Dit schooljaar is de Berger Scholengemeenschap gestart met twee Programmeer-en Designklassen. Het lesprogramma voor brugklassers havo en atheneum is ontworpen in samenwerking met het Metis Montessori Lyceum Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam. Vol enthousiasme zijn de 53 P&D-leerlingen gestart. Op deze site zult u gedurende het schooljaar meer nieuwsberichten kunnen lezen over de voortgang en projecten van het vak Programmeren & Design.

Download de folder Programmeren & Design

Wat staat er allemaal te gebeuren?

2 t/m 8 november

Kookworkshops restaurant ’t Sluisje

Leerlingen uit leerjaar 2 leren, onder de vriendelijke en professionele leiding van de koks en het bedienend personeel van restaurant ’t Sluisje, hoe het is om een compleet diner voor te bereiden. De hele middag werken de leerlingen aan de mise en place, leren ze professioneel tafels dekken, servetten vouwen, glazen inschenken, bedienen en uitgebreid koken. ‘s Avonds maken ze de gerechten af en serveren de gasten het zelfbereide luxe driegangendiner.

4 november

Blik Vooruit Kick-Off

De Kick-Off vindt plaats tussen 15.30 en 17.45 uur en is de start van het keuzeproces in het eindexamenjaar. Tijdens de Kick-Off krijgen onze examenkandidaten tijdens twee rondes voorlichting over opleidingen en beroepen. Er zijn ruim 40 oud-leerlingen van de BSG en beroepsspecialisten die de leerlingen enthousiast willen maken voor hun beroep of opleiding. Je kiest zelf welke uitleg je volgt over een opleiding of beroep dat je interessant vindt.