Wat is een zij-instromer?

Een zij-instromer is een leerling die niet in de brugklas start, maar in een hoger jaar. Er zijn uiteenlopende redenen om van school te wisselen. Een verhuizing is een veelvoorkomende reden, maar ook het onderwijsaanbod of de sfeer op de oude school kunnen goede redenen zijn om van school te wisselen.

Waarom de BSG?

Op de BSG hebben we goede ervaringen met zij-instromers, in het bijzonder in 4 havo en 3 mavo/vmbo-tl. Doordat in deze jaren nieuwe klassen worden gevormd is het makkelijk aansluiting te vinden en bovendien heeft 4 havo in het begin van het jaar een excursie naar Londen om de groepsvorming te bevorderen. Maar ook in andere leerjaren stromen elk jaar nieuwe leerlingen in van andere scholen uit de regio, zoals 3 atheneum, 3 havo en de tweede klassen. Indien nodig ontvangen nieuwe leerlingen extra begeleiding om de aansluiting zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Aanmelden en informatie

Als jouw keuze voor een middelbare school op de BSG is gevallen dan kun je samen met je ouders langskomen op de aanmeldingsdagen. Je ouders kunnen hiervoor een afspraak maken door te bellen naar 072-589 4118. Zonder afspraak langskomen kan ook, mogelijk is er dan een korte wachttijd. Deze aanmeldingsdagen zijn op maandag 2, dinsdag 3 en woensdag 4 maart 2020. Op maandag en dinsdag van 09.00 tot 19.30 uur. Op woensdag van 09.00 uur tot 17.00 uur

Zij-instromers kunnen ook buiten de aanmeldingsdagen ingeschreven worden door de betreffende afdelingsleider. Zij zijn ook het aanspreekpunt voor meer informatie.

 • voor mavo/vmbo-tl: mw. IJpelaan (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
 • voor havo (m.i.v. 1-1-2020): mw. Rooijendijk (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
 • voor atheneum: mw. Van Leeuwen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Voor het inschrijven neem je mee:

 1. een kopie van de identiteitskaart (voor- en achterkant) of het paspoort
 2. eventueel een kopie van de uitslag van de NIO-test
 3. het advies van de basisschool
 4. 06-nummers van de ouder(s)/verzorger(s)
 5. de e-mailadressen van de ouder(s)/verzorger(s)
 6. het Burgerservicenummer
 7. het ingevulde aanmeldingsformulier aanmeldingsformulier
  (toelichting toestemmingsverklaring)

Hier vind je het plaatsingsbeleid voor het schooljaar 2020-2021.

Welke ondersteuning de BSG biedt en voor welke leerlingen deze ondersteuning is bedoeld, staat precies beschreven in het schoolondersteuningsplan. Heb je misschien nog vragen die niet op deze website worden beantwoord? Bel of mail dan met de betreffende afdelingsleider, zij nemen graag de tijd u te woord te staan.

Kom naar de Open dag

Ook voor zij-instromers kan het interessant zijn om naar de open dag te komen. Op deze site staat veel informatie over de BSG, maar op de Open dag kun je onze school pas echt ‘in bedrijf’ zien. Het is altijd heel gezellig en er zijn docenten, ouders én leerlingen aanwezig om al je vragen te beantwoorden. En natuurlijk mag je je ouders meenemen.

De Open dag is op vrijdag 7 februari 2020 van 15.30 tot 20.30 uur