Op 11 juni 2018 is de laatste versie van het leerlingenstatuut vastgesteld. Het leerlingenstatuut is een overzicht van de rechten en plichten van een leerling en heeft als doel de rechtspositie van leerlingen te verduidelijken en te verbeteren.

Klik hier voor het leerlingenstatuut.

Maandagochtend 14 oktober jl. vertrokken de leerlingen ui 4 havo in alle vroegte per bus en trein naar Engeland. Na een voorspoedige reis werd een tussenstop gemaakt in het middeleeuwse stadje Canterbury om vervolgens door te rijden naar de gastgezinnen in Londen. Via Facebook en Instagram wordt u dagelijks op de hoogte gehouden van de avonturen van onze leerlingen.

Maandag 14 oktober jl. kregen Robin Holthuizen en Maya Hendriksen, de winnaars van bakwedstrijd HEEL BSG BAKT, een workshop aangeboden door sponsor Banketbakkerij Roos uit Bergen. De BSG houdt zich aanbevolen voor meer overheerlijke baksels van deze leerlingen

Eind september heeft de jury van de BSG Bench Art Contest de drie prijswinnaars van deze ontwerpwedstrijd uitgekozen. In deze jury hebben plaatsgenomen: Jeroen Borsboom, Wiegert Dronkert, Ger de Haas, Erik Vogel, Bibian Raaijman en Ineke Becker. Cune van der Zwaan was erbij als organisator en vertegenwoordigde de stemmen van de beeldende sectie, die bij twijfel doorslaggevend zijn geweest. In totaal zijn er 20 ontwerpen ingediend en was het verschil tussen de stemmen van de derde, vierde en vijfde plaats zeer klein.

De drie winnende ontwerpen zijn gemaakt door:

1. Djarna Bijvoet & Iris Soorsma (A6)

2. Helen Vink (H4)

3. Danique v/d Berg (T2)

Het streven was een mooie balans en variëteit in de nieuwe aankleding van de arena's te vinden. De winnende ontwerpen zijn uiteenlopend en representeren de creativiteit, diversiteit (in disciplines) en het respect op de BSG. Een geslaagde missie! Het uitvoeren van de banken wordt zo snel mogelijk gepland. Allereerst worden de materialen besteld, het weer en daarmee de conditie van de banken bepalen het verloop van de planning. Het doel is het ontwerp uit te werken met een kleine werkgroep uit de klas van de winnende leerlingen (en/of vrienden), hierna gaat de echte uitvoering in een grote groep gerealiseerd worden.

Zit je in leerjaar 2 of hoger van de BSG en wil je  meedoen aan het Muziektheater 2020? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (acteurs) of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (band of koor) Op 31 oktober zijn om 15.00 uur op het podium in de aula audities voor de acteurs. De titel van het Muziektheater is Woodstock!

Wat staat er allemaal te gebeuren?

14 t/m 18 oktober

Londen excursie 4 havo

Aan het begin van 4 havo gaan leerlingen onder begeleiding van een groep enthousiaste docenten een week naar Londen toe. Tijdens deze week verblijven zij in een klein groepje bij een gastgezin om zo niet alleen hun Engels te oefenen maar ook wat mee te krijgen van de Britse cultuur. De week is gevuld met educatieve en culturele activiteiten bedoeld om de leerlingen tot een hechte groep te maken. Leerlingen bezoeken o.a. Shakespeare’s Globe Theatre, een musical en meerdere musea en krijgen uiteraard ook tijd om de stad zelf te ontdekken.

1 november

Halloweenfeest tweede klassen

Op vrijdag 1 november wordt er voor alle tweede klassen een heus Halloweenfeest georganiseerd. Leerlingen en docenten trekken hun engste outfits aan en ook de schmink leidt tot huiveringwekkende aangezichten. De hal van de BSG wordt omgetoverd tot een spookhuis. Kaartjes zijn van tevoren te koop bij de mentoren.

5 & 6 november

Activiteitendagen

Op 5 en 6 november worden allerlei activiteiten georganiseerd voor onze leerlingen. Zoals het project 'Dag tegen Verslaving' voor alle tweede klassen, ‘streetdance’ en een excursie naar Amsterdam voor de derde klassen.