In 2019 was de Inspectie op bezoek op de BSG. Alle onderzochte onderdelen zijn met een voldoende beoordeeld, de Inspectie was lovend over de school. Vooral het didactisch handelen (met veel wisselende werkvormen) werd positief beoordeeld, evenals de sturing op kwaliteitszorg en -cultuur. Er heerst op de school een prettig leerklimaat en de neuzen staan dezelfde kant op. De inspecteur was samenvattend zeer complimenteus over de school. Reden voor de bestuurder, dhr. Rigter, het personeel te trakteren op taart.

De inspectie: "Een kenmerk van de school is de ruimte in het onderwijs voor creativiteit. Vakken als muziek, beeldende vorming en drama zijn mogelijk voor alle leerlingen van de school. Deze ruimte voor creativiteit komt onder meer tot uiting door leerlingen centraal te zetten en hen zelfstandig leerdoelen te laten formuleren. Dit is een onderdeel van de ingevoerde werkwijze van de school. Zij noemt dit zelf de nieuwe BSG. Daarin zit maatwerk en afstemming voor de individuele leerling. Ook in de lessen hebben we hier voorbeelden van gezien zoals het in groepjes samenwerken waarbij een leerling die de lesstof beheerst deze mag gaan uitleggen. We hebben een opvallende diversiteit gezien aan lesvormen. Dit maakt een les op de Berger Scholengemeenschap attractief."

"De lessen zijn gestructureerd van opbouw. Leraren werken met een lesuurplanning en een leerdoel. De benadering van de school om met deze lesstructuur te werken werkt voor leerlingen. Wij hebben gehoord van leerlingen dat zij daardoor beter weten wat er van hen wordt verwacht en waar een les over gaat."

Wat staat er allemaal te gebeuren?

28 februari

Modeshow

Vrijdag 28 februari vind de jaarlijkse Modeshow plaats op de Berger Scholengemeenschap. Leerlingen van de brugklas tot en met 6 atheneum zullen zelfgemaakte creaties tonen op de grote catwalk. De eerste show begint om 19.00 uur, de tweede show om 20.30 uur. De toegang is gratis.

11 maart

Eindexamen muziek mavo, havo en atheneum

Voor de examenkandidaten muziek is woensdag 11 maart een belangrijke dag. Die dag vindt de afsluiting plaats van het praktische deel van hun examen muziek. Vanaf 19.30 uur zijn ouders, grootouders, broers, zussen en andere belangstellenden welkom in de aula. Het belooft een mooie en muzikale avond te worden. De entree is gratis.

22 t/m 27 maart

Excursie Rome 5 atheneum

Van 22 t/m 27 maart vertrekken onze leerlingen uit 5 atheneum voor een inspirerende, leerzame en gezellige buitenlandreis naar Rome, Italië. Via de facebookpagina van de BSG zullen alle ouders op de hoogte worden gehouden.

31 maart

Feest van de Eeuw met o.a. Snelle

Op dinsdag 31 maart vindt het Feest van de Eeuw plaats in de Victorie in Alkmaar. Alle BSG-leerlingen en personeelsleden zijn hiervoor uitgenodigd. Tijdens de feestelijke avond draaien DJ's de grootste hits, speelt een band de BSG top 100 en zal als kers op de taart #1 artiest SNELLE een spetterende show verzorgen. Snelle heeft zowel een MTV EMA Award en een Edison gewonnen en staat in oktober twee avonden in een uitverkochte AFAS Live, maar heeft tijd gevonden in zijn drukke schema om op ons Eeuwfeest op te treden. Snelle is bekend van de hits 'Reünie', 'Lippenstift' en 'Smoorverliefd'. Dit laatste nummer waarschuwt jongeren voor de gevaren van telefoongebruik op de fiets. De kaartverkoop start 2 maart.