Extra uurtjes sporten in de maand juni? Geen gymles maar een training voetbal, softbal, tennis of handbal volgen? Geef jezelf dan op voor de BSG-sportinstuif.
Alle leerlingen van de BSG kunnen zich na de toetsweek inschrijven in Magister. Wacht niet te lang want vol = vol!
Met sportieve groet, de sectie LO

Onze brugklasleerlingen hebben toch nog 49 gevulde en versierde schoenendozen voor kansarme kinderen in vluchtelingenkampen of conflictgebieden ingeleverd. Daarnaast hebben zij bijna €400,- voor het goede doel 'Het vergeten kind' opgehaald, ondanks dat onze actie noodgedwongen niet door kon gaan door de lockdown half december. #trotsoponzebrugklasleerlingen

Op vrijdag 23 april en dinsdag 11 mei kwam YouTuber en wiskundedocent Math with Menno naar de BSG voor examentraining wiskunde voor alle examenkandidaten havo en vwo. Wie kent Math with Menno niet? Zijn video's op Youtube zijn miljoenen keren bekeken, hij heeft meer dan 40,000 volgers. We waren dan ook vereerd dat Menno tijd vrij maakte in zijn drukke schema om naar Bergen te komen om op de BSG aan onze leerlingen examentraining te geven. Het Noordhollands Dagblad was erbij en publiceerde onderstaand artikel. 

Oud-BSG leerling Jimi heeft een nummer geschreven en uitgebracht over eenzaamheid tijdens de Corona periode: “Ik denk dat iedereen deze of vorige lockdown wel momenten heeft gekend van eenzaamheid. De naam ‘Dansen Voor Days’ suggereert een party nummer maar niks is minder waar. Met deze naam beschrijf ik mijn verlangen naar het ‘oude normaal’ waarbij ik de fijne mensen om me heen mis. We hebben onze ziel en zaligheid in dit project gestoken. Neem even een momentje en geniet van de clip!” De muziekvideo is hier te bekijken. 

Tijdens de lockdown en nu nog steeds zijn leerlingen van de BSG bezig met Strava of Runkeeper, een mobiele applicatie waarmee sportprestaties kunnen worden bijgehouden via GPS. Leerlingen mogen wandelen, hardlopen, skaten of fietsen en moeten voldoen aan een minimaal aantal kilometers! Deelname aan de Figuur Challenge was facultatief. De sectie LO heeft een top-10 samengesteld van de mooiste figuren die zijn gelopen. Voor de winnaars ligt er een presentje klaar, op te halen bij een docent LO. 

Wat staat er allemaal te gebeuren?

23 april en 11 mei

Examentrainingen wiskunde door Math with Menno

Op 23 april en 11 mei geeft wiskunde docent en influenzer Math with Menno examentrainingen aan onze examenkandidaten havo en vwo met wiskunde in hun profiel.