiddag voor de eindexamenleerlingen van de BSG, ingevuld door jullie als ervaringsdeskundigen.

De Kick-Off zal in de middag plaatsvinden van ongeveer 13.00 tot 16.00 uur. We organiseren drie voorlichtingsrondes waar we jullie graag 2 of 3 keer voor in willen zetten. Het definitieve programma volgt in oktober.

Meld je hier aan!

Te weinig geld voor een sportclub of culturele activiteiten voor uw zoon of dochter? Neem dan contact op met docent Emile Gronsfelt. Als intermediair voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur is hij de verbindende schakel die ervoor zorgt dat alle kinderen van de Berger Scholengemeenschap dezelfde kansen krijgen op het gebied van sport en cultuur. 

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt voor kinderen en jongeren tussen de 0 en 18 jaar de contributie of het lesgeld en eventueel de spullen zoals sportkleding, dansschoenen of de huur van een instrument. Het is namelijk enorm belangrijk voor uw zoon of dochter om deel te kunnen nemen aan sportieve of culturele activiteiten. Het is niet alleen bevorderlijk voor de leerprestaties, maar ook voor het zelfvertrouwen. Het sociale aspect mag hierbij ook niet ontbreken!

 Wil uw kind graag voetballen, muziekles, turnen, zwemmen, streetdance, judo of aan theater doen, maar kunt u dit als ouder niet betalen, schroom dan niet en stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor meer informatie, zie ook www.jeugdsportfonds.nl .

Samen voor alle kinderen is een partner van Het Jeugdfonds Sport & Cultuur waar ouders eventueel zelf een aanvraag kunnen indienen voor sport, cultuur, een fiets, een laptop of excursie.

Zondagochtend 2 oktober doen wij als school weer mee met Rondje Bergen, een jaarlijks hardloopevenement. Net als de vorige editie (2019) lopen we met z'n allen de 5 kilometer. Zowel het personeel als alle leerlingen van de BSG kunnen zich hiervoor inschrijven. Hoe leuk is het, samen met je docenten een gezellige sportieve ochtend te beleven? Support is natuurlijk ook van harte welkom, mocht je niet kunnen of willen meelopen! Leerlingen kunnen zich via Magister (alleen op de computer of laptop) inschrijven onder het kopje 'Activiteiten'.

We verzamelen 's ochtends rond 10.15 uur op school. Iedere loper krijgt een BSG t-shirt om in te lopen en een startnummer. Rond 11.00 uur rennen we bij wijze van een warming-up richting het centrum van Bergen om vervolgens om 11.15 uur aan de start te verschijnen. Na afloop, rond 12.00 uur, staat er een drankje en wat fruit voor ons klaar in de personeelskamer. Doe je mee?

In september vinden traditiegetrouw ouderavonden plaats voor alle leerjaren. Woensdag 7 september werd het spits afgebeten met de ouderavond brugklassen. Er werd kennisgemaakt met de mentor en er was een plenair deel in de aula inclusief een voorstelling van de gerenommeerde theatergroep Playback. We kijken terug op een geslaagde avond. De komende weken zijn de volgende ouderavonden gepland:

14 september: 
19.30-21.00 uur informatieavond ouders 4 havo en 4 atheneum
 
15 september:
19:00-21:00 uur informatieavond ouders tweede klassen inclusief voorstelling Playback
 
20 september
19.30-21.00 Informatieavond 3 mavo
 
22 september
19.30-20.30 Informatieavond 3 havo en 3 atheneum
20.15-21.00 Informatieavond 5 atheneum
 
28 september
19.30-21.00 Informatieavond 4 mavo
 
29 september
19.30-21.00 Informatieavond 5 havo en 6 atheneum

Op 1 september 2019 bestond de Berger Scholengemeenschap 100 jaar. Alle reden voor een feest, dat we dit schooljaar vieren met leerlingen en oud-leerlingen, collega’s en oud-collega’s en met de gemeenschap waar de BSG al die jaren deel van uit maakt.

Wat staat er allemaal te gebeuren?

Dinsdag 30 augustus

Eerste schooldag

Op dinsdag 30 augustus start het nieuwe schooljaar met van 30 augustus t/m 2 september de introductieweek voor de brugklassen.

3 t/m 5 oktober

Brugklaskamp

Tijdens het brugklaskamp gaan de brugklassen gezellig met z’n allen naar Sint-Michielsgestel. Alle activiteiten staan in het kader van samenwerking en elkaar leren kennen. Klimmen en tokkelen, een sport- en spelmiddag, een maskerade van iedere klas, een reflectortocht door het bos ‘s avonds, een disco avond en als afsluiter van het kamp, als klap op de vuurpijl, een paar uurtjes vertier in een tropisch zwembad alvorens we terugkeren richting Bergen.

3 t/m 5 oktober

Activiteitendagen

Alkmaarexcursie GS klas 2
Slagwerkworkshop Muziek klas 2
Amsterdamexcursie AK klas 3
Rots & Water klas 3
PWS werkmiddagen  M4 
Outdoorsportdagen klas 4
Voorbereidingsmiddag no.1 Romereis A5
Amsterdamexcursie GS H5 + A6 
Excursie Rijksmuseum KuA H5 + A6