Is uw zoon of dochter positief getest, dan dient u direct zelf de nauwe contacten te informeren. Het is aan ouders om het bron- en contractonderzoek uit te voeren en de nauwe contacten te informeren. Mocht u vragen hebben over de besmetting of twijfelen of iemand een nauw contact is, dan verwijzen wij u in alle gevallen door naar de GGD. Wat wij als school in geval van een corona-besmetting te doen hebben, is betrokkenen (klas, ouders leerlingen) informeren en dat kan prima de eerstvolgende werkdag d.m.v. een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of een ingesproken boodschap op 072-5894118. 

 Instructie voor iemand die positief getest is op COVID-19 

- U moet thuis in isolatie blijven, omdat u besmettelijk kunt zijn voor anderen
- Ook uw huisgenoten moeten thuisblijven, omdat zij misschien door u besmet zijn geraakt. Zo voorkomen zij dat zij anderen besmetten
- U mag weer uit isolatie als u 24 uur geen klachten meer heeft die passen bij COVID-19 én het minimaal 7 dagen is na het begin van uw klachten
- Bent u zonder dat u klachten heeft positief getest? En krijgt u ook geen klachten? Dan mag u uit isolatie 5 dagen na de testafname. Bespreek dit ook altijd met de GGD. 
- Informeer zelf uw nauwe contacten. Dit zijn personen met wie u binnen 24 uur langer dan 15 minuten contact had op minder dan 1,5 meter. Het hoeft niet te gaan om 15 minuten achter elkaar. 

Instructie voor nauwe contacten van iemand die positief getest is op COVID-19

- Het belangrijkste is dat u in thuisquarantaine gaat, omdat u na het laatste contact met de persoon met COVID-19 nog ziek kunt worden. U moet 10 dagen na dit laatste  risicocontact met de persoon met COVID-19 in thuisquarantaine.  Door thuis te blijven is de kans klein dat u andere mensen besmet als blijkt dat u ziek bent.
- U kunt zich laten testen, doe dat zo snel mogelijk. Door zo snel mogelijk te testen, kunnen we een infectie snel opsporen en de verspreiding van het virus stoppen. Maak hiervoor een testafspraak via 0800-2035
- Als de testuitslag positief is (een besmetting wordt aangetoond), gaat u in thuisisolatie. De GGD zal contact met u opnemen.
- Als de testuitslag negatief is (géén coronavirus aangetoond) dan moet u nog wel in thuisquarantaine blijven. Dat komt omdat u nog ziek kunt worden.
- U kunt zich op of na dag 5 na het laatste contact met de besmettelijke persoon (opnieuw) laten testen, om te kijken of u uit quarantaine kan. Zie de informatie op de pagina over quarantaine. Maak een testafspraak via 0800-2035.
- Als de testuitslag (opnieuw) negatief is (er wordt géén coronavirus aangetoond), dan kan de thuisquarantaine worden gestopt. De kans dat u nog ziek wordt is heel erg klein.

Voor alle overige vragen rondom COVID-19, nauwe contacten, quarantaine, et cetera verwijzen wij u naar de website van het RIVM .

Wat staat er allemaal te gebeuren?

23 april en 11 mei

Examentrainingen wiskunde door Math with Menno

Op 23 april en 11 mei geeft wiskunde docent en influenzer Math with Menno examentrainingen aan onze examenkandidaten havo en vwo met wiskunde in hun profiel.