Op donderdag 20 december zijn er, naast de reguliere lessen, activiteiten rond het thema 'De Ander en Ik'. Het project is opgezet om nieuwsgierigheid bij leerlingen aan te wakkeren, verhalen te delen en leerlingen na te laten denken over zichzelf en de ander.

* De brugklassen doen een sponsorloop in het bos en gaan schoendozen vullen en versturen voor Stichting Edukans.

* 2 mavo/vmbo-tl zal in een gastles een bijzonder verhaal te horen krijgen.

* Voor 3 mavo/vmbo-tl, 2 havo en 2 atheneum is er de voorstelling 'Marokkanen huilen niet.' Een voorstelling van Soufiane Moussouli over opgroeien in Nederland.

* Voor 3 atheneum en 3 havo is er een excursie naar Amsterdam.

* Voor 4 havo en 4 atheneum worden er tijdens deze actiedag zowel binnen als buiten de BSG, bijzondere ontmoetingen georganiseerd in o.a. een GGZ-instelling, een AZC en een moskee. De verhalen die tijdens deze ontmoetingen worden gedeeld verwerken de leerlingen in een kunstvorm naar keuze.

* Voor 5 atheneum is er een speciale voorstelling in de klas: U & Niek. Het persoonlijke verhaal van drie unieke jongeren en hun strijd tegen de hokjescultuur.

Alle brugklasleerlingen vullen donderdag 20 december een schoenendoos met schoolspullen, toiletartikelen en speelgoed voor leeftijdsgenootjes in ontwikkelingslanden. Ze doen daarmee iets concreets voor vriendjes in arme landen. De schoenendozen gaan naar kinderen op scholen, in weeshuizen, vluchtelingenkampen en opvangcentra voor straatkinderen. Daarnaast proberen we deze dag nog extra geld in te zamelen door middel van een sponsorloop. Sponsort u ook? Voor meer info klik hier.

Het BSG Kerstgala vindt dit jaar plaats op donderdag 20 december bij Golfbaan Sluispolder van 19.30 tot 00.00 uur. Donderdag 6 december begint in de aula de kaartverkoop. Kaartjes kosten €10,00 incl. 2 consumpties. Wees er snel bij want op = op.

Kaartverkoop gala:
6 december kleine pauze
7 december kleine pauze
10 december grote pauze
11 december grote pauze
12 december grote pauze

Onze leerlingen van 2 mavo/vmbo-tl namen onlangs op uitnodiging van Espeq Bouw deel aan het Bouw- en Techniek Event 2018. Met deze ervaring maakten de leerlingen op een zinvolle manier kennis met een aantal technische beroepen in de bouwnijverheid. Met de bus werden wij opgehaald in en weer teruggebracht naar Bergen. Een mooie actieve en leerzame dag.

Meer weten over de Berger Scholengemeenschap, gepersonaliseerd leren, digitaal onderwijs, BSG-uren (keuze-uren), projecten en maatwerk? Docenten en leerlingen ontmoeten, zien of onze school bij uw zoon of dochter past? Voor ouders van groep 8 organiseert de BSG een interactieve ontmoetingsavond op maandag 14 januari 2019 om 19.30 uur. In en rond de BSG krijgt u de gelegenheid om u te verdiepen in onderwerpen waarnaar uw belangstelling uitgaat. Meer dan 35 leerlingen en docenten staan klaar om met u in gesprek te gaan over o.a. gepersonaliseerd leren, BSG-uren, de Kunst van het leren en digitaal onderwijs. Tot de 14e!

Wat staat er allemaal te gebeuren?

13 december

Presentaties profielwerkstukken atheneum

De avond bestaat uit 3 rondes van 30 minuten, waar examenkandidaten hun pws presenteren in lokalen. In de gang van de C-vleugel worden tevens meerdere profielwerkstukken gepresenteerd. Het profielwerkstuk is een praktische opdracht voor leerlingen in de laatste klas uit de bovenbouw van het atheneum die als een soort 'meesterproef' dient. Zij maken een uitgebreid werkstuk over een onderwerp uit hun gekozen profiel. Op het atheneum moet het werkstuk betrekking hebben op een groot profielvak, vandaar de naam profielwerkstuk. Een leerling van het atheneum dient er minimaal 80 uur aan te werken.

20 december

Kerstgala

Donderdag 20 december vindt het jaarlijkse Kerstgala van de BSG plaats in 't Sluisje in Bergen. Alle leerlingen zijn van harte uitgenodigd om in hun mooiste kleding en feestelijke ambiance te proosten op de feestdagen.