“Ik heb voor de BSG gekozen omdat hier een leuke sfeer heerst. Bijna iedereen kent elkaar en het is gewoon gezellig hier. Ik woon zelf in Bergen, maar heb vrienden gemaakt uit Egmond, Groet, Alkmaar... Zelfs uit De Rijp!

“Toen ik een schoolkeuze moest maken in groep 8 vond ik dit erg lastig. Ik ben daarom ook begonnen op een andere school, dat leek mij een veilige keuze. Maar al snel genoeg bleek dat die school voor mij niet de juiste keuze was, daarom ben ik overgestapt naar de BSG.

“Ik zit in 4 atheneum en als hulpmentor ben ik er voor jou! De middelbare school roept altijd veel vragen op: hebben we veel huiswerk? Hoe werkt dat met al die verschillende lokalen? Zijn de docenten een beetje leuk?

Er zijn zoveel leuke dingen die je in de brugklas doet, zoals bijvoorbeeld: het brugklaskamp, het kerstgala, eten koken in het Sluisje, de excursie naar het Archeon en ook heb je aan het einde van het schooljaar een eindfeest voor alle brugklassen. Maar het leukste van alles vond ik toch de Open Dag. Dan kan je je opgeven om een rondleiding te geven door de school aan de hopelijk toekomstige bruggers en hun ouders. Dat is echt een aanrader.”