Wat is een zij-instromer?

Een zij-instromer is een leerling die niet in de brugklas start, maar in een hoger jaar. Er zijn uiteenlopende redenen om van school te wisselen. Een verhuizing is een veelvoorkomende reden, maar ook het onderwijsaanbod of de sfeer op de oude school kunnen goede redenen zijn om van school te wisselen.

Waarom de BSG?

Op de BSG hebben we goede ervaringen met zij-instromers, in het bijzonder in 4 havo en 3 mavo. Doordat in deze jaren nieuwe klassen worden gevormd is het makkelijk aansluiting te vinden en bovendien heeft 4 havo in het begin van het jaar een excursie naar Berlijn en 5 atheneum naar Rome om de groepsvorming te bevorderen. Maar ook in andere leerjaren stromen elk jaar nieuwe leerlingen in van andere scholen uit de regio, zoals in de tweede klassen, derde klassen, en 4 atheneum. Indien nodig ontvangen nieuwe leerlingen extra begeleiding om de aansluiting zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Aanmelden en informatie

Als je je schoolloopbaan op een andere vo-school wilt voortzetten en jouw keuze is op de BSG gevallen, dan kun je je hier digitaal aanmelden. Zij-instromers worden ingeschreven door de betreffende afdelingsleider. Zij zijn ook het aanspreekpunt voor meer informatie.

  • voor mavo: dhr. De Haas (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
  • voor havo: dhr. Van den Berg (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
  • voor atheneum: mw. Van Leeuwen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Voor het inschrijven stuur je digitaal mee:

  1. een kopie van de identiteitskaart (voor- en achterkant) of het paspoort
  2. een kopie van je meest recente cijferlijst
  3. een recente pasfoto
  4. het ingevulde  aanmeldingsformulier

Zie ook: Plaatsingsbeleid Berger Scholengemeenschap 2024-2025.

Welke ondersteuning de BSG biedt en voor welke leerlingen deze ondersteuning is bedoeld, staat precies beschreven in het schoolondersteuningsprofiel. Heb je misschien nog vragen die niet op deze website worden beantwoord? Bel of mail dan met de betreffende afdelingsleider, zij nemen graag de tijd u te woord te staan.