Woensdag 3 november was een spetterende start van de activiteitenweek! Elke tweede klas heeft tijdens de activiteitenweek een kookworkshop in restaurant ‘t Sluisje. Klas A2Y beet het spits af met een overheerlijk driegangendiner. Menukaarten maken, mis en place, uitserveren, wijn schenken. Alle facetten van een restaurant kwamen aan bod. De aanwezige ouders en verzorgers hebben genoten. De brugklassers krijgen hun kookworkshops tijdens activiteitenweek 2.

Wat staat er allemaal te gebeuren?

2 t/m 8 november

Kookworkshops restaurant ’t Sluisje

Leerlingen uit leerjaar 2 leren, onder de vriendelijke en professionele leiding van de koks en het bedienend personeel van restaurant ’t Sluisje, hoe het is om een compleet diner voor te bereiden. De hele middag werken de leerlingen aan de mise en place, leren ze professioneel tafels dekken, servetten vouwen, glazen inschenken, bedienen en uitgebreid koken. ‘s Avonds maken ze de gerechten af en serveren de gasten het zelfbereide luxe driegangendiner.

4 november

Blik Vooruit Kick-Off

De Kick-Off vindt plaats tussen 15.30 en 17.45 uur en is de start van het keuzeproces in het eindexamenjaar. Tijdens de Kick-Off krijgen onze examenkandidaten tijdens twee rondes voorlichting over opleidingen en beroepen. Er zijn ruim 40 oud-leerlingen van de BSG en beroepsspecialisten die de leerlingen enthousiast willen maken voor hun beroep of opleiding. Je kiest zelf welke uitleg je volgt over een opleiding of beroep dat je interessant vindt.