Van 8 t/m 14 april vindt de landelijke museumweek plaats. Om musea door iedereen te laten ontdekken heeft de Museum Vereniging een samenwerkingsproject voor musea en scholen opgezet. Binnen elke provincie wordt een museum gekoppeld aan een middelbare school. Deze twee partijen gaan samen uit de collectie van het museum een tentoonstelling voor een pop-up museum in school samenstellen en uitvoeren. Een museum op locatie. Een paar jaar geleden is dit project reeds als pilot bij de BSG georganiseerd, maar vindt nu dus in het hele land plaats. Dit jaar draagt het project de titel: “Ontdek samen ons echte goud”.

Voor de provincie Noord-Holland is museum Kranenburgh gekoppeld aan onze school! Leerlingen van onze school mogen samen met museum Kranenburgh een pop-up museum in school maken. Voor dit project is dan ook een museumteam samengesteld. Graag stellen wij het museumteam, de gastconservators aan u voor: Veerle Eriks (A1Z),  Noa Verhoef (A1Z), Doris Oudshoorn (A2Y, Arnar Schortinga (T3A), Merel van Ballegooij (T3C), Robin Holthuizen (A4Y) en Terry Veelders (H4E)

 

Wat staat er allemaal te gebeuren?

15 t/m 19 april

Excursie Ardennen

Voor de leerlingen van 3 mavo/vmbo-tl wordt ook dit schooljaar een reis naar de Belgische Ardennen georganiseerd. Tijdens de werkweek in de Ardennen zullen zij sportieve opdrachten en activiteiten ondernemen, waardoor de leerlingen elkaar goed leren kennen. De sportieve activiteiten zijn inspannend: zo zullen de leerlingen mountainbiken, kanovaren, wandelen, tokkelen en een touwparcours afleggen in boomtoppen. Naast de sportieve activiteiten zullen ook sociale aspecten een uitdaging zijn, zoals koken en boodschappen doen.

24 mei

OPEN PODIUM

Speciaal voor alle brugklassers wordt op vrijdag 24 mei 2019 een Open podium gehouden in de aula. Er zullen solo-optredens zijn en optredens van bands, waarbij dans en muziek elkaar zullen afwisselen.