Onze brugklassen hebben zich de afgelopen twee weken gewaagd in de keuken van ’t Sluisje, restaurant van golfbaan Sluispolder. Per dag werd één brugklas klaargestoomd voor een opdracht op gastronomisch gebied. Onder leiding van het ervaren Sluispolderteam kregen de leerlingen gedurende een middag verschillende workshops. Zo maakten zij menukaarten, mise en place, leerden zij bedienen en kregen ze een uitgebreide kookles. Het bereiden van de maaltijd was voor de meesten toch wel het spannendste facet. Samenwerken met echte koks in een professionele keuken zorgt voor een echte culinaire beleving. Ouders mochten vervolgens het resultaat van hun kroost keuren. De reacties waren louter positief: ‘We hebben genoten van een heel leuk etentje bij het Sluisje met de brugklas van onze dochter. Wijzelf en ook onze buren en de ouders waarmee ik aan tafel zat, vonden het een ontzettend leuk initiatief!”

Wat staat er allemaal te gebeuren?

28 februari

Modeshow

Vrijdag 28 februari vind de jaarlijkse Modeshow plaats op de Berger Scholengemeenschap. Leerlingen van de brugklas tot en met 6 atheneum zullen zelfgemaakte creaties tonen op de grote catwalk. De eerste show begint om 19.00 uur, de tweede show om 20.30 uur. De toegang is gratis.

11 maart

Eindexamen muziek mavo, havo en atheneum

Voor de examenkandidaten muziek is woensdag 11 maart een belangrijke dag. Die dag vindt de afsluiting plaats van het praktische deel van hun examen muziek. Vanaf 19.30 uur zijn ouders, grootouders, broers, zussen en andere belangstellenden welkom in de aula. Het belooft een mooie en muzikale avond te worden. De entree is gratis.

22 t/m 27 maart

Excursie Rome 5 atheneum

Van 22 t/m 27 maart vertrekken onze leerlingen uit 5 atheneum voor een inspirerende, leerzame en gezellige buitenlandreis naar Rome, Italië. Via de facebookpagina van de BSG zullen alle ouders op de hoogte worden gehouden.

31 maart

Feest van de Eeuw met o.a. Snelle

Op dinsdag 31 maart vindt het Feest van de Eeuw plaats in de Victorie in Alkmaar. Alle BSG-leerlingen en personeelsleden zijn hiervoor uitgenodigd. Tijdens de feestelijke avond draaien DJ's de grootste hits, speelt een band de BSG top 100 en zal als kers op de taart #1 artiest SNELLE een spetterende show verzorgen. Snelle heeft zowel een MTV EMA Award en een Edison gewonnen en staat in oktober twee avonden in een uitverkochte AFAS Live, maar heeft tijd gevonden in zijn drukke schema om op ons Eeuwfeest op te treden. Snelle is bekend van de hits 'Reünie', 'Lippenstift' en 'Smoorverliefd'. Dit laatste nummer waarschuwt jongeren voor de gevaren van telefoongebruik op de fiets. De kaartverkoop start 2 maart.