Zomervakantie: 6 juli t/m 14 augustus 2020

Herfstvakantie: 12 t/m 16 oktober 2020

Kerstvakantie: 21 december 2020 t/m 1 januari 2021

Voorjaarsvakantie: 22 t/m 26 februari 2021

Tweede Paasdag: 5 april 2021

Meivakantie: 26 april t/m 7 mei 2021

Hemelvaart: 13 en 14 mei 2021

Tweede Pinksterdag: 24 mei 2021

Zomervakantie: 12 juli t/m 20 augustus 2021

 

Naast deze vakanties zijn er zes roostervrije dagen:

17 augustus 2021: de leerlingen hebben op deze dag geen les, zij worden pas dinsdag
18 augustus op school verwacht.

5 juli t/m 9 juli 2021: op deze dagen hebben de leerlingen geen les. Op 9 juli halen zij hun
eindrapport op.

Wat staat er allemaal te gebeuren?

11 december

Paarse Vrijdag

Paarse Vrijdag is een landelijke actiedag voor scholieren waarop iedereen paars draagt. Je laat hiermee zien dat iedereen er mag zijn, ongeacht je geaardheid, je gender of iets anders. De BSG doet vrijdag 11 december uiteraard mee aan deze landelijke actiedag. Je kunt in de prijzen vallen door op vrijdag 11 december een klassenfoto te maken en in te sturen. De origineelste/gekste/meest paarse foto wint. Draag dus allemaal paars!

11 januari

Ouderinformatieavond groep 8

Vanwege het coronavirus vinden wij het als school niet verantwoord om de avonden op de gebruikelijke wijze te organiseren: live op school, met duidelijke informatie en een goed kopje koffie of thee als warme ontvangst. Daarom organiseren we de avonden dit jaar online. Nog steeds met duidelijke informatie en uiteraard doen we ons uiterste best u ook online een warm welkom te geven. En dat goede kopje koffie of thee? Dat houdt u van ons tegoed! Op onze website vindt u filmpjes over de overstap naar de middelbare school en over het onderwijs op de Berger Scholengemeenschap.

13 januari

Ouderinformatieavond Programmeer- en Designklas groep 8

Op woensdag 13 januari 2021, aanvang 19.30 uur, volgt een extra ouderavond voor groep 8, die geheel in het teken staat van de Programmeer- en Designklas. Wat houdt deze nieuwe klas in, waarom zou je voor deze klas kiezen, hoe ziet het lesprogramma eruit en welke kennis en vaardigheden komen aan bod?
De BSG is de eerste school in de regio met een profiel Programmeren & Design. Dit is een profiel waarbij leerlingen drie uur in de week op een eigentijdse manier informaticaonderwijs krijgen. Afhankelijk van persoonlijke interesse krijg de leerling de kans zich in bepaalde gebieden te specialiseren: programmeren of applicatiedesign. Voorbeelden zijn webdevelopment, programmeren of user experience. Samen met bedrijven worden groepsontwerpopdrachten ontwikkeld waar leerlingen met hun eigen specialisme op in kunnen tekenen en de rol vervullen van programmer, project manager of designer. Doel van deze Programmeer- en Designklas is om jong ICT- en designtalent in de regio op te sporen en verder te ontwikkelen. Meer weten? U bent woensdag 13 januari van harte welkom bij de online ouderavond. Uw zoon of dochter kan zich tevens inschrijven voor een proefles programmeren & design tijdens de leerlingmiddagen op woensdag 13 januari en 10 februari 2021.