Het schilderij ‘De bouwvakker’ van BSG-leerling Madeline Banks is te zien op de tentoonstelling “Lang Leve Rembrandt” in het Rijksmuseum te Amsterdam. Uit ruim 8000 werken uit 95 landen, is haar werk uitgekozen voor de eindselectie die uit 575 werken bestaat en vanaf 15 juli voor het publiek toegankelijk is.

Madeline is 17 jaar oud en is opgegroeid in New Zeeland. Ze heeft tekenen en schilderen al van jongs af aan heel leuk gevonden. Op haar 11de verhuisde haar familie eind 2013 terug naar Alkmaar. Ze heeft van haar oma een museumjaarkaart gekregen en gaat regelmatig naar het Rijksmuseum. In de eerste maanden van 2019 heeft zij haar vader geportretteerd in haar favoriete materiaal: olieverf. Ze heeft hem afgebeeld zoals hij eruit ziet als hij aan het werk gaat. De houding, lichtval en kleurgebruik is geïnspireerd op de wijze waarop Rembrandt zijn portretten heeft gemaakt.

Het werk van Madeline is van 15 juli t/m 15 september te zien in het Rijksmuseum. Daar is ook het werk van de 4 finalisten van het tv programma Project Rembrandt te zien, waaronder ‘Het vallende boek’ van de winnaar Sebastiaan Groot uit Egmond aan den Hoef, tevens oud-leerling van de BSG.

Wat staat er allemaal te gebeuren?

13 september

Heel BSG Bakt!

Op 1 september 2019 bestaat de Berger Scholengemeenschap 100 jaar. Alle reden voor een feest, dat we het hele jaar gaan vieren met leerlingen en oud-leerlingen, collega's. Op 13 september vindt het grote taartenfestival 'Heel BSG Bakt!' plaats in het Bergerbos. Met lange picknicktafels op de Sparrenlaan gaan we met alle 940 BSG-leerlingen en buren een zelfgebakken taartje eten.

14 september

Reünie 100 jaar BSG

Op 14 september 2019 organiseren we een reünie in het kader van het honderdjarig bestaan van de Berger Scholengemeenschap. Tussen 13.00 en 18.00 uur verwachten we meer dan duizend oud-leerlingen en (oud)-docenten die gezamenlijk herinneringen zullen ophalen onder het genot van een hapje en drankje. Tevens wordt het eerste exemplaar van het grote Jubileumboek uitgereikt.

24 september

Blik Vooruit Kick-Off

De Kick-Off vindt plaats tussen 15.30 en 17.45 uur en is de start van het keuzeproces in het eindexamenjaar. Tijdens de Kick-Off krijgen onze examenkandidaten tijdens twee rondes voorlichting over opleidingen en beroepen. Er zijn ruim 40 oud-leerlingen van de BSG en beroepsspecialisten die de leerlingen enthousiast willen maken voor hun beroep of opleiding. Je kiest zelf welke uitleg je volgt over een opleiding of beroep dat je interessant vindt.

27 september

Masterclass 100 jaar vrouwenkiesrecht

In de aula zal Eerste Kamerlid Mei-Li Vos een inspirerende masterclass geven aan alle bovenbouwleerlingen mavo, havo en atheneum met geschiedenis in het examenpakket. De masterclass gaat over 100 jaar vrouwenkiesrecht in Nederland en is de eerste in een serie masterclasses in het kader van 100 jaar BSG.