Vrijdag 27 september was Mei Li Vos te gast bij op de Berger Scholengemeenschap. Ze gaf een masterclass over 100 jaar vrouwenkiesrecht, dat precies 100 jaar geleden werd goedgekeurd door de Tweede Kamer en daarmee een feit was. Ruim 250 leerlingen uit de bovenbouw van de BSG kregen in de aula een inspirerend verhaal van dr. Mei Li Vos, voorzitter van de PvdA-fractie in de Eerste Kamer. Ze gaf een vlammend betoog over haar belevenissen in de politiek. Ook maakte ze de koppeling naar de betekenis van vrouwenkiesrecht voor onze huidige samenleving. Vervolgens vuurden de leerlingen tal van vragen op haar af: “Wilt u nog steeds de eerste vrouwelijke premier van Nederland worden?”, “Hoe moeten jongeren zich politiek organiseren?” “Worden vrouwelijke Kamerleden anders benaderd?” Getooid met bordjes en spandoeken kregen de leerlingen de kans om op de foto te gaan met Mei Li Vos. Ze riep de leerlingen op tot een activistische houding over klimaat en jongerenrechten. Ze reikte handvatten aan over hoe je je kunt organiseren, hoe je het recht op kunt eisen tot meer zeggenschap in de politiek. Een mooie en inspirerende boodschap die verder reikt dan de BSG.

Wat staat er allemaal te gebeuren?

12 december

Presentaties profielwerkstukken atheneum

De avond bestaat uit 3 rondes van 30 minuten, waar examenkandidaten hun pws presenteren in lokalen. In de gang van de C-vleugel worden tevens meerdere profielwerkstukken gepresenteerd. Het profielwerkstuk is een praktische opdracht voor leerlingen in de laatste klas uit de bovenbouw van het atheneum die als een soort 'meesterproef' dient. Zij maken een uitgebreid werkstuk over een onderwerp uit hun gekozen profiel. Op het atheneum moet het werkstuk betrekking hebben op een groot profielvak, vandaar de naam profielwerkstuk. Een leerling van het atheneum dient er minimaal 80 uur aan te werken.

13 december

Paarse Vrijdag

Paarse Vrijdag is een landelijke actiedag voor scholieren waarop iedereen paars draagt. Je laat hiermee zien dat iedereen er mag zijn, ongeacht je geaardheid, je gender of iets anders. De BSG doet vrijdag 13 december uiteraard mee aan deze landelijke actiedag. Je kunt in de prijzen vallen door op vrijdag 13 december een klassenfoto te maken en in te sturen. De origineelste/gekste/meest paarse foto wint. Draag dus allemaal paars!

17 december

Kerstdiner en dansant 5e en 6e klassen

Op dinsdag 17 zijn alle vijfde en zesde klassers uitgenodigd voor een feestelijk Kerstdiner Dansant in het restaurant van Golfbaan Sluispolder. Dresscode: black tie.

4 februari

Masterclass Elske Doets (Business Vrouw van het Jaar 2017)

Een interactieve lezing voor vrouwelijke leerlingen van 15 jaar en ouder (vanaf de 3e klassen) op de BSG door Elske Doets, Businessvrouw van het jaar 2017. Focus op het omarmen en uitspreken van ambitie om b.v. ondernemer, topvrouw of politica te worden.
Tevens vindt die dag een Masterclass van Elske Doets en burgemeester Hetty Hafkamp om meisjes te interesseren in politiek. Nog steeds blijft het aantal vrouwen in de politiek ergens rond 1/3 hangen en dit zou veel hoger moeten zijn. Veel vrouwen zijn zich niet bewust van de impact die ze zouden kunnen hebben. De beste vrouwelijke leerlingen met politiek debattalent uit deze masterclass worden door Elske uitgenodigd om bij de uitreiking van de Ribbius Peletier penning bij de Provincie NH een betoog van 5-10 min te laten houden. De uitreiking vindt plaats in het provinciehuis.