Vrijdag 20 december heeft de Berger Scholengemeenschap zwerfvuil opgeruimd in de omgeving van de school. Zowel in het bos als in het dorp hebben ruim vijftig personeelsleden van de BSG samen met leerlingen alles schoongemaakt. De opbrengst is door een medewerker van de gemeente bij de school opgehaald. Op deze manier wil de BSG bijdragen aan een schone en frisse start van de feestdagen voor de inwoners in de omgeving van de Rondelaan en het centrum.

Wat staat er allemaal te gebeuren?

4 februari

Masterclass Elske Doets (Business Vrouw van het Jaar 2017)

Een interactieve lezing voor vrouwelijke leerlingen van 15 jaar en ouder (vanaf de 3e klassen) op de BSG door Elske Doets, Businessvrouw van het jaar 2017. Focus op het omarmen en uitspreken van ambitie om b.v. ondernemer, topvrouw of politica te worden.
Tevens vindt die dag een Masterclass van Elske Doets en burgemeester Hetty Hafkamp om meisjes te interesseren in politiek. Nog steeds blijft het aantal vrouwen in de politiek ergens rond 1/3 hangen en dit zou veel hoger moeten zijn. Veel vrouwen zijn zich niet bewust van de impact die ze zouden kunnen hebben. De beste vrouwelijke leerlingen met politiek debattalent uit deze masterclass worden door Elske uitgenodigd om bij de uitreiking van de Ribbius Peletier penning bij de Provincie NH een betoog van 5-10 min te laten houden. De uitreiking vindt plaats in het provinciehuis.