Woensdag 22 januari gingen de klassen H3E en H3F naar het Joods Historisch Museum en de Portugese Synagoge in Amsterdam. Tijdens het bezoek aan deze twee plekken gingen de leerlingen elkaar presentaties geven over korte onderwerpen die met het jodendom te maken hebben. Hierbij kan je denken aan joodse feestdagen, Spinoza, jodenvervolging en andere onderwerpen. De presentaties waren informatief en goed van niveau. Je kon zien dat er hard gewerkt was in de lessen op school, waar de leerlingen zich konden voorbereiden. Tevens werd er een historische wandeling gemaakt langs een aantal monumenten die te maken hebben met de Tweede Wereldoorlog. Daar gaven de leerlingen ook korte presentaties aan elkaar. Ook vertelden de docenten indrukwekkende verhalen over de oorlog. Zo maakten het verhaal van de Dokwerker, Auschwitzmonument, Hollandsche Schouwburg en de aanslag op het bevolkingsregister veel indruk op de leerlingen.

Wat staat er allemaal te gebeuren?

28 februari

Modeshow

Vrijdag 28 februari vind de jaarlijkse Modeshow plaats op de Berger Scholengemeenschap. Leerlingen van de brugklas tot en met 6 atheneum zullen zelfgemaakte creaties tonen op de grote catwalk. De eerste show begint om 19.00 uur, de tweede show om 20.30 uur. De toegang is gratis.

11 maart

Eindexamen muziek mavo, havo en atheneum

Voor de examenkandidaten muziek is woensdag 11 maart een belangrijke dag. Die dag vindt de afsluiting plaats van het praktische deel van hun examen muziek. Vanaf 19.30 uur zijn ouders, grootouders, broers, zussen en andere belangstellenden welkom in de aula. Het belooft een mooie en muzikale avond te worden. De entree is gratis.

22 t/m 27 maart

Excursie Rome 5 atheneum

Van 22 t/m 27 maart vertrekken onze leerlingen uit 5 atheneum voor een inspirerende, leerzame en gezellige buitenlandreis naar Rome, Italië. Via de facebookpagina van de BSG zullen alle ouders op de hoogte worden gehouden.

31 maart

Feest van de Eeuw met o.a. Snelle

Op dinsdag 31 maart vindt het Feest van de Eeuw plaats in de Victorie in Alkmaar. Alle BSG-leerlingen en personeelsleden zijn hiervoor uitgenodigd. Tijdens de feestelijke avond draaien DJ's de grootste hits, speelt een band de BSG top 100 en zal als kers op de taart #1 artiest SNELLE een spetterende show verzorgen. Snelle heeft zowel een MTV EMA Award en een Edison gewonnen en staat in oktober twee avonden in een uitverkochte AFAS Live, maar heeft tijd gevonden in zijn drukke schema om op ons Eeuwfeest op te treden. Snelle is bekend van de hits 'Reünie', 'Lippenstift' en 'Smoorverliefd'. Dit laatste nummer waarschuwt jongeren voor de gevaren van telefoongebruik op de fiets. De kaartverkoop start 2 maart.