De BSG staat bekend in de regio als kunst-en cultuurschool. Wat houdt dit in? Voor veel kinderen zijn kunst en cultuur geen vanzelfsprekendheden. Normaal leren kinderen op school presteren. Ze gebruiken daar cognitieve vaardigheden voor. Maar je kunt ook andere competenties aanspreken. Kunstonderwijs werkt met onderzoekend leren, oplossingen bedenken voor problemen en op een andere manier naar dingen kijken helpt daarbij. Leerlingen kunnen hun verbeelding laten spreken en creativiteit geeft vrijheid. 

Klik hier voor een korte impressie van het kunst-en cultuuronderwijs op de BSG alsmede de meest recente BSG-tentoonstelling in Museum Kranenburgh. 

Op de BSG krijgen leerlingen in de onderbouw de vakken tekenen, handvaardigheid, textiele werkvormen en muziek. In alle creatieve vakken kun je op alle niveaus eindexamen doen. Jongeren leren zich uit te drukken, worden actief en reflecteren. Kunst geeft vreugde en persoonlijke ontwikkeling. Bij deze vakken kijken we naar jouw eigen niveau, talent en vaardigheden. Je leert werken met verschillende materialen en technieken. Voor deze vakken werk je regelmatig samen met anderen maar ook vaak lekker voor jezelf.
Leren kijken naar eigen werk en dat van anderen is een belangrijk onderdeel. Fouten maken vinden we super, want dan kun je leren! Creativiteit, ontwikkelen van talenten en vaardigheden, persoonlijk en lol hebben in het leren, zijn de woorden die passen bij onze vakken.

De BSG geeft leerlingen ook een podium: elk jaar wordt een modeshow georganiseerd waar leerlingen van brugklas tot 6 atheneum hun creaties op de catwalk tonen. Kunstwerken gemaakt door leerlingen sieren de muren van de school. Er worden open podia georganiseerd en een jaarlijks Muziektheater. Tevens exposeren BSG-leerlingen regelmatig in Museum Kranenburgh, zoals met de tentoonstelling Social Distance of The Roaring Twenties:Reset Generation. Naast de ambachtelijke vaardigheden leren onze leerlingen ook audio-visuele vaardigheden met behulp van bijvoorbeeld green screens en stop-motion. In het nieuwe vak Programmeren en Design zit ook een kunstelement: kinderen leren app design, digital design en user experience. 

Wat staat er allemaal te gebeuren?

22 juni

KENNISMAKINGSDAG NIEUWE BRUGKLASSERS

Op woensdag 22 juni komen alle aanstaande brugklassers langs op de BSG om hun klas en mentor te ontmoeten, op de foto te gaan en een rondleiding te krijgen. Voor leerlingen die woensdag 22 juni verhinderd zijn, is er een alternatieve kennismakingsdag 1 week later, op woensdag 29 juni.

3 t/m 8 juli

Activiteitenweek

Van 3 t/m 8 juli worden allerlei activiteiten georganiseerd voor onze leerlingen zoals een excursie excursies naar Texel en Rivierengebied.

11 t/m 13 juli

Diploma-uitreikingen

Wij kijken uit naar de diploma-uitreikingen die op maandag 11,  dinsdag 12 en woensdag 13 juli worden georganiseerd in de aula en op het schoolplein. Alle examenkandidaten en hun ouders hebben een brief ontvangen over de tijden en locaties.