Circa 50 leerlingen van de BSG doen donderdag 28 maart mee aan The Big Challenge. Dit is een interactieve onlinetaalwedstrijd, gericht op het verbeteren van de Engelse taalvaardigheid. Ieder jaar doen zo’n 640.000 leerlingen uit heel Europa mee.

 Leerlingen van alle opleidingen (vmbo-tl t/m atheneum) kunnen zich inschrijven. Het niveau verschilt per opleiding en leerjaar. De deelnemers beantwoorden online 45 vragen, die hun woordenschat en hun kennis van de grammatica, uitspraak en cultuur testen. Hiervoor hebben ze 45 minuten de tijd. De leerlingen kunnen zich online voorbereiden via de ‘gamezone’ van The Big Challenge. De BSG doet mee om leerlingen te motiveren om beter te worden in de Engelse taal en om te laten zien dat Engels leuk is. Na afloop is er voor iedereen een certificaat als bewijs van deelname en horen de leerlingen hoe ze gescoord hebben. Ook zijn er veel leuke prijzen te winnen. Voor de beste leerling van de school, de regio en het land zijn extra diploma’s en prijzen beschikbaar.

Wat staat er allemaal te gebeuren?

15 t/m 19 april

Excursie Ardennen

Voor de leerlingen van 3 mavo/vmbo-tl wordt ook dit schooljaar een reis naar de Belgische Ardennen georganiseerd. Tijdens de werkweek in de Ardennen zullen zij sportieve opdrachten en activiteiten ondernemen, waardoor de leerlingen elkaar goed leren kennen. De sportieve activiteiten zijn inspannend: zo zullen de leerlingen mountainbiken, kanovaren, wandelen, tokkelen en een touwparcours afleggen in boomtoppen. Naast de sportieve activiteiten zullen ook sociale aspecten een uitdaging zijn, zoals koken en boodschappen doen.

24 mei

OPEN PODIUM

Speciaal voor alle brugklassers wordt op vrijdag 24 mei 2019 een Open podium gehouden in de aula. Er zullen solo-optredens zijn en optredens van bands, waarbij dans en muziek elkaar zullen afwisselen.