Maandag 3 juni vond de eerste (proef)zitting plaats van de BSG-Jongerenrechtbank. De afgelopen weken hebben zij een intensieve training gehad: de groep is onder meer bij de politie geweest, heeft een echte rechtszaak meegemaakt en heeft na die zitting vragen mogen stellen aan de rechters en de officier van justitie. Alle zeventien leerlingen werden vervolgens door de officiële rechter beëdigd: ,,Eenzelfde belofte zoals ook wij hebben afgelegd. Jullie hebben je daarvoor ingeleefd in jullie rol. En ook ervaren dat de rol van aangeklaagde geen prettige is. Hou in de gaten dat iedereen vooral eerlijk gehoord moet worden en dat jullie goed doorvragen.’’

Wat staat er allemaal te gebeuren?

15 t/m 19 april

Excursie Ardennen

Voor de leerlingen van 3 mavo/vmbo-tl wordt ook dit schooljaar een reis naar de Belgische Ardennen georganiseerd. Tijdens de werkweek in de Ardennen zullen zij sportieve opdrachten en activiteiten ondernemen, waardoor de leerlingen elkaar goed leren kennen. De sportieve activiteiten zijn inspannend: zo zullen de leerlingen mountainbiken, kanovaren, wandelen, tokkelen en een touwparcours afleggen in boomtoppen. Naast de sportieve activiteiten zullen ook sociale aspecten een uitdaging zijn, zoals koken en boodschappen doen.

24 mei

OPEN PODIUM

Speciaal voor alle brugklassers wordt op vrijdag 24 mei 2019 een Open podium gehouden in de aula. Er zullen solo-optredens zijn en optredens van bands, waarbij dans en muziek elkaar zullen afwisselen.