Op de Berger Scholengemeenschap bieden we onderwijs aan, dat aansluit bij individuele talenten en leerbehoeften van onze leerlingen. Dit doen we door uitdagende lessen, een breed aanbod van kunstzinnige vakdisciplines en verschillende sportieve en culturele activiteiten gedurende het schooljaar. De pedagogische relatie tussen docent en leerling staat centraal, computergebruik heeft een ondersteunende rol. 
Met ingang van schooljaar 2023-2024 stapt de BSG over op BYOD voor alle leerjaren, uitgezonderd de examenklassen en atheneum 5.
Omdat de ondersteuning van technologie een steeds grotere plek in het onderwijs krijgt gaan we op de BSG over naar BYOD. BYOD staat voor Bring Your Own Device. Dit betekent dat van elke leerling wordt verwacht dat hij/zij de beschikking heeft over een eigen laptop. De reden is dat lesstof en/of het verwerken hiervan in toenemende mate digitaal ondersteund wordt, en er rekening wordt gehouden met tempo- en niveauverschillen. Onze leerlingen zitten niet de hele dag achter een laptop, de pedagogische relatie en de instructie van de docent vinden wij van groot belang.

Specificaties voor de laptops:
Quadcore Celeron , 8 gig ram, 128 gig SSD, een accuduur van minimaal 8 uur en Windows 10

Voor de meestgestelde vragen kunt u kijken bij de vraag en antwoord sectie hieronder.

Staat er een vraag niet op? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vraag & antwoord

U kunt zelf bepalen waar u een laptop koopt. Wij hebben contact met Campusshop.nl. Hier staat een selectie laptops op die wij aanraden.
Ook hebben we contact met ICTVanafmorgen.nl. Een bedrijf in Alkmaar voor refurbished laptops.

Uw kind kan dit apparaat gewoon gebruiken in de les. Het is wel zo dat voor digitale toetsen het wellicht nodig is om een laptop te lenen bij de mediatheek.

Mocht dit het geval zijn neemt u contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en dan bespreken we dit met u.

Het opgeladen meenemen van een laptop is erg belangrijk voor BYOD. In de praktijk kunnen de laptops die genoemd staan op Campusshop.nl de lesdag (ruim) aan. Het is dus niet nodig om zonder stroom te zitten. Er is wel een aantal plekken om te laden maar niet voldoende voor de hele school.

Bij de LO-lessen op de Rondelaan is er de mogelijkheid om ze achter te laten in een afgesloten ruimte. Ook is het mogelijk om ze bij de mediatheek in opslag te geven met een kaartjessysteem/schoolpas.

Dit telt als spullen vergeten en zullen we registeren in Magister. De docent kan ook een opdracht opgeven die thuis gemaakt moet worden.

Office (inclusief Teams), Safe exam Browser, Chrome/Firefox en vakgerelateerde software. Dit wordt besproken in de lessen.

In dit geval gelden dezelfde regels als er zouden gelden als een telefoon stuk gaat op deze manier. De leerling die gooit (en/of ouders) zijn verantwoordelijk. Dit kan via de aansprakelijkheidsverzekering van ouders/verzorgers worden geregeld.

Docenten hebben in vakwerkplannen opgenomen hoe gebruik wordt gemaakt van BYOD. Daarnaast wordt na elke periode geëvalueerd met leerlingen hoe BYOD verloopt in de lessen.

Na periode 1 en 2 vragen we onze leerlingen naar hun mening. Ook bevragen we ouders over hoe BYOD bevalt en welke tips/suggesties ouders/verzorgers nog hebben.

Ja, door in te loggen op office.com met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wachtwoord van school kunnen ze dit ook downloaden.

De software van Office staat op Office.com om te downloaden. Andere software bieden we aan om te downloaden via Leerlingen Algemeen in Teams.

Op dezelfde manier als nu het geval is, de docenten hebben de regie en voeren controle uit. Ook krijgen docenten tips en trucs aangeleerd voor eenvoudigere controle.