Leerlingmiddag

Tijdens een leerlingmiddag ervaar je de brugklas op de BSG.

Vernieuwbouw BSG

Lees over de vernieuwbouw van de BSG. Blijf op de hoogte van de voortgang en download de bouwapp.

De mobiele telefoon is niet meer weg te denken uit ons leven. We gebruiken Instagram, Facebook, WhatsApp en Snapchat elke dag. Als docent op de BSG kun je natuurlijk de mobiele telefoon helemaal verbieden, maar je kan deze ook gebruiken als hulpmiddel in de lessen. 

Het gebruik van een telefoon is voor mij als docent aardrijkskunde erg handig: met het internet kan je binnen één klik een vulkaanuitbarsting of aardbeving laten zien aan de andere kant van de wereld!

De BSG is een vernieuwende school en gaat mee met de tijd. Daarom gebruiken de docenten bepaalde apps op de telefoon om hun lessen leuker en leerzamer te maken. Je kan bijvoorbeeld quizvragen beantwoorden, filmpjes over een bepaald onderwerp bekijken en een wedstrijd spelen met een klasgenootje om te kijken wie de meeste begrippen goed heeft. Als de docent de mobiel niet als leermiddel inzet, zitten de mobieltjes van leerlingen weggeborgen in de telefoontas die in elk lokaal hangt. Zo kan iedereen zich goed concentreren en is het fijn om even niet op je mobiel te zitten.”

Docent aardrijkskunde Steef Knijn

Ontmoet de docenten… Ontmoet de leerlingen…