In de middag, tussen 15.30 en 17.00 uur, biedt de BSG alle leerlingen een divers en facultatief keuzeaanbod. Dit noemen we de BSG-uren middagband. Het aanbod bestaat uit sportclinics, workshops muziek en workshops kunst. In de eerste helft van het jaar werden vele sportclinics aangeboden, waaronder skiën, volleyballen, kickboksen en streetdance. Vanaf 31 januari start het keuzeaanbod van semester 2, hieronder volgt een opsomming. Aanmelden gaat via Magister, en wees er snel bij want vol is helaas vol. 

Kunst: 

1.'Fashion Forward'- textieldesign
Een workshop waarin verschillende druktechnieken op textiel worden toegepast, denk hierbij aan zeefdrukken en graffiti met stencils. Leerlingen maken uiteindelijk een uniek product (bv. tas of T-shirt) met geheel eigen ontwerp.

Aantal workshops: 4
Aantal leerlingen: 15/20

2. 't Perfecte Plaatje - fotografie/fotobewerking
Een reeks van 4 workshops waarin de basistechnieken van fotografie, door middel diverse fotografiegenres leerlingen worden uitgedaagd een creatieve foto te maken, daarnaast komt ook fotobewerking aan bod.

Aantal workshops: 4
Aantal leerlingen: 15/20

3. Bronsgieten
In deze workshops doorloop je het hele proces van bronsgieten en maak je een eigen klein bronssculptuur. Van wassen beeldje tot het maken van een mal met gietkanalen en uiteindelijk het afwerken en patineren van het werk.

Aantal workshops: 4/5
Aantal leerlingen: 15

Muziek:

1. Workshops gitaar 
Wil jij leren gitaarspelen of nog meer uit je spel halen? Meld je dan nu aan voor de gitaarworkshops van popgitarist Wouter Mooy! Deze workshops zullen op donderdagen worden gegeven op de BSG, je krijgt les in een groep, akoestisch en elektrisch gitaar. Samen spelen, akkoorden leren en improviseren zullen aan bod komen. Ook is er ruimte voor eigen wensen aan liedjes en toffe gitaar riffs!

Aantal workshops: 7
Aantal leerlingen: maximaal 12

2. Workshops koorzang
Tijdens 7 lessen leer je, onder leiding van zangeres Wies Kavelaar, wat het inhoudt om in een koor te zingen. Naast meerstemmig leren zingen en zangtechniek, wordt er ook aandacht besteed aan o.a. timing, kleuring, dynamiek en podiumpresentatie. Het koor is laagdrempelig en bedoeld voor iedereen die het leuk lijkt om in een groep meerstemmig te leren zingen. Je hoeft geen noten te kunnen lezen, de enige vereisten zijn enthousiasme en natuurlijk inzet

Aantal workshops: 7
Aantal leerlingen: minimaal 12

3. Workshops percussie
Altijd al een keertje je willen uitleven op een djembé of een ander percussie-instrument? Dan is dit je kans. Je krijgt les van een professionele slagwerker. Deze workshops zullen op donderdagen worden gegeven op de BSG.

Aantal workshops: 3
Aantal leerlingen: minimaal 12

Wat staat er allemaal te gebeuren?

Donderdag 13 januari

Online Ontmoetingsavond ouders groep 8

Uw zoon of dochter staat op het punt een middelbare school te kiezen. Als ouders wilt u natuurlijk samen met uw kind de juiste afweging maken.

Lees meer...

Maandag 17 januari

Online ouderavond ouders groep 8 Programmeren & Design

Extra ouderavond voor groep 8, die geheel in het teken staat van de Programmeer- en Designklas. Wat houdt deze klas in, waarom zou je voor deze klas kiezen, hoe ziet het lesprogramma eruit en welke kennis en vaardigheden komen aan bod?

Lees meer...

Vrijdag 4 februari

Online open Dag

Als je in groep 8 zit, moet je een middelbare school kiezen. Wij hopen dat je voor de BSG kiest. Maar dan wil je onze school natuurlijk eerst goed leren kennen. Dat kan op een heleboel manieren, maar vooral op de Open Dag

Lees meer...