Koop in de mediatheek een roos voor een geheime liefde, beste vriend of een lievelingsvriendin voor € 1.00 per stuk. Schrijf de naam en achternaam van jouw Valentijn op het in de mediatheek verkrijgbare kaartje en stop deze samen met het geld in de envelop die erbij zit. Dit kan van 6 tot en met 10 februari 2023.

Op 14 februari zullen de rozen langs de klassen worden gebracht.

Architectenbureau BRTA heeft een filmpje gemaakt met een artist impression van de BSG Nieuwbouw aan de Rondelaan 34 in Bergen NH.

Klik hier om de artist impression-film te bekijken. 

We zijn zeer verheugd dat komend schooljaar de verbouwing op de BSG start; op de unieke locatie van onze school in het Bergerbos komt een prachtig nieuw gebouw! Het schoolgebouw wordt totaal vernieuwd en aangepast aan de moderne standaard, waardoor ons creatief onderwijs nog beter tot zijn recht zal komen. Tijdens de verbouwing vindt ons onderwijs plaats op een tijdelijke locatie, aan de Oudtburghweg, in de nabijheid van de huidige school in het dorp Bergen. Deze tijdelijke locatie wordt dusdanig voorbereid dat we de zo kenmerkende fijne, gemoedelijke sfeer en ons creatief uitdagend onderwijs kunnen voorzetten.

Meer weten? Op vrijdag 3 februari vertellen we er u graag over tijdens onze Open Dag van 14.00 tot 20.30 uur aan de Rondelaan 34 in Bergen NH. 

Op 19 januari ging de week met kookworkshops voor alle brugklassen van start in restaurant 't Sluisje. Brugklas A1X beet het spits af: Tafeldekken, drankjes inschenken, borden lopen: alles werd druk geoefend. In de keuken maakten de leerlingen allerlei spannende dingen klaar. Er werd geroerd, geschrapt, gemarineerd, gebraden, gewogen en geklutst dat het een lieve lust was. En dat was t volgens de ouders ook: het luxe 3-gangendiner smaakte prima en het was beregezellig. 

Op donderdag 9 februari is de Buitenland Experience. Op deze avond presenteren meer dan 20 organisaties zich met specialistische informatie over uiteenlopende buitenlandervaringen, zoals reizen, tussenjaar, studeren in het buitenland etc. Lijkt het jou leuk om dat na je middelbare schooltijd te gaan doen? Dan is deze avond wat voor jou!  Je kunt je aanmelden voor deze avond en de presentaties door het formulier in te vullen dat gemaild is. De inschrijving loopt van donderdag 12 januari vanaf 18u00 tot en met woensdag 18 januari.


Als een presentatie niet meer vermeld staat, dan is deze vol. We kunnen maximaal 600 mensen toelaten voor de presentaties, dus meld je snel aan! De opening en de informatiemarkt is voor alle deelnemers toegankelijk, daarvoor hoef je je niet apart in te schrijven.


De avond wordt gehouden op het Stedelijk Dalton College in Alkmaar, op de Arubastraat 4 in Alkmaar.
Het tijdschema is als volgt:
18.30 uur: Inloop voor leerlingen en ouders
18.45-19.15 uur: Keynote speaker
19.30-20.00 uur: Presentatieronde 1
20.15-20.45 uur: Presentatieronde 2
21.00-21.30 uur: Presentatieronde 3
22.00 uur: Sluiting


Meer informatie vind je in het informatieboekje op de website.
We hopen je te zien op 9 februari bij de Buitenland Experience!

Op dinsdag 22 november waren BSG-leerlingen uitgenodigd om vragen te stellen aan minister Mark Harbers in de Ruïnekerk in Bergen. Mark Harbers is momenteel minister van Infrastructuur en Waterstaat. Hij kent een lange lijst aan politieke functies. Onder andere was hij Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid, Tweede Kamerlid en wethouder in Rotterdam.

Tijdens deze avond sprak de minister niet alleen over de uitdagingen op gebied van mobiliteit en luchtvaart, maar vooral ook over water en klimaatadaptatie. Het klimaat verandert, wat betekent dat voor de oeroude Nederlandse strijd tegen hoogwater en overstromingen. En hoe kunnen we tegelijkertijd rekening houden met droge zomers zoals dit jaar?

Liz en Toby uit 5 atheneum stelden kritische vragen over het overheidsbeleid. “Het kabinet heeft besloten dat water en bodem sturend moeten worden voor de ruimtelijke inrichting van Nederland, welke plannen maakt de minister daarvoor?” Waar haalt u de ruimte vandaan om water te bergen en al die hernieuwbare energie op te wekken? Nederland is al heel vol.” “Kunnen we niet meer watertonnen zoals het IJsselmeer creëren die overtollig water (tijdelijk) kunnen bergen voor droge zomers?” De minister gaf na afloop aan dat hij veel plezier heeft beleefd aan het beantwoorden van de kritische vragen van onze leerlingen.

We bedanken de organisatie voor deze inspirerende avond en ook dank aan de minister die tijd wist vrij te maken om naar Bergen te komen. De leerlingen kijken terug op een mooie avond. Klik hier voor een nieuwsitem uit de lokale media. 

Wat staat er allemaal te gebeuren?

7 en 8 maart

Aanmeldingsdagen nieuwe leerlingen

Op 7 en 8 maart kunnen leerlingen die in schooljaar 2023-2024 naar de middelbare school gaan zich inschrijven op de BSG. Meer informatie kunt u lezen op de pagina aanmelden op de BSG. Tijden: dinsdag 7 maart van 15.30-17.30 uur en van 19.00 tot 20.00 uur en woensdag 8 maart van 15.30-17.30 uur.

Lees meer...