Je hebt les van verschillende vakdocenten. Een van hen is je mentor. De mentor is een heel belangrijke persoon op de BSG: hij of zij zorgt ervoor dat het goed gaat met de klas en iedere leerling afzonderlijk. De mentor houdt je cijfers in de gaten en hoe het verder met je gaat. Je ziet hem of haar bijna iedere dag (bij zijn of haar eigen vak, maar ook in het mentoruur). Met vragen en problemen kun je altijd bij je mentor terecht. Dat geldt ook voor je ouders. De mentor organiseert activiteiten die de klas leuk en gezellig maken. Hieronder stellen drie mentoren, drie docenten en de hoofdconciërge zich voor.

“Als brugklasmentor ben ik het eerste aanspreekpunt voor de ouders en de belangrijkste schakel tussen ouders, leerling en school. Ik zie mijzelf als een verbinding tussen die drie partijen. Ik geef les in de vakken geschiedenis en Duits. Een mentor biedt vaak een luisterend oor en daarnaast ook advies. 

De mobiele telefoon is niet meer weg te denken uit ons leven. We gebruiken Instagram, Facebook, WhatsApp en Snapchat elke dag. Als docent op de BSG kun je natuurlijk de mobiele telefoon helemaal verbieden, maar je kan deze ook gebruiken als hulpmiddel in de lessen. 

“Aan het begin van het schooljaar gaan alle brugklassen op kamp naar Veldhoven. Het brugklaskamp is bedoeld om elkaar beter te leren kennen in een gezellige setting. Alle activiteiten staan in het kader van samenwerking, het bevorderen van het groepsproces.

De BSG staat in de regio bekend als een school waar je goed terecht kunt als je creatief bent. Maar als docent lichamelijke opvoeding weet ik ook dat leerlingen die goed kunnen sporten vaak ook creatief zijn, dus het één sluit het ander niet uit.

“Hallo! Ik ben docent Nederlands en mentor van een examenklas mavo. De BSG is een kleine school waar de leerling echt gezien wordt. Dat is naar mijn mening dé kracht van onze school. Korte lijnen, rechtstreeks contact, je weet over wie een docent het heeft als een naam valt.

“Als docent Engels doe ik mee aan projecten waarin leerlingen bij verschillende vakken aan één thema werken. Een voorbeeld hiervan is het Wereldburgerschapsproject, waar we bij maatschappijleer, CKV en Engels vanuit verschillende invalshoeken en in verschillende werkvormen naar maatschappelijke dilemma’s kijken.

“Als hoofdconciërge op de BSG zie ik leerlingen in alle soorten en maten. Niet alleen groepen kinderen die een beetje op elkaar lijken, maar ook individuen met een uitgesproken eigen stijl. Het mooie is dat iedereen op de BSG zichzelf kan zijn en zijn plek kan vinden.

Examens. Geef je leraar het nakijken.