De BSG is vrijdag 7 juni NEDERLANDS KAMPIOEN zaalvoetbal geworden met ons meidenteam tijdens de finales van Olympic Moves. Wat een prestatie, ongelofelijk. We feliciteren Sharon Hoogeveen, Jessie de Jong, Selma Cassee, Rachel van Westrop, Jacky de Lange, Reza Broersma, Zara Zubani, Sara Vellema en hun begeleidende docenten. Lees een verslag van hun begeleider, dhr. Marco Bakker: 

Vrijdag 7 juni vertrokken we met het meidenteam richting Ede. De 1e wedstrijd tegen Sints-Jancollege ging nog moeizaam en werd verloren met 1-2. De meiden hadden wat opstart problemen want alle wedstrijden daarna werden gewonnen. De 2e wedstrijd werd gewonnen met 1-0 tegen Tromp Meesters, de 3e wedstrijd wederom weer tegen Tromp Meesters met 3-0 en de 4e wedstrijd 2-0 tegen Sints-Jancollege. De meiden werden verdient nummer 1 in de poule en mochten de finale spelen tegen de nummer 2, Tromp Meesters. De meiden waren ook echt niet van plan om zonder beker naar huis te gaan. Vol zelfvertrouwen startten de meiden de finale en er werd al vroeg in de wedstrijd gescoord. Aan het eind werd het nog spannend want het stond 2-1 op het score bord voor BSG. Toen onze topper Jacky in de laatste 3 minuten haar knie ongelukkig verdraaide, wisten we 1 ding zeker.... wij gaan met die beker naar huis, voor Jacky en het team!! Uiteindelijk floot de scheidsrechter de wedstrijd af en zijn de meiden van BSG de terechte kampioenen van het Nederlands schoolvoetbal zaal.
De meiden hebben genoten van het mooie zaalvoetbal avontuur en kijken terug op een geslaagde kampioensdag!

Wat staat er allemaal te gebeuren?

13 september

Heel BSG Bakt!

Op 1 september 2019 bestaat de Berger Scholengemeenschap 100 jaar. Alle reden voor een feest, dat we het hele jaar gaan vieren met leerlingen en oud-leerlingen, collega's. Op 13 september vindt het grote taartenfestival 'Heel BSG Bakt!' plaats in het Bergerbos. Met lange picknicktafels op de Sparrenlaan gaan we met alle 940 BSG-leerlingen en buren een zelfgebakken taartje eten.

14 september

Reünie 100 jaar BSG

Op 14 september 2019 organiseren we een reünie in het kader van het honderdjarig bestaan van de Berger Scholengemeenschap. Tussen 13.00 en 18.00 uur verwachten we meer dan duizend oud-leerlingen en (oud)-docenten die gezamenlijk herinneringen zullen ophalen onder het genot van een hapje en drankje. Tevens wordt het eerste exemplaar van het grote Jubileumboek uitgereikt.

24 september

Blik Vooruit Kick-Off

De Kick-Off vindt plaats tussen 15.30 en 17.45 uur en is de start van het keuzeproces in het eindexamenjaar. Tijdens de Kick-Off krijgen onze examenkandidaten tijdens twee rondes voorlichting over opleidingen en beroepen. Er zijn ruim 40 oud-leerlingen van de BSG en beroepsspecialisten die de leerlingen enthousiast willen maken voor hun beroep of opleiding. Je kiest zelf welke uitleg je volgt over een opleiding of beroep dat je interessant vindt.

27 september

Masterclass 100 jaar vrouwenkiesrecht

In de aula zal Eerste Kamerlid Mei-Li Vos een inspirerende masterclass geven aan alle bovenbouwleerlingen mavo, havo en atheneum met geschiedenis in het examenpakket. De masterclass gaat over 100 jaar vrouwenkiesrecht in Nederland en is de eerste in een serie masterclasses in het kader van 100 jaar BSG.