Woensdag 3 november waren de examenkandidaten 5 havo en 6 vwo Kunst Algemeen naar Amsterdam voor een bezoek aan het Moco Museum, Het Concertgebouw, het Rijksmuseum en het Stedelijk Museum. De geschiedenis groep 5 havo kreeg als examentraining een stadswandeling in A’dam en een rondleiding door het Rijksmuseum over het koloniale verleden en de slavernij. We zijn blij dat we na anderhalf jaar corona weer gezellige en zeer leerzame excursies kunnen organiseren voor alle leerjaren.

Wat staat er allemaal te gebeuren?

2 t/m 8 november

Kookworkshops restaurant ’t Sluisje

Leerlingen uit leerjaar 2 leren, onder de vriendelijke en professionele leiding van de koks en het bedienend personeel van restaurant ’t Sluisje, hoe het is om een compleet diner voor te bereiden. De hele middag werken de leerlingen aan de mise en place, leren ze professioneel tafels dekken, servetten vouwen, glazen inschenken, bedienen en uitgebreid koken. ‘s Avonds maken ze de gerechten af en serveren de gasten het zelfbereide luxe driegangendiner.

4 november

Blik Vooruit Kick-Off

De Kick-Off vindt plaats tussen 15.30 en 17.45 uur en is de start van het keuzeproces in het eindexamenjaar. Tijdens de Kick-Off krijgen onze examenkandidaten tijdens twee rondes voorlichting over opleidingen en beroepen. Er zijn ruim 40 oud-leerlingen van de BSG en beroepsspecialisten die de leerlingen enthousiast willen maken voor hun beroep of opleiding. Je kiest zelf welke uitleg je volgt over een opleiding of beroep dat je interessant vindt.