Elk jaar op de eerste zondag van oktober is er de hardloopwedstrijd Rondje Bergen, de gezelligste loop van het seizoen. Er zijn voor jongeren en volwassenen verschillende afstanden om aan mee te doen. Emile Gronsfelt, docent LO, bedacht vroeg in het voorjaar dat wij als BSG met 100 deelnemers mee zouden lopen in het kader van ons 100-jarig jubileum. We kwamen net niet aan 100 deelnemers, maar we kregen wel veel enthousiaste leerlingen en collega’s uit alle lagen en leeftijden van de school. Al onze deelnemers kregen een t-shirt en na de finish een grote gouden medaille. Langs het parcours werden we luidkeels aangemoedigd door docenten, ouders, familieleden, vrienden en vriendinnen. Door de prima samenwerking en de enthousiaste inzet van leerlingen en collega’s liep het allemaal gesmeerd. Alle uitslagen zijn hier te vinden. Guy Sint Jago uit 6 atheneum was de snelste leerling op de 5 kilometer, hij kwam als 31e man binnen. Deik Baars uit 3 atheneum rende de 10 kilometerloop en eindigde als 40e man. Oud-leerling Jeroen Swinkels was de snelste mannelijke oud-leerling, hij kwam als 5e man binnen. Oud-leerling Anna Goossens eindigde als 6e vrouw op de 10 kilometer, een prachtige prestatie! Aardrijkskundedocent Chris Smit was de snelste mannelijke docent, hij kwam als 71e man binnen en mevrouw Natzijl was de snelste vrouwelijke docent, zij eindigde als 73e. Wat een mooie dag was dit voor de BSG! Een nieuwe traditie is geboren. 

Wat staat er allemaal te gebeuren?

12 december

Presentaties profielwerkstukken atheneum

De avond bestaat uit 3 rondes van 30 minuten, waar examenkandidaten hun pws presenteren in lokalen. In de gang van de C-vleugel worden tevens meerdere profielwerkstukken gepresenteerd. Het profielwerkstuk is een praktische opdracht voor leerlingen in de laatste klas uit de bovenbouw van het atheneum die als een soort 'meesterproef' dient. Zij maken een uitgebreid werkstuk over een onderwerp uit hun gekozen profiel. Op het atheneum moet het werkstuk betrekking hebben op een groot profielvak, vandaar de naam profielwerkstuk. Een leerling van het atheneum dient er minimaal 80 uur aan te werken.

13 december

Paarse Vrijdag

Paarse Vrijdag is een landelijke actiedag voor scholieren waarop iedereen paars draagt. Je laat hiermee zien dat iedereen er mag zijn, ongeacht je geaardheid, je gender of iets anders. De BSG doet vrijdag 13 december uiteraard mee aan deze landelijke actiedag. Je kunt in de prijzen vallen door op vrijdag 13 december een klassenfoto te maken en in te sturen. De origineelste/gekste/meest paarse foto wint. Draag dus allemaal paars!

17 december

Kerstdiner en dansant 5e en 6e klassen

Op dinsdag 17 zijn alle vijfde en zesde klassers uitgenodigd voor een feestelijk Kerstdiner Dansant in het restaurant van Golfbaan Sluispolder. Dresscode: black tie.

4 februari

Masterclass Elske Doets (Business Vrouw van het Jaar 2017)

Een interactieve lezing voor vrouwelijke leerlingen van 15 jaar en ouder (vanaf de 3e klassen) op de BSG door Elske Doets, Businessvrouw van het jaar 2017. Focus op het omarmen en uitspreken van ambitie om b.v. ondernemer, topvrouw of politica te worden.
Tevens vindt die dag een Masterclass van Elske Doets en burgemeester Hetty Hafkamp om meisjes te interesseren in politiek. Nog steeds blijft het aantal vrouwen in de politiek ergens rond 1/3 hangen en dit zou veel hoger moeten zijn. Veel vrouwen zijn zich niet bewust van de impact die ze zouden kunnen hebben. De beste vrouwelijke leerlingen met politiek debattalent uit deze masterclass worden door Elske uitgenodigd om bij de uitreiking van de Ribbius Peletier penning bij de Provincie NH een betoog van 5-10 min te laten houden. De uitreiking vindt plaats in het provinciehuis.