Wat hebben we een heerlijke drie dagen gehad met onze brugklassers, mentoren, hulpmentoren en andere begeleiders. Na een zonnige eerste dag met elkaar, waarbij grote hoogten zijn overwonnen in Klimrijk en mooie maskers zijn gemaakt, ging na een spannende reflectortocht en kampvuur iedereen naar bed. Op de tweede dag deden alle 178 bruggers mee met gave workshops zoals trikking, trommelen op rommel, tekenen met een 3D-pen en kickboksen. Tevens werd er gestreden tussen de klassen op het gebied van volleybal, touwtrekken en andere sporten. Als afsluiter van de tweede dag vond de maskerade plaats. Elke klas heeft zijn beste beentje voorgezet, met als uiteindelijke winnaar H1E. Daarna werd tot in de late uurtjes gedanst in de disco. Op vrijdag is het brugklaskamp relaxed afgesloten in het zwembad in Eindhoven met supersnelle glijbanen en een bubbelbad. We hebben genoten!

Wat staat er allemaal te gebeuren?

13 december

Presentaties profielwerkstukken atheneum

De avond bestaat uit 3 rondes van 30 minuten, waar examenkandidaten hun pws presenteren in lokalen. In de gang van de C-vleugel worden tevens meerdere profielwerkstukken gepresenteerd. Het profielwerkstuk is een praktische opdracht voor leerlingen in de laatste klas uit de bovenbouw van het atheneum die als een soort 'meesterproef' dient. Zij maken een uitgebreid werkstuk over een onderwerp uit hun gekozen profiel. Op het atheneum moet het werkstuk betrekking hebben op een groot profielvak, vandaar de naam profielwerkstuk. Een leerling van het atheneum dient er minimaal 80 uur aan te werken.

20 december

Kerstgala

Donderdag 20 december vindt het jaarlijkse Kerstgala van de BSG plaats in 't Sluisje in Bergen. Alle leerlingen zijn van harte uitgenodigd om in hun mooiste kleding en feestelijke ambiance te proosten op de feestdagen.