Zowel het snowboardteam als het skiteam van de Berger Scholengemeenschap zijn tweede geworden bij de regionale voorrondes van het NK skiën en snowboarden voor scholieren. Daarnaast wisten drie BSG-leerlingen een gouden plak te behalen: Sia Westphal (brugklas) uit Egmond aan Zee was het snelste meisje bij het snowboarden. Bij het skiën was Quinten Hoogervorst (5 vwo) uit Schoorl de snelste jongen zonder licentie en Lucas de Lange (2 vwo) uit Bergen was de snelste jongen met een licentie. De BSG gaat nu met twee teams naar de finale van het NK skiën en snowboarden in Zoetermeer. Deze finale is vanwege het coronavirus uitgesteld. Zodra de datum bekend is, laten we dat op deze site, Facebook en Instagram weten. 

Het snowboardteam bestond uit: Meis Poland, Sia Westphal en Ole van Dreumel. Het skiteam bestond uit: Lasse Ruijs, Quinten Hoogervorst, Nienke Conjong, Merel Kooge, Lucas de Lange.

Wat staat er allemaal te gebeuren?

11 maart

Eindexamen muziek mavo, havo en atheneum

Voor de examenkandidaten muziek is woensdag 11 maart een belangrijke dag. Die dag vindt de afsluiting plaats van het praktische deel van hun examen muziek. Vanaf 19.30 uur zijn ouders, grootouders, broers, zussen en andere belangstellenden welkom in de aula. Het belooft een mooie en muzikale avond te worden. De entree is gratis.

31 maart

Feest van de Eeuw met o.a. Snelle

Op dinsdag 31 maart vindt het Feest van de Eeuw plaats in de Victorie in Alkmaar. Alle BSG-leerlingen en personeelsleden zijn hiervoor uitgenodigd. Tijdens de feestelijke avond draaien DJ's de grootste hits, speelt een band de BSG top 100 en zal als kers op de taart #1 artiest SNELLE een spetterende show verzorgen. Snelle heeft zowel een MTV EMA Award en een Edison gewonnen en staat in oktober twee avonden in een uitverkochte AFAS Live, maar heeft tijd gevonden in zijn drukke schema om op ons Eeuwfeest op te treden. Snelle is bekend van de hits 'Reünie', 'Lippenstift' en 'Smoorverliefd'. Dit laatste nummer waarschuwt jongeren voor de gevaren van telefoongebruik op de fiets. De kaartverkoop start 2 maart.