Onlangs vonden de diploma-uitreikingen mavo, havo en atheneum plaats.
Hieronder de links naar de opnames:

6 vwo:
A6X

A6Y

4 mavo:
T4A

T4B

5 havo:
H5E

H5F

H5G

De personeelsleden van de BSG feliciteren alle geslaagde examenkandidaten! We wensen de leerlingen die nog examens maken in het 3e tijdvak of moeten herkansen veel succes. Zet 'm op, you can do it! Slagingspercentages tot en met tijdvak 2:

mavo/vmbo-tl: 93,5%
havo: 81,2%
atheneum: 100%

De BSG heeft dit schooljaar een aantal profielwerkstukken uit 6 atheneum ingezonden voor de landelijke KNAW Onderwijsprijs. De KNAW is de Koninklijke Nederlandse Akademie der Wetenschappen. In totaal ontving de KNAW 293 inzendingen. Uit dit grote aanbod heeft een jury van topwetenschappers de drie beste profielwerkstukken van Nederland geselecteerd, twaalf in totaal. Een lastige taak: de juryleden waren unaniem onder de indruk van de hoge kwaliteit en diversiteit van de inzendingen.

Eén werkstuk van de BSG-inzendingen van 6 atheneum is geselecteerd als een van de beste tien werkstukken van het profiel Natuur & Techniek:
Verliesaversie in tijden van crisis
Auteur: Dylan Hwan
Docent: Thijs Oudshoorn
School: Berger Scholengemeenschap (Bergen NH)

Dat is al een voortreffelijke prestatie, waarmee we Dylan en zijn begeleider Thijs Oudshoorn van harte feliciteren! Zijn werkstuk behoort uiteindelijk niet tot de winnende werkstukken, maar kreeg wel een eervolle vermelding. Klik hier voor het overzicht van alle genomineerde profielwerkstukken 2021. 

De BSG staat bekend in de regio als kunst-en cultuurschool. Wat houdt dit in? Voor veel kinderen zijn kunst en cultuur geen vanzelfsprekendheden. Normaal leren kinderen op school presteren. Ze gebruiken daar cognitieve vaardigheden voor. Maar je kunt ook andere competenties aanspreken. Kunstonderwijs werkt met onderzoekend leren, oplossingen bedenken voor problemen en op een andere manier naar dingen kijken helpt daarbij. Leerlingen kunnen hun verbeelding laten spreken en creativiteit geeft vrijheid.  

Op de BSG krijgen leerlingen in de onderbouw de vakken tekenen, handvaardigheid, textiele werkvormen en muziek. In alle creatieve vakken kun je op alle niveaus eindexamen doen. Jongeren leren zich uit te drukken, worden actief en reflecteren. Kunst geeft vreugde en persoonlijke ontwikkeling. De BSG geeft leerlingen ook een podium: elk jaar wordt een modeshow georganiseerd waar leerlingen van brugklas tot 6 atheneum hun creaties op de catwalk tonen. Kunstwerken gemaakt door leerlingen sieren de muren van de school. Er worden open podia georganiseerd en een jaarlijks Muziektheater. Tevens exposeren BSG-leerlingen regelmatig in Museum Kranenburgh, zoals met de tentoonstelling Social Distance. Naast de ambachtelijke vaardigheden leren onze leerlingen ook audio-visuele vaardigheden met behulp van bijvoorbeeld green screens en stop-motion. In het nieuwe vak Programmeren en Design zit ook een kunstelement: kinderen leren app design, digital design en user experience. 

Op 1 september 2019 bestond de Berger Scholengemeenschap 100 jaar. Alle reden voor een feest, dat we dit schooljaar vieren met leerlingen en oud-leerlingen, collega’s en oud-collega’s en met de gemeenschap waar de BSG al die jaren deel van uit maakt.

Wat staat er allemaal te gebeuren?

23 augustus

Start nieuwe schooljaar

Op 23 augustus start het nieuwe schooljaar met van 23 t/m 27 augustus de introductieweek voor de brugklassen. Op 24 augustus is de eerste lesdag.
Wij wensen Iedereen een prettige vakantie!