De BSG ontwikkelt zich in rap tempo naar een digitale school op hoog niveau. De BSG is de eerste school in de regio die in schooljaar 2021/2022 het keuzeprofiel Programmeren & Design aanbiedt in de brugklassen havo en atheneum. Dit is een keuzeprofiel waarbij leerlingen op een eigentijdse manier informatica- en designonderwijs krijgen. 

Afhankelijk van persoonlijke interesse krijgt de leerling de kans zich in bepaalde gebieden te specialiseren: programmeren of applicatiedesign. Voorbeelden zijn webdevelopment, programmeren, app design en user experience. Zo krijgen de leerlingen ruimte om goed te worden in de dingen waar hun interesse en hun passie liggen.

Resultaten leggen ze vast in een digitaal portfolio. Ze kunnen kiezen uit verschillende modules die ze willen volgen. Er zijn bijvoorbeeld modules voor Python, Linux, Blender, Javascript, UX Design en nog veel meer! Na het afronden van een module kunnen ze een badge krijgen in de skillstree. Een badge is een bewijs dat de leerling die leereenheid goed heeft afgerond. Deze badge wordt toegevoegd aan hun portfolio. Elke badge heeft ook een vervolgbadge waarmee de leerling de mogelijkheid heeft om zich te verdiepen in dat onderdeel.

Daarnaast werken de leerlingen in kleine groepjes aan een project, in de rol van projectmanager, developer of designer. Aan het einde van het project heb je een app gemaakt die zo in de App Store verkocht zou kunnen worden. Ook kun je toewerken naar een certificaat zoals het Google Android developer basics-certificaat.

Doel van deze Programmeer- en Designklas is om jong ICT- en designtalent in de regio op te sporen en verder te ontwikkelen. Kortom, wil jij leren over computers, programmeren, web development, game development, en het ontwikkelen van apps? Dan zit je op de BSG op de juiste plek. 

Het Noordhollands Dagblad heeft onlangs een groot artikel gepubliceerd over de het nieuwe vak Programmeren & Design op de BSG. Klik hier voor het artikel.

De online ouderavond Programmeren & Design is terug te kijken op YouTube.
Bekijk webinar op YouTube

Wat staat er allemaal te gebeuren?

23 augustus

Start nieuwe schooljaar

Op 23 augustus start het nieuwe schooljaar met van 23 t/m 27 augustus de introductieweek voor de brugklassen. Op 24 augustus is de eerste lesdag.
Wij wensen Iedereen een prettige vakantie!