Elk jaar op de eerste zondag van oktober is er de hardloopwedstrijd Rondje Bergen, de gezelligste loop van het seizoen. Er zijn voor jongeren en volwassenen verschillende afstanden om aan mee te doen. Emile Gronsfelt, docent LO, bedacht vroeg in het voorjaar dat wij als BSG met 100 deelnemers mee zouden lopen in het kader van ons 100-jarig jubileum. We kwamen net niet aan 100 deelnemers, maar we kregen wel veel enthousiaste leerlingen en collega’s uit alle lagen en leeftijden van de school. Al onze deelnemers kregen een t-shirt en na de finish een grote gouden medaille. Langs het parcours werden we luidkeels aangemoedigd door docenten, ouders, familieleden, vrienden en vriendinnen. Door de prima samenwerking en de enthousiaste inzet van leerlingen en collega’s liep het allemaal gesmeerd. Alle uitslagen zijn hier te vinden. Guy Sint Jago uit 6 atheneum was de snelste leerling op de 5 kilometer, hij kwam als 31e man binnen. Deik Baars uit 3 atheneum rende de 10 kilometerloop en eindigde als 40e man. Oud-leerling Jeroen Swinkels was de snelste mannelijke oud-leerling, hij kwam als 5e man binnen. Oud-leerling Anna Goossens eindigde als 6e vrouw op de 10 kilometer, een prachtige prestatie! Aardrijkskundedocent Chris Smit was de snelste mannelijke docent, hij kwam als 71e man binnen en mevrouw Natzijl was de snelste vrouwelijke docent, zij eindigde als 73e. Wat een mooie dag was dit voor de BSG! Een nieuwe traditie is geboren. 

Wat staat er allemaal te gebeuren?

14 t/m 18 oktober

Londen excursie 4 havo

Aan het begin van 4 havo gaan leerlingen onder begeleiding van een groep enthousiaste docenten een week naar Londen toe. Tijdens deze week verblijven zij in een klein groepje bij een gastgezin om zo niet alleen hun Engels te oefenen maar ook wat mee te krijgen van de Britse cultuur. De week is gevuld met educatieve en culturele activiteiten bedoeld om de leerlingen tot een hechte groep te maken. Leerlingen bezoeken o.a. Shakespeare’s Globe Theatre, een musical en meerdere musea en krijgen uiteraard ook tijd om de stad zelf te ontdekken.

1 november

Halloweenfeest tweede klassen

Op vrijdag 1 november wordt er voor alle tweede klassen een heus Halloweenfeest georganiseerd. Leerlingen en docenten trekken hun engste outfits aan en ook de schmink leidt tot huiveringwekkende aangezichten. De hal van de BSG wordt omgetoverd tot een spookhuis. Kaartjes zijn van tevoren te koop bij de mentoren.

5 & 6 november

Activiteitendagen

Op 5 en 6 november worden allerlei activiteiten georganiseerd voor onze leerlingen. Zoals het project 'Dag tegen Verslaving' voor alle tweede klassen, ‘streetdance’ en een excursie naar Amsterdam voor de derde klassen.