Dinsdag 4 februari hield Elske Doets, zakenvrouw van het jaar 2017, een lezing op de Berger Scholengemeenschap. In een bombolle aula met meer dan 300 vrouwelijke leerlingen van 15 jaar en ouder gaf Elske een interactieve lezing waarbij de focus lag op het omarmen en uitspreken van de ambitie om ondernemer, topvrouw of politica te worden. Na de lezing gaven Elske en Hetty Hafkamp, burgemeester van Bergen, een aanvullende masterclass om meisjes te interesseren in politiek. Nog steeds blijft het aantal vrouwen in de politiek ergens rond de 1/3 hangen en dit zou veel hoger moeten zijn. Veel vrouwen zijn zich niet bewust van de impact die ze zouden kunnen hebben. Twee BSG-leerlingen met politiek debattalent, Zarah en Fay, werden door Elske uitgenodigd om bij de uitreiking van de Ribbius Peletier penning bij de provincie Noord-Holland een betoog te laten houden. De uitreiking vindt plaats in maart op het Provinciehuis in Haarlem. 

Wat staat er allemaal te gebeuren?

28 februari

Modeshow

Vrijdag 28 februari vind de jaarlijkse Modeshow plaats op de Berger Scholengemeenschap. Leerlingen van de brugklas tot en met 6 atheneum zullen zelfgemaakte creaties tonen op de grote catwalk. De eerste show begint om 19.00 uur, de tweede show om 20.30 uur. De toegang is gratis.

11 maart

Eindexamen muziek mavo, havo en atheneum

Voor de examenkandidaten muziek is woensdag 11 maart een belangrijke dag. Die dag vindt de afsluiting plaats van het praktische deel van hun examen muziek. Vanaf 19.30 uur zijn ouders, grootouders, broers, zussen en andere belangstellenden welkom in de aula. Het belooft een mooie en muzikale avond te worden. De entree is gratis.

22 t/m 27 maart

Excursie Rome 5 atheneum

Van 22 t/m 27 maart vertrekken onze leerlingen uit 5 atheneum voor een inspirerende, leerzame en gezellige buitenlandreis naar Rome, Italië. Via de facebookpagina van de BSG zullen alle ouders op de hoogte worden gehouden.

31 maart

Feest van de Eeuw met o.a. Snelle

Op dinsdag 31 maart vindt het Feest van de Eeuw plaats in de Victorie in Alkmaar. Alle BSG-leerlingen en personeelsleden zijn hiervoor uitgenodigd. Tijdens de feestelijke avond draaien DJ's de grootste hits, speelt een band de BSG top 100 en zal als kers op de taart #1 artiest SNELLE een spetterende show verzorgen. Snelle heeft zowel een MTV EMA Award en een Edison gewonnen en staat in oktober twee avonden in een uitverkochte AFAS Live, maar heeft tijd gevonden in zijn drukke schema om op ons Eeuwfeest op te treden. Snelle is bekend van de hits 'Reünie', 'Lippenstift' en 'Smoorverliefd'. Dit laatste nummer waarschuwt jongeren voor de gevaren van telefoongebruik op de fiets. De kaartverkoop start 2 maart.