Vrijdag 16 november vond op de Berger scholengemeenschap het voorlichtingsspektakel 'Blik Vooruit Kick-Off' plaats. De 220 examenkandidaten van mavo/vmbo-tl, havo en atheneum staan voor de keuze wat zij na het behalen van hun diploma gaan doen.

Om hen vooruit te laten blikken kwamen 40 voorlichters van universiteiten, hbo- en mbo-opleidingen en bedrijven naar school. De gezamenlijke start in de aula met optredens van de schoolband en een door leerlingen gemaakte introductievideo gaf iedereen vleugels. Daarna volgden de leerlingen een maatwerkprogramma waarbij zij zich lieten inspireren door bedrijven als Tata Steel, Vivat, de politie en Defensie. Ook waren er als keuzekenners een componist, een advocaat, een rechter, een brandweerman, een meubelmaker en een jongerenwerkster om naar te luisteren en mee te praten. Verder waren er oud-leerlingen naar de BSG gekomen die hun ervaringen als student kwamen delen. Met alle inspiratie en informatie van deze voorlichtingsmiddag kunnen de leerlingen van de BSG hun blik weer scherper vooruit richten op hun toekomst.

Wat staat er allemaal te gebeuren?

13 december

Presentaties profielwerkstukken atheneum

De avond bestaat uit 3 rondes van 30 minuten, waar examenkandidaten hun pws presenteren in lokalen. In de gang van de C-vleugel worden tevens meerdere profielwerkstukken gepresenteerd. Het profielwerkstuk is een praktische opdracht voor leerlingen in de laatste klas uit de bovenbouw van het atheneum die als een soort 'meesterproef' dient. Zij maken een uitgebreid werkstuk over een onderwerp uit hun gekozen profiel. Op het atheneum moet het werkstuk betrekking hebben op een groot profielvak, vandaar de naam profielwerkstuk. Een leerling van het atheneum dient er minimaal 80 uur aan te werken.

20 december

Kerstgala

Donderdag 20 december vindt het jaarlijkse Kerstgala van de BSG plaats in 't Sluisje in Bergen. Alle leerlingen zijn van harte uitgenodigd om in hun mooiste kleding en feestelijke ambiance te proosten op de feestdagen.