Vrijdag 27 september was Mei Li Vos te gast bij op de Berger Scholengemeenschap. Ze gaf een masterclass over 100 jaar vrouwenkiesrecht, dat precies 100 jaar geleden werd goedgekeurd door de Tweede Kamer en daarmee een feit was. Ruim 250 leerlingen uit de bovenbouw van de BSG kregen in de aula een inspirerend verhaal van dr. Mei Li Vos, voorzitter van de PvdA-fractie in de Eerste Kamer. Ze gaf een vlammend betoog over haar belevenissen in de politiek. Ook maakte ze de koppeling naar de betekenis van vrouwenkiesrecht voor onze huidige samenleving. Vervolgens vuurden de leerlingen tal van vragen op haar af: “Wilt u nog steeds de eerste vrouwelijke premier van Nederland worden?”, “Hoe moeten jongeren zich politiek organiseren?” “Worden vrouwelijke Kamerleden anders benaderd?” Getooid met bordjes en spandoeken kregen de leerlingen de kans om op de foto te gaan met Mei Li Vos. Ze riep de leerlingen op tot een activistische houding over klimaat en jongerenrechten. Ze reikte handvatten aan over hoe je je kunt organiseren, hoe je het recht op kunt eisen tot meer zeggenschap in de politiek. Een mooie en inspirerende boodschap die verder reikt dan de BSG.

Wat staat er allemaal te gebeuren?

14 t/m 18 oktober

Londen excursie 4 havo

Aan het begin van 4 havo gaan leerlingen onder begeleiding van een groep enthousiaste docenten een week naar Londen toe. Tijdens deze week verblijven zij in een klein groepje bij een gastgezin om zo niet alleen hun Engels te oefenen maar ook wat mee te krijgen van de Britse cultuur. De week is gevuld met educatieve en culturele activiteiten bedoeld om de leerlingen tot een hechte groep te maken. Leerlingen bezoeken o.a. Shakespeare’s Globe Theatre, een musical en meerdere musea en krijgen uiteraard ook tijd om de stad zelf te ontdekken.

1 november

Halloweenfeest tweede klassen

Op vrijdag 1 november wordt er voor alle tweede klassen een heus Halloweenfeest georganiseerd. Leerlingen en docenten trekken hun engste outfits aan en ook de schmink leidt tot huiveringwekkende aangezichten. De hal van de BSG wordt omgetoverd tot een spookhuis. Kaartjes zijn van tevoren te koop bij de mentoren.

5 & 6 november

Activiteitendagen

Op 5 en 6 november worden allerlei activiteiten georganiseerd voor onze leerlingen. Zoals het project 'Dag tegen Verslaving' voor alle tweede klassen, ‘streetdance’ en een excursie naar Amsterdam voor de derde klassen.