Het is onzeker of op middelbare scholen de Open Dagen in januari/februari vanwege corona doorgang kunnen vinden. Om dat probleem enigszins te tackelen heeft de Berger Scholengemeenschap een app ontwikkeld: de BSG Brugklas App. Normaliter krijgt de BSG in februari tijdens de open dag meer dan 1500 bezoekers over de vloer. COVID-19 zou weleens roet in het eten kunnen gaan gooien. Vandaar dat de BSG ‘de brugklasapp’ heeft gemaakt. Die moet de keuze vergemakkelijken. Wie op ‘welkom’ klikt krijgt een filmpje te zien. Leerlingen, docenten en de hoofdconciërge stellen zich voor. Ook kun je je via de app aanmelden voor proeflessen. 

Uiteraard komt in de app aan de orde waarin de BSG zich onderscheidt: kunst & cultuur en de nieuwe Programmeer-en Designklas waarmee de school programmeertalent in leerlingen wil ontdekken en ontwikkelen. Leerlingen krijgen de kans zich in bepaalde gebieden te specialiseren: programmeren of applicatiedesign. Er zijn modules voor Python, Linux, Blender en UX Design. Leerlingen behalen officiële Google certificaten en krijgen badges in een skillstree.
 
In januari moeten toekomstige brugklassers zich gaan oriënteren op een middelbare school. In februari krijgen de kinderen van groep 8 hun definitief advies en van 1 t/m 5 maart zijn de inschrijvingen. De brugklasapp van de BSG kan hen helpen de goede keuze te maken. De app is gratis te downloaden via de App Store  en Google Play.
 
 

Wat staat er allemaal te gebeuren?

Nothing to show. You must configure the data source of the widget.