De BSG staat bekend in de regio als kunst-en cultuurschool. Wat houdt dit in? Voor veel kinderen zijn kunst en cultuur geen vanzelfsprekendheden. Normaal leren kinderen op school presteren. Ze gebruiken daar cognitieve vaardigheden voor. Maar je kunt ook andere competenties aanspreken. Kunstonderwijs werkt met onderzoekend leren, oplossingen bedenken voor problemen en op een andere manier naar dingen kijken helpt daarbij. Leerlingen kunnen hun verbeelding laten spreken en creativiteit geeft vrijheid. 

Klik hier voor een korte impressie van het kunst-en cultuuronderwijs op de BSG alsmede de meest recente BSG-tentoonstelling in Museum Kranenburgh. 

Op de BSG krijgen leerlingen in de onderbouw de vakken tekenen, handvaardigheid, textiele werkvormen en muziek. In alle creatieve vakken kun je op alle niveaus eindexamen doen. Jongeren leren zich uit te drukken, worden actief en reflecteren. Kunst geeft vreugde en persoonlijke ontwikkeling. Bij deze vakken kijken we naar jouw eigen niveau, talent en vaardigheden. Je leert werken met verschillende materialen en technieken. Voor deze vakken werk je regelmatig samen met anderen maar ook vaak lekker voor jezelf.
Leren kijken naar eigen werk en dat van anderen is een belangrijk onderdeel. Fouten maken vinden we super, want dan kun je leren! Creativiteit, ontwikkelen van talenten en vaardigheden, persoonlijk en lol hebben in het leren, zijn de woorden die passen bij onze vakken.

De BSG geeft leerlingen ook een podium: elk jaar wordt een modeshow georganiseerd waar leerlingen van brugklas tot 6 atheneum hun creaties op de catwalk tonen. Kunstwerken gemaakt door leerlingen sieren de muren van de school. Er worden open podia georganiseerd en een jaarlijks Muziektheater. Tevens exposeren BSG-leerlingen regelmatig in Museum Kranenburgh, zoals met de tentoonstelling Social Distance of The Roaring Twenties:Reset Generation. Naast de ambachtelijke vaardigheden leren onze leerlingen ook audio-visuele vaardigheden met behulp van bijvoorbeeld green screens en stop-motion. In het nieuwe vak Programmeren en Design zit ook een kunstelement: kinderen leren app design, digital design en user experience. 

Wat staat er allemaal te gebeuren?

Donderdag 13 januari

Online Ontmoetingsavond ouders groep 8

Uw zoon of dochter staat op het punt een middelbare school te kiezen. Als ouders wilt u natuurlijk samen met uw kind de juiste afweging maken.

Lees meer...

Maandag 17 januari

Online ouderavond ouders groep 8 Programmeren & Design

Extra ouderavond voor groep 8, die geheel in het teken staat van de Programmeer- en Designklas. Wat houdt deze klas in, waarom zou je voor deze klas kiezen, hoe ziet het lesprogramma eruit en welke kennis en vaardigheden komen aan bod?

Lees meer...

Vrijdag 4 februari

Online open Dag

Als je in groep 8 zit, moet je een middelbare school kiezen. Wij hopen dat je voor de BSG kiest. Maar dan wil je onze school natuurlijk eerst goed leren kennen. Dat kan op een heleboel manieren, maar vooral op de Open Dag

Lees meer...