Vanaf donderdag 12 december t/m vrijdag 20 december vindt op de BSG het 'de Ander & Ik-festival' plaats. Het festival kent een groot aantal activiteiten, hieronder een bloemlezing.

Inspiratiedag | Donderdag 12 december: Tijdens het afscheid van rector Elly Kamminga verzorgt Michelle Gerlach een lezing over Generatie Z. Ook onze bovenbouwleerlingen zijn hierbij uitgenodigd. 

Paarse vrijdag | Vrijdag 13 december: Zie en waardeer de ander. Iedereen draagt paars! 

Kerst maandag | Maandag 16 december: De leerlingen worden verwelkomd door een kerstkoor van docenten Ook is er de Foute kersttrui challenge in de grote pauze (podium Aula) met bijbehorende kerstmuziek van DJ Piet van Til.

 
In gesprek dinsdag | Dinsdag 17 december
Voor onder- en bovenbouwklassen is er een debattraining van de Debatunie. 's Avonds diner dansant voor leerjaar 5 en 6 bij restaurant ‘t Sluisje op Sluispolder.

Bezinnings woensdag | Woensdag 18 december
Dag met rustgevende muziek en yoga. Doe mee en wordt helemaal zen. 

Actiedag 'Ander & Ik' | Donderdag 19 december
Op deze actiedag zullen tal van activiteiten plaatsvinden in het kader van 'de Ander & Ik'. Van acties voor het goede doel in de brugklas tot een klassenvoorstelling in 5 atheneum. 
 
Berger Schoner Gemaakt | Vrijdag 20 december: Personeel en leerlingen maken het centrum van Bergen schoon

Donderdag 12 december neemt rector Elly Kamminga na ruim tien jaar afscheid van de Berger Scholengemeenschap. Per 1 januari 2020 zal zij haar expertise op stichtingsniveau inzetten ten behoeve van de doorontwikkeling en verdere professionalisering van de kwaliteitszorg binnen SOVON. Mevrouw Kamminga heeft de afgelopen jaren op de BSG succesvol een onderwijskundige en organisatorische vernieuwing gerealiseerd. Een vernieuwing die inmiddels ook door andere scholen in Bergen en de regio wordt omarmd en ingezet. 

Op 1 september 2019 bestond de Berger Scholengemeenschap 100 jaar. Alle reden voor een feest, dat we dit schooljaar vieren met leerlingen en oud-leerlingen, collega’s en oud-collega’s en met de gemeenschap waar de BSG al die jaren deel van uit maakt.

Op vrijdag 1 november werd er voor alle tweede klassen op de BSG een heus Halloweenfeest georganiseerd. De leerlingen en docenten hadden hun engste outfits aangetrokken
en ook de schmink leidde tot huiveringwekkende aangezichten. Er werd gelachen, gegild en vooral veel gedanst. De begeleiders waren verkleed en hadden enge maskers op en de schooltuin was omgetoverd in een angstaanjagende begraafplaats vol spinnenwebben en skeletten. Al met al een geslaagd feest! 

Maandagavond 28 oktober ontvingen 36 BSG-leerlingen uit 4 havo, 4 atheneum en 5 atheneum tijdens een feestelijke diploma-uitreiking hun Cambridge Certificate in Advanced English (vwo) of het First Certificate in English (havo). Al onze leerlingen zijn geslaagd! Congratulations! Wij feliciteren ook mevrouw Van Grootveld en mevrouw Wheeler en bedanken hen voor de lessen en begeleiding

Wat staat er allemaal te gebeuren?

12 december

Presentaties profielwerkstukken atheneum

De avond bestaat uit 3 rondes van 30 minuten, waar examenkandidaten hun pws presenteren in lokalen. In de gang van de C-vleugel worden tevens meerdere profielwerkstukken gepresenteerd. Het profielwerkstuk is een praktische opdracht voor leerlingen in de laatste klas uit de bovenbouw van het atheneum die als een soort 'meesterproef' dient. Zij maken een uitgebreid werkstuk over een onderwerp uit hun gekozen profiel. Op het atheneum moet het werkstuk betrekking hebben op een groot profielvak, vandaar de naam profielwerkstuk. Een leerling van het atheneum dient er minimaal 80 uur aan te werken.

13 december

Paarse Vrijdag

Paarse Vrijdag is een landelijke actiedag voor scholieren waarop iedereen paars draagt. Je laat hiermee zien dat iedereen er mag zijn, ongeacht je geaardheid, je gender of iets anders. De BSG doet vrijdag 13 december uiteraard mee aan deze landelijke actiedag. Je kunt in de prijzen vallen door op vrijdag 13 december een klassenfoto te maken en in te sturen. De origineelste/gekste/meest paarse foto wint. Draag dus allemaal paars!

17 december

Kerstdiner en dansant 5e en 6e klassen

Op dinsdag 17 zijn alle vijfde en zesde klassers uitgenodigd voor een feestelijk Kerstdiner Dansant in het restaurant van Golfbaan Sluispolder. Dresscode: black tie.

4 februari

Masterclass Elske Doets (Business Vrouw van het Jaar 2017)

Een interactieve lezing voor vrouwelijke leerlingen van 15 jaar en ouder (vanaf de 3e klassen) op de BSG door Elske Doets, Businessvrouw van het jaar 2017. Focus op het omarmen en uitspreken van ambitie om b.v. ondernemer, topvrouw of politica te worden.
Tevens vindt die dag een Masterclass van Elske Doets en burgemeester Hetty Hafkamp om meisjes te interesseren in politiek. Nog steeds blijft het aantal vrouwen in de politiek ergens rond 1/3 hangen en dit zou veel hoger moeten zijn. Veel vrouwen zijn zich niet bewust van de impact die ze zouden kunnen hebben. De beste vrouwelijke leerlingen met politiek debattalent uit deze masterclass worden door Elske uitgenodigd om bij de uitreiking van de Ribbius Peletier penning bij de Provincie NH een betoog van 5-10 min te laten houden. De uitreiking vindt plaats in het provinciehuis.