Donderdag 4 november vond op de Berger scholengemeenschap het voorlichtingsspektakel 'Blik Vooruit Kick-Off' plaats. De 230 examenkandidaten mavo, havo en atheneum plus 5 atheneum staan voor de keuze wat zij na het behalen van hun diploma gaan doen. Om hen vooruit te laten blikken kwamen 30 voorlichters van universiteiten, hbo- en mbo-opleidingen en bedrijven naar school. De gezamenlijke start in de aula met optredens van de schoolband en een energizer met bodypercussion gaf iedereen vleugels. Daarna volgden de leerlingen een maatwerkprogramma waarbij zij zich lieten inspireren door bedrijven als de ANWB, politie en Defensie. Ook waren er als keuzekenners een componist, een advocaat, een rechter, een brandweerman, een meubelmaker en een jongerenwerker om naar te luisteren en mee te praten. Verder waren er oud-leerlingen naar de BSG gekomen die hun ervaringen als student kwamen delen over o.a. Geneeskunde, Rechtsgeleerdheid en Econometrie. Met alle inspiratie en informatie van deze voorlichtingsmiddag kunnen de leerlingen van de BSG hun blik weer scherper vooruit richten op hun toekomst.

Wat staat er allemaal te gebeuren?

2 t/m 8 november

Kookworkshops restaurant ’t Sluisje

Leerlingen uit leerjaar 2 leren, onder de vriendelijke en professionele leiding van de koks en het bedienend personeel van restaurant ’t Sluisje, hoe het is om een compleet diner voor te bereiden. De hele middag werken de leerlingen aan de mise en place, leren ze professioneel tafels dekken, servetten vouwen, glazen inschenken, bedienen en uitgebreid koken. ‘s Avonds maken ze de gerechten af en serveren de gasten het zelfbereide luxe driegangendiner.

4 november

Blik Vooruit Kick-Off

De Kick-Off vindt plaats tussen 15.30 en 17.45 uur en is de start van het keuzeproces in het eindexamenjaar. Tijdens de Kick-Off krijgen onze examenkandidaten tijdens twee rondes voorlichting over opleidingen en beroepen. Er zijn ruim 40 oud-leerlingen van de BSG en beroepsspecialisten die de leerlingen enthousiast willen maken voor hun beroep of opleiding. Je kiest zelf welke uitleg je volgt over een opleiding of beroep dat je interessant vindt.