Wat doet een decaan op de BSG?

De decaan op de BSG geeft informatie en advies over studie- en beroepsmogelijkheden, over vervolgonderwijs na het mavo/vmbo-tl, de havo of het atheneum. Ook informeert de decaan de leerlingen en hun ouders over de keuze van vakkenpakketten in de 2e en 3e klas.    

Een decaan vindt het belangrijk om activiteiten te organiseren die met de ontwikkeling van jouw loopbaan te maken hebben. Dat wordt LOB (loopbaanbegeleiding) genoemd. Een paar voorbeelden van zulke activiteiten zijn een beroepenmarkt waarbij ouders vertellen welk beroep of studie ze gedaan hebben, een keuzecarrousel waarbij leerlingen vertellen welk vakkenpakket zij hebben gekozen, een speeddate met ouders en/of voorlichters van verschillende vervolgopleidingen (mbo/hbo en/of universiteit) en een oud-leerlingenmarkt. 

Een decaan werkt altijd samen met mentoren en vakdocenten. Zo zorgen wij er samen voor dat iedereen op de BSG betrokken is bij de ontwikkeling van jouw loopbaan! Wil je ook eens met een decaan over jouw toekomst praten? Van dinsdag tot en met vrijdag kun je in de grote pauze gewoon binnenlopen voor een gesprek met de decaan.

Check ook regelmatig de decanensite voor meer informatie.
Je (voor)sectorkeuze of je profielkeuze invullen doe je in Zermelo (handleiding)