Leerlingmiddag

Tijdens een leerlingmiddag ervaar je de brugklas op de BSG.

Vernieuwbouw BSG

Lees over de vernieuwbouw van de BSG. Blijf op de hoogte van de voortgang en download de bouwapp.

“Ik zit in 4 atheneum en als hulpmentor ben ik er voor jou! De middelbare school roept altijd veel vragen op: hebben we veel huiswerk? Hoe werkt dat met al die verschillende lokalen? Zijn de docenten een beetje leuk?

Dit zijn waarschijnlijk ook de vragen die bij jou in je hoofd rondspoken. Dat is helemaal niet gek, want de middelbare school is natuurlijk anders dan de basisschool! Gelukkig is er niks om je zorgen over te maken. Op de BSG worden alle leerlingen goed begeleid door de mentor en ook door de hulpmentor.

Hulpmentoren zijn leerlingen die al wat langer op de BSG zitten. Zij kunnen je daarom goed helpen met allerlei dingen. Als je iets liever wilt bespreken met iemand die ongeveer even oud is, kun je altijd bij de hulpmentor terecht. Weet je even je lokaal niet te vinden of heb je geen idee waar de gymzalen zijn? Dit kun je natuurlijk altijd aan je hulpmentor vragen. Behalve dat we jullie helpen, helpen we ook de brugklasmentor met veel zaken. We proberen zoveel mogelijk aanwezig te zijn bij jullie mentoruur en we gaan ook mee op brugklaskamp en naar het Archeon. Toen ik zelf een brugger was, vond ik het ook allemaal erg spannend. Ik weet nog goed dat ik de hulpmentoren ontzettend handig vond. Hopelijk kunnen wij net als zij, jullie een superleuk schooljaar bezorgen op de BSG!”

Leerling Noor

Ontmoet de leerlingen… Ontmoet de docenten…