Eind september heeft de jury van de BSG Bench Art Contest de drie prijswinnaars van deze ontwerpwedstrijd uitgekozen. In deze jury hebben plaatsgenomen: Jeroen Borsboom, Wiegert Dronkert, Ger de Haas, Erik Vogel, Bibian Raaijman en Ineke Becker. Cune van der Zwaan was erbij als organisator en vertegenwoordigde de stemmen van de beeldende sectie, die bij twijfel doorslaggevend zijn geweest. In totaal zijn er 20 ontwerpen ingediend en was het verschil tussen de stemmen van de derde, vierde en vijfde plaats zeer klein.

De drie winnende ontwerpen zijn gemaakt door:

1. Djarna Bijvoet & Iris Soorsma (A6)

2. Helen Vink (H4)

3. Danique v/d Berg (T2)

Het streven was een mooie balans en variëteit in de nieuwe aankleding van de arena's te vinden. De winnende ontwerpen zijn uiteenlopend en representeren de creativiteit, diversiteit (in disciplines) en het respect op de BSG. Een geslaagde missie! Het uitvoeren van de banken wordt zo snel mogelijk gepland. Allereerst worden de materialen besteld, het weer en daarmee de conditie van de banken bepalen het verloop van de planning. Het doel is het ontwerp uit te werken met een kleine werkgroep uit de klas van de winnende leerlingen (en/of vrienden), hierna gaat de echte uitvoering in een grote groep gerealiseerd worden.

Wat staat er allemaal te gebeuren?

12 december

Presentaties profielwerkstukken atheneum

De avond bestaat uit 3 rondes van 30 minuten, waar examenkandidaten hun pws presenteren in lokalen. In de gang van de C-vleugel worden tevens meerdere profielwerkstukken gepresenteerd. Het profielwerkstuk is een praktische opdracht voor leerlingen in de laatste klas uit de bovenbouw van het atheneum die als een soort 'meesterproef' dient. Zij maken een uitgebreid werkstuk over een onderwerp uit hun gekozen profiel. Op het atheneum moet het werkstuk betrekking hebben op een groot profielvak, vandaar de naam profielwerkstuk. Een leerling van het atheneum dient er minimaal 80 uur aan te werken.

13 december

Paarse Vrijdag

Paarse Vrijdag is een landelijke actiedag voor scholieren waarop iedereen paars draagt. Je laat hiermee zien dat iedereen er mag zijn, ongeacht je geaardheid, je gender of iets anders. De BSG doet vrijdag 13 december uiteraard mee aan deze landelijke actiedag. Je kunt in de prijzen vallen door op vrijdag 13 december een klassenfoto te maken en in te sturen. De origineelste/gekste/meest paarse foto wint. Draag dus allemaal paars!

17 december

Kerstdiner en dansant 5e en 6e klassen

Op dinsdag 17 zijn alle vijfde en zesde klassers uitgenodigd voor een feestelijk Kerstdiner Dansant in het restaurant van Golfbaan Sluispolder. Dresscode: black tie.