Eindhoven
Onze examenkandidaten mavo zijn een week naar Eindhoven geweest en we kijken terug op een geslaagde werkweek. Naast wandelen, klimmen, varen en bowlen hebben we dit jaar het reguliere programma kunnen aanvullen met paintballen, sportavond, laser gamen en zwemmen. De kinderen hebben genoten van de sportieve activiteiten. Leerlingen hebben naar hartenlust kunnen schieten op rondrennende docenten in het bos tijdens paintballen. We kijken zeer tevreden terug op de week maar hebben de Belgische heuvels gemist. De Franse taal klinkt ook anders dan de zachte G.

Berlijn
Ich bin ein Berliner! Met die legendarische woorden stond John F. Kennedy op 26 juni 1963 voor de Berlijnse Muur in hartje Berlijn. Een kleine 60 jaar later hadden de 5 havo leerlingen van de BSG de kans om te proeven aan dit stukje naoorlogse historie. Na jaren met veel plezier naar Londen te zijn geweest gooide de Brexit en corona roet in het eten. Een korte zoektocht later kwamen we uit op de Duitse hoofdstad, Berlijn. Een bekende bestemming in de BSG historie. Er moest snel een goed programma in elkaar gezet worden, er moest nagedacht worden over de coronamaatregelen en een nieuwe stad verkend worden. Veel werk, maar ik kan trots zeggen dat dit allemaal goed gelukt is en we een zeer geslaagde excursie naar Berlijn hebben gehad! Dit kwam vooral omdat we zo'n ontzettend leuke groep leerlingen mee hadden. We hebben het erg gezellig met elkaar gehad, er is veel gelachen, maar er was op gepaste momenten ook respect voor de lokale historie. Er was met name aandacht voor de Holocaust (een indrukwekkend bezoek aan concentratiekamp Sachsenhausen) en de Berlijnse Muur (een fietstocht door de stad). Gelukkig was er ook ruimte voor ontspanning met een speurtocht door de stad, bezoekje aan de Berliner Zoo, een graffitiworkshop, een leuke boottocht, met stepjes door de stad heen scheuren en nog veel meer. Kortom: Een fantastische reisweek later kan ik als organisator zeer tevreden terug kijken. Toch kon dit allemaal niet mogelijk gemaakt worden zonder de inzet van de BSG, mijn collega's die mee waren als begeleider en de reismaatschappij die ons ondersteund heeft. Dank allen. We kijken nu al ontzettend uit naar april, wanneer we met 4 havo de reis nog een dunnetjes over doen. Berlin, auf wiedersehen!

Rome
Van 19 tot 25 september vond na twee en een half jaar eindelijk weer de Romereis plaats. Met 6 atheneum zijn we afgereisd naar de Eeuwige Stad om ons onder te dompelen in de klassieke en barokke cultuur. Van het Colosseum tot de Sint Pieter, we hebben alle grote hoogtepunten bekeken. Ruimte voor ontspanning was er ook, de leerlingen hebben kunnen genieten van het park, het strand en veel vrije tijd om in de stad te eten. Onverwacht was wel het gedwongen verblijf van een extra nacht door een 24-uursstaking van het Italiaanse luchtvaartpersoneel. In drie groepen zijn we uiteindelijk op de zaterdag allemaal veilig teruggekeerd. We kijken terug op een onvergetelijke reis.

Wat staat er allemaal te gebeuren?

Donderdag 13 januari

Online Ontmoetingsavond ouders groep 8

Uw zoon of dochter staat op het punt een middelbare school te kiezen. Als ouders wilt u natuurlijk samen met uw kind de juiste afweging maken.

Lees meer...

Maandag 17 januari

Online ouderavond ouders groep 8 Programmeren & Design

Extra ouderavond voor groep 8, die geheel in het teken staat van de Programmeer- en Designklas. Wat houdt deze klas in, waarom zou je voor deze klas kiezen, hoe ziet het lesprogramma eruit en welke kennis en vaardigheden komen aan bod?

Lees meer...

Vrijdag 4 februari

Online open Dag

Als je in groep 8 zit, moet je een middelbare school kiezen. Wij hopen dat je voor de BSG kiest. Maar dan wil je onze school natuurlijk eerst goed leren kennen. Dat kan op een heleboel manieren, maar vooral op de Open Dag

Lees meer...