Wat is een zij-instromer?

Een zij-instromer is een leerling die niet in de brugklas start, maar in een hoger jaar. Er zijn uiteenlopende redenen om van school te wisselen. Een verhuizing is een veelvoorkomende reden, maar ook het onderwijsaanbod of de sfeer op de oude school kunnen goede redenen zijn om van school te wisselen.

Waarom de BSG?

Op de BSG hebben we goede ervaringen met zij-instromers, in het bijzonder in 4 havo en 3 mavo/vmbo-tl. Doordat in deze jaren nieuwe klassen worden gevormd is het makkelijk aansluiting te vinden en bovendien heeft 4 havo in het begin van het jaar een excursie naar Londen om de groepsvorming te bevorderen. Maar ook in andere leerjaren stromen elk jaar nieuwe leerlingen in van andere scholen uit de regio, zoals 3 atheneum, 3 havo en de tweede klassen. Indien nodig ontvangen nieuwe leerlingen extra begeleiding om de aansluiting zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Aanmelden en informatie

Als jouw keuze voor een middelbare school op de BSG is gevallen dan kun je samen met je ouders langskomen om je aan te melden. Zij-instromers worden ingeschreven door de betreffende afdelingsleider. Zij zijn ook het aanspreekpunt voor meer informatie.

 • voor mavo/vmbo-tl: mw. IJpelaan (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
 • voor havo: dhr. Van den Berg (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
 • voor atheneum: mw. Van Leeuwen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Voor het inschrijven neem je mee:

 1. een kopie van de identiteitskaart (voor- en achterkant) of het paspoort
 2. eventueel een kopie van de uitslag van de NIO-test
 3. het advies van de basisschool
 4. 06-nummers van de ouder(s)/verzorger(s)
 5. de e-mailadressen van de ouder(s)/verzorger(s)
 6. het Burgerservicenummer
 7. het ingevulde aanmeldingsformulier aanmeldingsformulier
  (toelichting toestemmingsverklaring)

Hier vind je het plaatsingsbeleid voor het schooljaar 2020-2021.

Welke ondersteuning de BSG biedt en voor welke leerlingen deze ondersteuning is bedoeld, staat precies beschreven in het schoolondersteuningsplan. Heb je misschien nog vragen die niet op deze website worden beantwoord? Bel of mail dan met de betreffende afdelingsleider, zij nemen graag de tijd u te woord te staan.