Op dinsdag 22 november waren BSG-leerlingen uitgenodigd om vragen te stellen aan minister Mark Harbers in de Ruïnekerk in Bergen. Mark Harbers is momenteel minister van Infrastructuur en Waterstaat. Hij kent een lange lijst aan politieke functies. Onder andere was hij Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid, Tweede Kamerlid en wethouder in Rotterdam.

Tijdens deze avond sprak de minister niet alleen over de uitdagingen op gebied van mobiliteit en luchtvaart, maar vooral ook over water en klimaatadaptatie. Het klimaat verandert, wat betekent dat voor de oeroude Nederlandse strijd tegen hoogwater en overstromingen. En hoe kunnen we tegelijkertijd rekening houden met droge zomers zoals dit jaar?

Liz en Toby uit 5 atheneum stelden kritische vragen over het overheidsbeleid. “Het kabinet heeft besloten dat water en bodem sturend moeten worden voor de ruimtelijke inrichting van Nederland, welke plannen maakt de minister daarvoor?” Waar haalt u de ruimte vandaan om water te bergen en al die hernieuwbare energie op te wekken? Nederland is al heel vol.” “Kunnen we niet meer watertonnen zoals het IJsselmeer creëren die overtollig water (tijdelijk) kunnen bergen voor droge zomers?” De minister gaf na afloop aan dat hij veel plezier heeft beleefd aan het beantwoorden van de kritische vragen van onze leerlingen.

We bedanken de organisatie voor deze inspirerende avond en ook dank aan de minister die tijd wist vrij te maken om naar Bergen te komen. De leerlingen kijken terug op een mooie avond. Klik hier voor een nieuwsitem uit de lokale media. 

Wat staat er allemaal te gebeuren?

7 en 8 maart

Aanmeldingsdagen nieuwe leerlingen

Op 7 en 8 maart kunnen leerlingen die in schooljaar 2023-2024 naar de middelbare school gaan zich inschrijven op de BSG. Meer informatie kunt u lezen op de pagina aanmelden op de BSG. Tijden: dinsdag 7 maart van 15.30-17.30 uur en van 19.00 tot 20.00 uur en woensdag 8 maart van 15.30-17.30 uur.

Lees meer...