Woensdag 11 maart was het zover, het eindexamenconcert voor zowel mavo, havo als atheneum. Wekenlang hebben de leerlingen hard geoefend om zich op deze avond zo goed mogelijk muzikaal te kunnen presenteren. In een drukbezochte aula liep het repertoire uiteen van een vioolkwartet van de componist Telemann naar Ordinary people van John Legend en van een mash-up van Nirvana naar een fantastisch zelfgeschreven nummer van Zarah Keyser. Het geheel werd kundig aan elkaar gepraat door Ruben Peetam, Fay van Erp en Brecht Bakker. Deze week gaan wij ons buigen over de beoordeling die de leerlingen volgende week zullen ontvangen. De mavoleerlingen gaan zich nu voorbereiden op het centraal eindexamen muziek. De havo- en atheneumleerlingen doen hetzelfde voor het examen kunst algemeen. 

Wat staat er allemaal te gebeuren?

11 maart

Eindexamen muziek mavo, havo en atheneum

Voor de examenkandidaten muziek is woensdag 11 maart een belangrijke dag. Die dag vindt de afsluiting plaats van het praktische deel van hun examen muziek. Vanaf 19.30 uur zijn ouders, grootouders, broers, zussen en andere belangstellenden welkom in de aula. Het belooft een mooie en muzikale avond te worden. De entree is gratis.

31 maart

Feest van de Eeuw met o.a. Snelle

Op dinsdag 31 maart vindt het Feest van de Eeuw plaats in de Victorie in Alkmaar. Alle BSG-leerlingen en personeelsleden zijn hiervoor uitgenodigd. Tijdens de feestelijke avond draaien DJ's de grootste hits, speelt een band de BSG top 100 en zal als kers op de taart #1 artiest SNELLE een spetterende show verzorgen. Snelle heeft zowel een MTV EMA Award en een Edison gewonnen en staat in oktober twee avonden in een uitverkochte AFAS Live, maar heeft tijd gevonden in zijn drukke schema om op ons Eeuwfeest op te treden. Snelle is bekend van de hits 'Reünie', 'Lippenstift' en 'Smoorverliefd'. Dit laatste nummer waarschuwt jongeren voor de gevaren van telefoongebruik op de fiets. De kaartverkoop start 2 maart.