Op 1 september 2019 bestaat de Berger Scholengemeenschap 100 jaar. Alle reden voor een feest, dat we gaan vieren met leerlingen en oud-leerlingen, collega’s en oud-collega’s en met de gemeenschap waar de BSG al die jaren deel van uit maakt.

Alle geslaagden van harte gefeliciteerd met je diploma! Alle herkansers veel succes komende week. Het rooster voor de herkansingen in het tweede tijdvak vind je hier. De uitslag van het tweede tijdvak volgt op vrijdag 28 juni. In de ochtend worden alle herkansers gebeld door hun afdelingsleider.

Op dinsdag 2 juli tijdens het 4e, 5e en 6e uur zal weer het BSG Chess Tournament plaatsvinden. Iedereen op school die kan schaken, mag zich opgeven om mee te doen, om zo uit te vinden wie onze schoolkampioen is. Na een partij of zes/zeven zal duidelijk zijn wie er dit jaar met de prachtige wisselbeker naar huis mag! Tussen de partijen door is er ook het kampioenschap stukken opzetten. Verbreek jij het record van 33.48 seconden?

Geef je snel op!! Inschrijven kan tot uiterlijk 24 juni via deze link.

De BSG is vrijdag 7 juni NEDERLANDS KAMPIOEN zaalvoetbal geworden met ons meidenteam tijdens de finales van Olympic Moves. Wat een prestatie, ongelofelijk. We feliciteren Sharon Hoogeveen, Jessie de Jong, Selma Cassee, Rachel van Westrop, Jacky de Lange, Reza Broersma, Zara Zubani, Sara Vellema en hun begeleidende docenten. Lees een verslag van hun begeleider, dhr. Marco Bakker: 

Maandag 3 juni vond de eerste (proef)zitting plaats van de BSG-Jongerenrechtbank. De afgelopen weken hebben zij een intensieve training gehad: de groep is onder meer bij de politie geweest, heeft een echte rechtszaak meegemaakt en heeft na die zitting vragen mogen stellen aan de rechters en de officier van justitie. Alle zeventien leerlingen werden vervolgens door de officiële rechter beëdigd: ,,Eenzelfde belofte zoals ook wij hebben afgelegd. Jullie hebben je daarvoor ingeleefd in jullie rol. En ook ervaren dat de rol van aangeklaagde geen prettige is. Hou in de gaten dat iedereen vooral eerlijk gehoord moet worden en dat jullie goed doorvragen.’’

Wat staat er allemaal te gebeuren?

15 t/m 19 april

Excursie Ardennen

Voor de leerlingen van 3 mavo/vmbo-tl wordt ook dit schooljaar een reis naar de Belgische Ardennen georganiseerd. Tijdens de werkweek in de Ardennen zullen zij sportieve opdrachten en activiteiten ondernemen, waardoor de leerlingen elkaar goed leren kennen. De sportieve activiteiten zijn inspannend: zo zullen de leerlingen mountainbiken, kanovaren, wandelen, tokkelen en een touwparcours afleggen in boomtoppen. Naast de sportieve activiteiten zullen ook sociale aspecten een uitdaging zijn, zoals koken en boodschappen doen.

24 mei

OPEN PODIUM

Speciaal voor alle brugklassers wordt op vrijdag 24 mei 2019 een Open podium gehouden in de aula. Er zullen solo-optredens zijn en optredens van bands, waarbij dans en muziek elkaar zullen afwisselen.