Leerlingmiddag

Tijdens een leerlingmiddag ervaar je de brugklas op de BSG.

Vernieuwbouw BSG

Lees over de vernieuwbouw van de BSG. Blijf op de hoogte van de voortgang en download de bouwapp.

De BSG staat in de regio bekend als een school waar je goed terecht kunt als je creatief bent. Maar als docent lichamelijke opvoeding weet ik ook dat leerlingen die goed kunnen sporten vaak ook creatief zijn, dus het één sluit het ander niet uit.

Op de BSG maken leerlingen tijdens ‘clinics’ kennis met verschillende bijzondere sporten, zoals streetdance, schermen, squash, kickboksen en klimmen. Verder organiseren we natuurlijk sportdagen, we hebben onder andere een atletieksportdag en een strandsportdag. Daarnaast kunnen onze leerlingen meedoen aan toernooien in de regio. Met snowboarden en skiën weten we elk jaar wel een prijs te pakken. Dit jaar werd de BSG derde van Nederland bij het Nederlands scholierenkampioenschap snowboarden in Zoetermeer.

Ieder jaar gaan er wel een paar leerlingen naar een vervolgopleiding in de sport. Zowel Sport en bewegen in het MBO als de Academie voor Lichamelijke Opvoeding kan wel een aantal leerlingen van de BSG verwachten. Voor deze leerlingen bieden we sport aan tijdens de BSG-uren (keuze-uren). We vertellen over de inhoud en de toelatingseisen van de vervolgopleiding. Er is ook een BSG-uur waarin meiden kunnen deelnemen aan een cursus zelfverdediging.”

Docent lichamelijke opvoeding Sandra Natzijl

Ontmoet de docenten… Ontmoet de leerlingen…